GÜNCEL

Fuat Uğur : Fethullah Gülen’in hipnozculuğu ve gözbağcılığı

Tarih
02 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

Fethullah Gülen’in televizyonlarda teaser malzemesi olarak kullanılan o ünlü bedduasını görmeyen bilmeyen yok artık.

Üç-dört yıl öncesine dek Cemaat vakıflarında yöneticilik yapmış bir isim olan Ümit Akdemir, bu bedduanın tamamlanmamış bir hipnoz seansı olduğunu söylüyor.

Gülen, çetesini 17-25 Aralık darbe girişimi için talimatlandırırken bir yandan da bedduasını hazırlamıştı. Tam darbe girişimi sırasında bu bedduanın vizyona girmesi ise insanlarda “Adam bir beddua etti, gerçekten de Erdoğan ve ekibinin ocaklarına ateş salındı” diyeceklerdi. Çünkü 25 Aralık’tan aylar öncesi hazırlanan çakma iddianamelerde “dönemin başbakanı” olarak ismi giren Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın tutuklanması hedeflenmişti.

Darbe olduktan ve Erdoğan ailesi tutuklandıktan sonra da hipnoz gerçekleşmiş olacaktı. Cemaat mensuplarının bu bedduaya ilk başta anlam verememelerinin sebebi buydu. Çünkü çete lideri darbenin sonuçlarından emindi. Eğer her şey istediği gibi yolunda gitseydi tüm toplum bu bedduanın etkisi altında kalacak ve âdeta onun esiri olacaktı.

Ancak işler umdukları gibi cereyan etmedi.

Ümit Akdemir Fethullah Gülen’in hipnoz işine küçük yaştan başladığını, çevresini kandırarak etkilemeye çalıştığını anlatıyor. 

Daha 17 yaşındayken geceleri çıkıp çıkıp Erzurum’da türbeleri dolaşıyordu. Arkadaşlarını meraklandırmaktı amacı. Nitekim bir gece onu takip etmeye karar verdiler. Beklediği de buydu. Arkadaşlarının “gizlice” kendisini takip ettiklerini fark ettiği anda güya türbede yatan zatla konuşuyor, sorular soruyor, kendisine cevaplar veriliyormuş gibi onlarla dertleşiyordu.

Arkadaşları onun bu özelliğini kısa zamanda yaydılar etrafa. İstediği buydu. Kısa zamanda namı işitildi. 

Bu şaklabanlığı pek çok kişi yuttu ama mensubu olduğu Nur cemaati hariç. Onu cemaatten attıklarında tek başına kaldı. Bazı iş adamlarıyla irtibata geçerek para topladı ve 300 öğrencilik bir Kur’an kursu açtı. O vakit anlamıştı bu himmet-zimmet işlerini. Kursun müdürlüğünü de kendi yapıyordu. O dönemden kalan bir emekli mühendis olayı şöyle anlatıyor:

“Fethullah hoca ilk önce öğrenciler arasında özel bir ekip kuruyor. Bu ekip geceleri kursu basmaya başlıyorlar. Fethullah’ın haydutlar çetesi kursta ne var ne yoksa talan ediyor ve gidiyorlar. Öğrenciler şaşkına dönüyor. Görünürde kurs müdürü ve hocası Fethullah da öyle. Bir gece Fethullah tüm öğrencileri topluyor ve onlara ‘Beni takip edin, bu haydutlara derslerini verelim’ diyor. Ekibine de ormanın içinde bir yerde konumlanın diye talimat veriyor. Fethullah yanındaki öğrencilerle birlikte ormanın derinliklerine dek gittikten sonra bir suyun kenarında duruyor. Gizemli bir hava takınıp öğrencilere su ile abdest almalarını söylüyor. Onlara ‘Şimdi burada namaz kılıp tesbihat yapalım’ diyor. Yani Allahın 99 ismini sayıyorlar ve ama aniden duayı kesiyor. Öğrencileri durduruyor. Bakıyorlar ki başka alanlardan da tesbihat sesleri geliyor. Ormanın çeşitli yerlerine dağılmış özel ekibidir bu seslerin sahibi. ‘Bakın kurtlar kuşlar bütün canlı âlem sizlerle birlikte tesbihat yaptı. Allah sizin bu cesaretinizi aşkınızı ve şevkinizi onayladı’ diyerek o 300 öğrenciyi kendine âdeta bende yapıyor. Vaaz kasetleri doldurup öğrencilere veriyor ve çocukları köy köy dolaştırıp kendisini anlatmalarını sağlıyor...”

Gülen 20’li yaşlarında İmam olarak Diyanet tarafından görevlendirilip Edirne’ye tayin edildi. Aynı numaraları orada da yapmaya kalkıştı ama Diyanet’in imamları onun bu düzenbazlıklarını yutmadı. Aralarında imza toplayarak şikâyet ettiler. Bu imzalarla birlikte yakınmaların artması üzerine Gülen İzmir’e sürüldü.

Cemaat’in bir dönem önemli ismi olan Latif Erdoğan da anlatmıştı bu hipnoz meselelerinden birini.

“Aramızda ne konuşursak konuşalım hepsini biliyordu. Çekirdek ekibi bu malum oluşu ‘hocanın kalp gözü açık’ diye yorumluyordu. Meğer her yanımıza dinleme cihazı koydurmuş ve bizi dinliyormuş.”

İnsanların gözlerini bağlamak, boyamak konusunda öylesine hünerliydi ki hiçbir ahlaki normu bu konuda ciddiye almıyordu.

Peygamberimizin onun rüyasına girip “tweetleri iki kat artırın” demesi, kendi televizyonuna çektirdiği dizilerde Peygamber efendimizi kamyonete bindirme soytarılıklarına geçit vermesinin sebebi de buydu zaten.

Türkiye
2 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;