EKONOMİ

Hadi ÖZIŞIK : Dolar çilesi çeken iş insanları çığlık atıyor!

Tarih
15 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hadi Özışık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrı yapıyor, "Dolardan uzak durun" diye... Erdoğan'ın çağrısına kulak verenlerin, dolar bozdurma yarışına girdiğini okuyoruz, görüyoruz. 

Ama yetmez!

Ekonomik bir savaşla karşı karşıyayız. Trump'ın bu savaşta doları mermi gibi kullandığı sır değil.  FETÖ'nün köpekleri Trump'la aynı cephede, ahaliye dolar almayı salık veriyor, Tayyip Erdoğan bu savaşın mağlubu olsun diye... 

Peki biz ne yapıyoruz?
Trump'ın mermilerine hedef olmamak için bir çaba harcıyor muyuz? Erdoğan'ın çağrısına kulak verip, dolardan uzak duruyor muyuz?

Hayır!
Maalesef hayır!
ABD'nin Türkiye'yi gömmek için açtığı mezarın içine girmek için adeta bir yarış halindeyiz. Dolardan uzaklaşmak yerine neredeyse bütün harcamalarımızı dolarla yapıyoruz. Alışveriş merkezlerindeki dükkan sahipleri doların elinde kan ağlıyor. Her ay Türk lirasını dolara çevirip, Trump'ın ve bilimum Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşımak zorunda kalıyor. 

İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de... bir çok yerde durum bu... Zorlu'da, Kanyon'da, İstinye Park'ta, Palladium'da, Watergarden'da Panora'da... nerede büyük bir alış veriş merkezi varsa, içindeki dükkanların kirası dolarla... 

Niye dolar kardeşim?
Niye TL değil de dolar karşılığında kira?
Sabahın beşinde kalkıp, ülkesinin parasını Türkiye'ye karşı mermi olarak kullanan Trump'ın ekmeğine niye yağ sürüyorsun?

Kızılay bile...
Ankara'nın göbeğindeki dükkanlarını dolarla kiraya veriyor. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına rağmen dolardan uzak durmuyor. Ankaralı iş insanı Orhan Karsak, yıllardır dolar çilesi çekiyor, Türk lirasını bozdurup bozdurup Kızılay'a dolar ödüyor kira bedeli olarak. Orhan Karsak bir örnek, Türkiye'nin dört bir yanındaki iş insanları dolar çilesi çekiyor. 

Gazete ilanlarına bakın, TL ile ev satışı neredeyse yok denecek kadar az. Herkes evini dolarla satmanın derdinde. Ev kiralamaya kalkıyorsunuz, yine dolar... Depozito bedelini TL ile alan yok, herkes ama herkes dolar istiyor kiracıdan... Bizim Erbakan Malkoç bile, araç dizaynını dolarla, euro ile yapıyor. Vazgeçin kardeşim bu dolar sevdasından... Türkiye savaşıyor, siz hâlâ Trump'ın mermileriyle iş yapıyorsunuz!

Vazgeçin Allah aşkına!

FETÖ'nün köpekleri sosyal medya üzerinden bas bas bağırıyor, "Tayyip Erdoğan'ı dinlemeyin, paranızı dolara yatırın" diye...

Ey Kızılay...
Ey kiracıya dolar dayatan alış veriş merkezlerinin sahibi iş insanları...
Sen de Erbakan kardeşim, sen de...
Ve dolarla iş yapan herkes...
FETÖ'nün dışarıdaki kölelerine inat...
Trump'a inat...
Türkiye'yi yıkmak isteyen hainlere inat...
Tayyip Erdoğan'ı gözüne kestiren alçaklara inat...
Dolarla iş yapmaktan vazgeçin.
Bu savaşı da kazanmamız için vazgeçin şu dolar sevdasından...

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • .

    15 Ağustos 2018 12:25
    0 0
    Kesinlikle katılıyorum
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;