GÜNCEL

Fuat Uğur : Bizim taraftaki kronik körleşme ve olası sonuçları

Tarih
08 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AK Parti iktidar olduğundan beri değil, ta belediye başkanlığından bu yana kimi gazetecileri eleştirdi. Onlar arasında iktidarı, kendisini destekleyen medya mensupları da vardı zaman zaman. Ama muhalif gazeteci ve yazar takımına yönelik her eleştirisinden sonra yine aynı medya, tıkır tıkır işleyen networkleri üzerinden planlı ve programlı biçimde, haberleriyle, yazarlarıyla bu sözlerin üzerine çullandı.

Gerçek şu ki Erdoğan eleştirdiği gazetecilerin hiçbirine küfretmedi, hakaretlerde bulunmadı. Buna rağmen Erdoğan’ın sözleri üzerine her defasında Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü dâhil kaygısını dile getirmeyen kalmadı. Batı basını Türk medyasında basın özgürlüğünün sınırlarının giderek daraldığını yazıp manşetler attı, AP’den Kati Piri yine “dokunaklı” açıklamalar yaptı ve böylece uzayıp gitti...

Şimdi gelelim 24 Haziran seçimlerinde koskoca CHP’nin hayli iddialı da ortaya çıkan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye.

Muharrem İnce 30 Haziran tarihli “Muharrem İnce gerçekten kaçırıldı” başlıklı yazım(*) üzerine bana Twitter hesabı üzerinden ağır hakaretlerle saldırdı:

“Fuat Uğur denen gazeteci bozuntusu seçim gecesi ile ilgili yazdıklarını ispatlamazsan alçaksın, namussuzsun, şerefsizsin! Senin gibi alçaklar köşelerinden böyle yalanlarla havladıkça mücadele azmim artacaktır.” 

Bildiğiniz üzere seviyesi ve seciyesi artık belli olan, öfke kontrol probleminden mustarip bu zatın küfür ve ağır hakaretlerine hak ettiği cevabı önceki günkü yazımda verdim.(**)

Mesele o değil. Onun bu küfür ve hakaretleri üzerine BİZİM TARAFIN MEDYASI ne yaptı, ona bakalım...

Kendi yazdığım gazete ve program yaptığım televizyonlar dâhil, bizim tarafta, bu küfürlerle ilgili bir haber çıktığına, bundan dolayı Muharrem İnce’nin kınandığına dair bir yazı okuyup izlediniz mi? AK Parti ve MHP milletvekillerinden bir kınama işittiniz mi?

İki kişi hariç; Mehtap Yılmaz Akit gazetesinde çok uzun ve oturaklı yazı yazdı, Türkiye Yazarı Fatih Selek de Twitter hesabından bir eleştiri yöneltti.

Muharrem İnce’nin küfürleri sanki hiç yokmuş gibi davranan “bizim taraftaki” yazarlar ve yayın organlarının yöneticilerinin pek çoğu benim arkadaşım ya da tanıdığım. Hiçbirine bu konuda “Tepkin olacak mı?” diye sorduğumu sanmayın. Sormam, ima bile etmem.

İşte bu dayanışma eksikliği, yayın organları yöneticileri ve yazarlar arasındaki tuhaf mesafe, soğukluk, kompleksi de içeren alttan alta giden çekişme öteki tarafı güçlü kılıyor.

Muhalif kesim, kendi aralarında kanlı bıçaklı bile olsa, tıpkı bir aşiret gibi gelen herhangi bir “saldırı”ya karşı yekvücut oluyor, dört bir yandan bombardımana başlıyor. Bu yüzden de genellikle ülke gündemini onlar belirlemekte.

Gerçekten çok yazık. Gelecek için umudum kırılıyor.

Bu satırları okuyan CHP’li şizofren ve paranoyaklarla onların lideri hiç boşuna “Gördün mü bak, seni kendi tarafın bile savunmuyor” demesin. Çünkü bizim tarafta istisnalar hariç, kimse, hiçbir konuda birbirine destek olmuyor.

Kaldı ki bunu kişisel ve bireysel bir mesele hâline getirmiş de değilim.

Bu meslekteki 30 yıldan fazla çalışmışlığım boyunca doğru bildiğimi yaptım ve yazdım. Haklının, demokrasinin ve özgürlüklerin yanında oldum. Tırnaklarımla kazıyarak geldim. Kimseye müdana etmedim. Ama hep yalnız oldum. Yalnız olmayı seviyorum üstelik. İnsanı daha güçlü kılıyor. Ne bir aşiret, ne bir cemaat, ne bir ekol ne de bir siyasi blok içinde yer aldım. Gazeteciliğe başladığım ikinci dönemimde zaten ait olduğum siyasi geçmişimle bağlarımı çoktan koparmıştım.

Şunu belirtmeliyim. Medya dünyasında bana değer veren, kıymet bilen birkaç insan var ve onlara minnet duyuyorum. Onlar kendilerini biliyorlar, yazsam hoşlarına gitmez. Bu bana yetiyor.

Yalnızca durumu bildirmek istedim. Gidişat vahim...

Suya sabuna dokunmayan eleştiriler, bilgi içermeyen ahkâmları döşenen “Kibirli ve tedbirli muharrir” ve yönetici takımı ile gidilecek yerin sonu belli. Hiç beklemediğiniz anda iskambilden şato gibi devrilir her şey. Güya dışarıya sızdırmadan biraz daha iç çekişme, tartışma yeter de artar bile. Buna; kime yaranıyorlarsa Serdar Akinan ve Şirin Payzın gibilere medyada referans olan danışman takımının çürümüşlüğünü de ekleyin, kâfi gelir.

Öteki taraf, kritik eşiği aşmak için aportta bekliyor. Kronikleşen körleşme böyle devam ederse kazanacak olanı şimdiden yazabiliriz:

Quantumun son deliği ve şizofrenleri. PKK ve FETÖ de cabası.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • PARÇACI

    09 Temmuz 2018 11:06
    0 0
    BİLDİĞİN YOLDA DEVAM ET VE RAHATSIZ ET KOCUNSUNLAR
  • tokatlı

    09 Temmuz 2018 10:50
    2 0
    2-)Akparti teşkilatının en büyük çalışması--sosyal medya bilinçli kullanım eğitimi vermeli--- kahvelerde halkın sosyal medya çakralarını açmalı ve liderlerine her platformda sahip çıkma bilinci aşılamalı sadece SANDIK YETMEZ!!(Örneğin,Koskoca ReisiCumhur bi twit atıyor zarzor 1000-2500 arası destek geliyor-sol kesimden kıytırık sanatçı bozuntusu bi twit atıyor 20.000-30.000 destek ve menşınla gündem oluyor YAZIK!!!)
  • tokatlı

    09 Temmuz 2018 10:49
    3 0
    1-)Fuat beyin başına gelmese o da dillendirmeyecekti belki. YAHU neden biz KENETLENMİYORUZ!! UTANIYORUM BU BOŞVERMİŞİLİĞİMİZDEN AMAN CANIM SENDECLİKTEN!!! onlar her yıl GEZİ denen terör eylemini dahi her daim her platformda canlı tutarken- terörist GAZETECİLERİNE her koşulda sahip çıkarken! Biz neden mihenk taşlarımızı (15 temuz-gazetecilerimiz-santçılarımız-değerlerimizi) onların ağzına sakız olmasına müsaade ediyoruz ve KENETLENMİYORUZ?!
  • ARS

    08 Temmuz 2018 23:22
    1 0
    Üzülmeyin Fuat Bey, Bizler onların çokluğu ile değil sizin gibilerin varlığı ile grurlanıyoruz. Biliyoruz "Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz" Allah yolunuzu açık ve doğru, zihninizi ve kaleminizi güçlü eylesin.
  • hursit dilaver

    08 Temmuz 2018 18:50
    1 0
    işte bizim mahalle için benim yazdıklarımı da buna ekleyin. niye hödukler medyası diy0rum görun. fuat uguru bile delirttiler. fuata bu lafı bir AKP li deseydi, inanın bizim höduk medya aslan kesilirdi.marankiye neler ettiler gördunuz. yazık. bu eziklik hala geçmedi işte. tayyip bey ne etsin.
  • mehmet

    08 Temmuz 2018 18:41
    1 0
    haklısınız Fuad bey.yazıklar olsun mahafazakar.milliyetçi yim diyen mangalda kül bırakmayan sözüm ona bizim tarafın yazar çizerleine.Cesaretsiz pinti sadaece iktidardan nemalanan korkak ödleklere.Bu yazdıklarımı hakkediyorlar.Okuduklarında hiç mi utanmazlar.Bu gün size yarın onlara iftira atarlar.Neredesiniz ha neredesiniz.Sanki sizler muhalefet onlar iktidar.Sizleridemi Reis çekidüzen versin onumu istiyorsunuz.Çapsızlar .Yazık ki çok yazık.Doğru incelir,ama kırılmaz.
  • As1

    08 Temmuz 2018 18:06
    1 0
    Aslanim benim Lagalibe ILLALAH Senin icin rahat olsun Pasam....bizler seninleyiz Sen vur biz ordayiz
  • Asena

    08 Temmuz 2018 14:31
    12 0
    Fuat bey, size okuyuculariniz sahip cikar. Yalinz degilsiniz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;