GÜNCEL

Fuat Uğur : CHP’nin “Devrimci” mafyası ve Aykut Erdoğdu

Tarih
13 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur
 “Sonrası şu… Olay büyüdü, Aykut Erdoğdu ormanlık arazide kafama silah dayadı. ‘Ben devrimciyim, benim devrimci arkadaşlarım seni infaz eder. Sen benim kim olduğumu biliyor musun’ dedi ve darbetti. 17 yıl kick boks yaptım ben ama yine de karşılık vermedik. Küfürler, tehditler.”

Bu sözler CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayı sırasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaldığı yere gece yarısından sonra saat 03.30’da zil zurna sarhoş girmek isteyen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından yumruklanarak darbedilen CHP’nin güvenlik görevlilerinin ekip başı Cenk Ünver’e ait.

Onun Çağdaş Ses gazetesinden Ece Sevim Öztürk’e verdiği röportajdan alıntı yaptım.

Cenk Ünver, 1989’dan beri CHP’li ve Kılıçdaroğlu’nun çok güvendiği bir isim. CHP tarafından bu kurultayda da görevlendirilmiş. Üstelik Özgür Özel, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba ve bizzat Aykut Erdoğdu tarafından. En başta Jandarmanın yanına götürülerek “Bizim adamımız budur, bu adam kimi derse onu alacaksınız içeriye. Biz bile olsak araçla girmek yok” diye tanıtılan isim.

O gece yattığı çadırda saat 03.30’da güvenlik görevlileri tarafından “Biri geldi” diye uyandırılıyor Cenk Ünver. Kalkıyor, ortalık karanlık. Yaklaşınca seçiyor Aykut Erdoğdu olduğunu. Alkollü olduğu belli. Genel Başkan’ın yanına gitmek istediğini söylüyor. Eskiden beri tanıştıkları için “Abi araçla girmeseniz iyi olur” diyor. Nihayetinde Akif Hamzaçebi bile aracı bırakıp yürüyerek gitmiştir. Israr edince yol veriyor. Ama dönüşte önce Aykut Erdoğdu’nun Ümit adlı şoförünün “Sen Aykut Bey’e nasıl abi dersin” diye saldırısına uğruyor, ardından da yukarıda anlattığı gibi Aykut Erdoğdu’nun.

Cenk Ünver, Adalet yürüyüşünde Kılıçdaroğlu’nun kapısında neredeyse yatıp kalkan bir kişi güvenlik görevlisi olarak. Şimdiye dek partisi zarar görmesin diye konuşmamış ama Aykut Erdoğdu’nun kendisine sabıkalı dediğini ve bunun yalan olduğunu da ekliyor. Ve sonra söyledikleri de çok enteresan:

“Biz ne devrimciler gördük. Kendisini o koltuğa oturtan Önder Sav’a yaptıklarını, Deniz Baykal’a yaptıklarını da biliyoruz. Onu bırakın örgüte yaptıklarını da biliyoruz. Ben ona hâlâ bey diyorum, hakaret de etmiyorum. İçince başka bir kişiliğe büründüğü de ortada. Kabadayıvari bir vatandaş hâline geliyor.”

Aykut Erdoğdu olayı biliyorsunuz medyaya da yansımış ama üzeri CHP tarafından kapatılmıştı. Bu röportaj önceki gün yayınlandı Çağdaş Ses gazetesinde. Olayın kahramanı Cenk Ünver sonunda konuştu ve "olay adam" Aykut Erdoğdu'nun "devrimciliği" mafya yöntemleriyle harmanlayan gerçek yüzünü sergiledi. 

Ama gelgelelim AK Parti'nin Bayburt ilindeki bir belde teşkilatından herhangi bir yönetim kurulu üyesinin garip kaçan bir lafını arayıp bularak manşete taşıyan ve günlerce üzerinde tepinen CHP medyası, Hürriyet ve Sözcü gazeteleri, Cenk Ünver'in söylediklerine kör ve sağır kaldı. Tıpkı Çanakkale Belediye Başkanı Ürgül Gökhan'ın AK Partili Kadın Belediye Meclisi Üyesi Tülay Ömercioğlu'na yönelik, terbiyesizliği seviyesizlikle buluşturan "nadide" tutumunu görmezden geldikleri gibi. Keza Çanakkale'de kendilerini kadın yerine koyan ama kadınlıktan nasipsiz bir grup CHP'li dernek üyesinin, Ürgül Gökhan'ın faşizmine, kendileri gibi bir kadını aşağılamasına verdikleri destek de CHP medyası için "anlamlı bir haber" değildi. 

Ben yine de sizlerle paylaşayım. Cenk Ünver ile yapılmış röportajı geniş biçimde aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

http://www.cagdasses.com/yazarlar/ece-sevim-ozturk/436/cenk-unver-ilk-kez-konustu-aykut-erdogdu-kafama-silah-dayayip-tehdit-etti

Türkiye
13 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;