SİYASET

Ersoy DEDE : CHP’yi anlamak için dikkatlice bakın!

Tarih
13 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede

Bu iki kare fotoğrafa çok çok iyi bakın.. Bu fotoğraflar tipik bir eski Türkiye portresidir.. Eski Türkiye’yi anlatmaya kalkan herkes cümleye; “.. sivil asker bürokrasi, vesayet, dış güçler, IMF…” falan gibi klişelerle başlıyor.. Kuşkusuz bunlar ve daha fazlası elbette ülkeyi teslim alan çok önemli faktörlerdi.. Ama o yılları anlatacaksak önce İski’nin Suser tankerlerinden başlayacağız.. ‘Su Durağı’nda saatlerce araç bekleyen çocukları anlatacağız.. Bidonunu doldurabildiğinde sevinçle evlerine dönen çocukları.. Burası Pendik. Tarih 1993.. Tabelada ‘Su Durağı’ yazıyor.. Fotoğrafı BYEGM Genel Müdür Yardımcısı dostum Ekrem Okutan yolladı.. Yine bir Suser tankı gelmiş.. Demek 15 gün göz açıp kapayıncaya kadar geçmiş.. Mahalleli daha geceden yer kapmış su durağında.. Saatlerce süren bekleyişin sonunda bidonunu doldurabilen şanslı.. Çünkü bunca uğraşa rağmen bidona su doldurabilmek bile büyük marifet.. Sadece su değil ki.. Hava kirliliği, çöp dağları ve çürümüş yumurta kokulu Haliç’i unuttuk mu?.. Hava kirliliği, Londra'nın 8 kat üzerindeydi. Diyor ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “CHP çöplük demektir. CHP susuzluk demektir. Sen benim vatandaşımı tezekten kurtarıyor musun? CHP demek tezek demektir…” Şimdi 20 yaş gençliği bu sözleri çok ağır bulabilir.. Fakat İstanbul’un ‘Ruanda’ya benzetildiği günleri yaşayanlar, Erdoğan’ın ne demek istediğini gayet iyi bileceklerdir.. Çoluk çocuk salgın hastalıklara yakalanıyor; anne ve babalar çocuklarının ishalden kurtulması için hastane kapılarında nöbet tutuyordu. Şimdi adını dahi bilmediğimiz; kolera, tifo ve dizanteri gibi hastalıklarla boğuşuyorduk.. Nasıl oldu bu?.. Konformist CHP’lilere bakmayın.. Onlar o zaman da Bağdat Caddesi’ndeki hidroforlu evlerinde keyif sürdüklerinden bu sefaletin farkına bile varmıyorlardı. Ama biz çok çok iyi biliyoruz. Bunu kimin yaptığını da, bu gidişe kimin ‘dur’ dediğini de.. 

Star
13 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • OKUR

    14 Mayıs 2018 21:34
    0 0
    ...Sayın yazar çok haklısınız.Bu nimetlerin içinde doğan gençler geçmişi anlayamıyorlar.Peki bu sıkıntıları yaşayan ellili yaşlardaki insanlar neyi anlayamıyor.Bukadar nankör olmak,elindeki nimeti kaybetmeye sebep olur
  • Çileli yıllar/Darbeci chp

    14 Mayıs 2018 02:18
    2 0
    Hafizasini yitirmemis 50 yas ustundekilere resim gereksiz. Cocuklugumuzda cesmeden su akmazdi, analarimiz 2 elinde her biri 20-25 litrelik kovalarla 100 metre git 100 metre gel camiden eve su tasirdi. Daha kucuklugumuzde ise evlerde yer alti su tulumbalari olurdu. O tulumbalar cesmeler kadar eziyet vermezdi. Chp'li yillarda uzun uzun ekmek, sigara vs kuyruklari olurdu, seker hic yok. Anarsi kapilara dayanmisti. Şimdikiler Cennette yasiyor.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;