GÜNCEL

Harun Alanoğlu : Bunları üzerinize alının

Tarih
16 Kasım 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Harun Alanoğlu
Fransız felsefeci Roland Barthes faşizmi "Faşizm konuşma yasağı değil, söyleme mecburiyetidir" diye tanımlar. Bu tanım ne zaman aklıma gelse  Türkiye'de bir çocuğun okula başlar başlamaz ezberlemeye başladığı ve bir süre sonra psikolojisi bozulduğu için ömrü boyunca konu ne zaman buraya gelse söylemek mecburiyetinde hissettiği "ulu önder, hain, saltanat ve hilafet" kelimeleri üzerine kurulmuş, aslı astarı olmayan o cümleleri düşünürüm. Ben de her çocuk gibi o cümleleri ezberleyerek başlamıştım okul hayatıma ama sonra gerçekleri de öğrenmeye başladım; mesela 1918'de itilaf devletlerinin lideri olarak İstanbul'u işgal eden İngilizler’in beş yıl kaldıkları İstanbul'dan törenlerle ayrılmadan önce aldıkları tek yenilginin askerlerden kurulu futbol takımlarının Fenerbahçe'yle yaptıkları maçtaki 2-1'lik yenilgi olduğunu falan öğrendim, Fenerbahçe bu maçta İngiliz işgal kuvvetleri komutanı General Charles Harrington'un adına düzenlenen Harrington kupasını kazanmıştı.. Aslında daha tuhaf şeyler de var ya neyse, sonrası sorular sorular. Soruların sonucunda ulaşılan sonuç ise şu; yüz yıldır faşist bir sistemin baskısı altında yalan yanlış bilgiler eşliğinde empoze edilen fikirlerle asimile oluyoruz. "Peki devlet bunu niye düzeltmiyor" diye sormayın; çünkü bunun düzelmesini isteyenler, düzelmesini istemeyen faşistler ve o faşistler eliyle asimile olmuş kitle kadar cesur ve istekli değiller.


'MUHAMMED' FİLMİ

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin Hazreti Peygamber'i (sas) anlatan filmi 'Muhammed' daha on gün bile geçmeden gündemimizden düştü, bir on gün daha geçince de verilen tepkiler de unutulur ve film, sıradan bir film olur. Peki biz ne zaman yapılanları eleştirmek yerine bir şeyler yapmaya başlayacağız? Sinema ve televizyonun her fikir ve inanç için en güçlü tebliğ aracı olduğu bu zamanda bu mecrayı kullanarak en kutsal değerlerimizi anlatacak neler yapıyoruz? Hazreti Peygamber'in filmini Mecid Mecidi değil de Christopher Nolan yapsaydı, başrolünde de hiç olmayacak birini oynatsaydı ne yapacaktık, ABD elçiliklerini taşlayarak Peygamber Efendimiz'i dünyaya doğru tanıtmış olacak mıydık? “Müslümanlar’ın çocukları bir masal kahramanı olan Harry Potter'ı Peygamberlerinden (sas) çok daha iyi tanıyorlar.” Bu cümle bizi uyarmaya ve yönlendirmeye yetmiyorsa bu konuda daha fazla yazmak da kelime israfı olur.

HDP'LİLERİN TUTUKLANMASI

Çok sorulmasa bu konuya hiç değinmeyecektim ama bunu yazmak elzem oldu. Bu konu Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen batılılar ve batılıların Türkiye'deki uzantıları tarafından başımıza bela sonuçlar doğurması amacıyla bir fitne haline getirilmeye çalışılıyor ve fitne, fitneye sebep olan şey önemsendikçe büyür önemsenmedikçe de küçülüp yok olur. Bu konuda yapılacak en iyi şey olaya gerçekte olduğu gibi; yani standart bir yargı süreci olarak bakmak ve susmaktır.

CHP
Gümüş kemer beldedir
Bu CHP nerdedir
Ne zaman dönüp baksam
Sere serpe yerdedir

Selam ve dua ile…

Diriliş Postası
16 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;