GÜNCEL

Hakan Albayrak : Servet Avcı’yı kim ‘ihbar’ etti?

Tarih
09 Eylül 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Hakan Albayrak

Dünkü yazımın sonunda “Mazlumların mazlumiyeti yeni bir Kanun Hükmünde Kararname ile derhal giderilmeli ve FETÖ’yle mücadelede kantarın topuzunu kaçırmamak için bundan böyle daha dikkatli davranılmalı” demiştim.

Yazımı bitirip gazeteye gönderdikten birkaç saat sonra radyoda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin konuyla ilgili açıklamasını dinledim.

Canikli, FETÖ’yle alakaları olmadığı halde mağdur edildikleri belirlenen müessese ve şahısların haklarının iade edildiğini/edilmeye devam edileceğini, kimin hakkı hangi yöntemle elinden alınmışsa aynı yöntemle geri verildiğini/verileceğini söyledi. 

Rahatlatıcı bir açıklama, ama yetersiz.

***

Şu veya bu sebeple kafayı taktıkları kimseleri, FETÖ’cü olmadıklarını bile bile FETÖ’cü diye yaftalayarak mahvetmeye kalkışan müfterilerden hesap da sorulmalı.

Bir üniversite rektörü, FETÖ’yle alakası olmadığını gayet iyi bildiği bir öğretim görevlisini FETÖ’cüler listesine dahil etmişse mesela, o öğretim görevlisinin hakkını iade etmekle kalmayıp o rektörü cezalandırmak da lazım.

Cezalandırılsın ki, asılsız ihbarların önü kesilsin.

“Falanca kişi FETÖ’cüdür” şeklindeki ‘ihbar’ların birçoğunun, süreci sulandırmak ve FETÖ’yle mücadelenin haklılığına gölge düşürmek isteyen FETÖ’cülerden geldiğini de unutmayalım.

Servet Avcı ve arkadaşlarına FETÖ’cü diye iftira atanlar FETÖ’cü olabilir mesela; muhakkak araştırılsın.

Neymiş?

Servet Avcı, FETÖ adına MHP’ye sızmaya çalışmış!

40 yıllık bir Ülkücüden, Ülkücülüğü herkesçe maruf popüler bir şahsiyetten bahsediyoruz, dikkat buyurun.

Taş gibi bir Ülkücü…

Hem de Ülkücü hareketin en önemli yazarlarından biri...

FETÖ’yle mücadele kapsamında Servet Avcı’nın gözaltına alınmasının ne kadar ters tepeceğini, “Bu kadar da olmaz!” dedirteceğini gayet iyi biliyor olmalıydı o ‘ihbar’ın sahibi.

Tam FETÖ’nün ağzına layık bir fitne.

(Neyse ki Servet Avcı ve arkadaşları çabucak serbest bırakıldı. Geçmiş olsun.)

***

Canikli bir şey daha söyledi; FETÖ’yle mücadele kapsamında görevden alınan 50 bin kişinin sadece yüzde 1’i için yanlış işlem uyarısı gelmiş ve bunların da sadece yüzde 5 ilâ 6’sının gerçekten haksızlığa uğradığı tespit edilmiş.

Demek ki hükümetin elindeki verilere göre, haksızlığa uğrayanların sayısı 25-30’u geçmiyor.

Bir tek kişinin (Mesela Servet Avcı gibi bir kişinin) niteliği bile FETÖ’yle mücadelenin haklılığına gölge düşürmek için kullanılabilir, o bakımdan 25-30 kişi de az sayılmaz, ama bence hükümet bu sayının daha yüksek olabileceğine ihtimal verse ve bu ihtimalin gereğini yapsa iyi eder.

İsterse 250-300 ve hatta 2500-3000 olsun; bunların haksız mağduriyetleri giderildikten sonra, kimse çıkıp FETÖ’yle mücadeleye çamur atmaya kalkamaz.

Kamudan 50 bin değil 100 bin FETÖ’cü temizlense bile.

***

Yanlış anlamaların ve çarpıtmaların önüne geçmek için bilhassa belirtmek isterim ki, FETÖ ve sair darbecilerle etkili mücadele için OHAL ilan edilmesinden, onların kitleler halinde tasfiye edilmesinden, gerektiğinde tutuklanmasından, müesseselerine el konulmasından fevkalade memnunum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-25 Aralık sürecinde (Başbakanken) FETÖ hakkındaki bir konuşmasında “Acırsanız acınacak hale gelirsiniz” demişti; bunu o zamandan beri kulağıma küpe etmişim.

Şimdi ‘At izi it izine karışmasın’ diye uyarıda bulunuyor Erdoğan; bunu da kulağıma küpe ediyorum.

Gidişat genel olarak iyi.

İyi kalsın, mücadelenin bereketi kaçırılmasın diye uğraşıyorum kendimce.

Hepsi bu.

Karar
9 Eylül 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;