POLEMİK

Ersoy Dede : Çanakkale Gezisi Üzerinden Yolsuzluk

Tarih
21 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede

CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 24 saat dürüstlük nutukları atarken, partisinin belediyelerinde neler döndüğünden haberdar mı acaba?.. Ataşehir Belediyesi ile ilgili artık ayyuka çıkan skandallar zincirini, Akit, Takvim, Güneş, Akşam, Sabah, Star gibi gazeteler sıklıkla yazdılar biliyorsunuz.. 7 Haziran sonrası artan terör saldırıları nedeniyle Ataşehir bir süre rafa kalktı. Ama kimse o kadar rahat hissetmesin kendini.. Kalktığı raftan iniyor tekrar.. 1 Kasım'da kör gözüne parmağı gibi yeniden Buz Kraliçesi Gamze İlgezdi'yi milletvekili yaparsan, Ataşehir Belediyesi için bir iç disiplin mekanizması işletip de ne olup bittiğini tahkik ettirmezsen, elbet gün gelir bu dosyalar yeniden açılır gelir önüne.. Kartal Belediyesi ile ilgili dosyalar da birikmeye başladı. Orada yaşanan haksızlıkları, adaletsizlikleri, usulsüzlükleri de tek tek yazacağım..
**
Şişli Belediyesi de fokur fokur kaynıyor.. Daha kendi içlerindeki sorunları halledemediler biliyorsunuz.. Doğan Grubu Belediye içindeki güç savaşlarında doğrudan pozisyon almış, kavgaya direkt girmişti.. Şimdi de fırsatı kaçırmadı. Ben kişisel twitter hesabıdan "Şişli Belediyesi'ndeki yolsuzlukları yazmaya başlıyoruz" diye anons yaptığım anda Ahmet Hakan'la Hayri İnönü bir araya gelmişler. Pazar günü Hürriyet'in birinci sayfasında İnönü güzellemeleri vardı. Ahmet Hakan gibi Kanal 7'deyken Milli Şef yılları faşizmini yerden yere vuran birinin bugün köşesinde 'İsmet Paşa ne kadar da güzel adamdı' edebiyatı yazmasının nedeni ne olabilir acaba?.
**
Gelelim Şişli Belediyesi'ne.. Eğer Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün de haberi yoksa hızla tahkikat yaptırmalı. Zira belediye içinde bir mekanizma var ve kendi kendine yürüyen bir sistem üzerinden paraları hortumluyorlar. Hürriyet Gazetesi'nin 'dürüstlük sembolü' diye sunduğu 'İnönü' soyadını taşıyan bir Belediye Başkanı eminim böyle bir yolsuzluğa izin vermeyecektir.. Size anlatınca hak vereceksiniz.. Çok basit bir iç soruşturmayla tüm gerçekler ortaya çıkarabilir..
**
Hikaye şöyle.. Belediye, tamamen kamu yararına bir gezi tertipliyor. Vatandaşları toplayıp Çanakkale'ye götürüyor. Bir tür kültür ve tarih gezisi.. Bu gezide kullanılmak üzere 60 otobüse ihtiyaç var.. Bunun için yasa gereği ihaleye çıkılıyor. Fakat nasıl oluyorsa 'ICS Turizm' adlı bir şirket, diğer teklif veren firmaların verdiği fiyatı biliyor ve kazanabileceği rakamı sunuyor. Dolayısıyla ihale ICS Turizm'de kalıyor.. Belediye ihale dışında, doğrudan alım yapmaya izin veren maddeyi de işleterek bir başka firmadan, R Turizm isimli bir şirketten de otobüs istiyor.. Buraya kadar hepsi tamam.. Fakat bundan sonra bazı başka ilginçlikler ortaya çıkıyor. Örneğin 60 otobüs Çanakkale gezisi için kiralanmış olmasına rağmen, Çanakkale'ye bunların tamamı gitmiyor. Tamamının gitmesi olasılığı yok ayrıca. Çünkü bir garip durum var ortada.. Mesela otobüslerden resmen plakası bildirilen araçlardan birinin trafikte kaydı bile yok. Resmi yazıda 34 JH 2410 plakalı bir araç görünüyor. Fakat söz konusu plaka herhangi bir araca takılı değil aslında.. 34 JSJ 23 plakalı araç ise 28/12/2006 tarihinde trafikten men edilmiş. Hurdaya ayrılmış.. Ama ihale neticesinde bildirilen araçlar arasında görünüyor.. 34 YH 686 plakalı bir otobüs daha var 60 araçlık listede.. Bu plaka da 3 kez yazılmış.. !! Başka araçlarla ilgili de sorun var. Örneğin bildirilen modellerde ya da markalarda gelmemiş araçlar var. Şöyle ifade edeyim.. 2015 model Mercedes 403, İstanbul'dan Ankara'ya 2.500 TL'ye gidiyorsa aynı mesafe ve koltuk sayısında 2005 model bir MAN 1.700 TL'ye gider. Marka ve modelin ihalede böyle bir önemi var. Bu araçların önemli bir bölümünün Haziran ayındaki Çanakkale gezisinde olmadığına bir kanıt da, OGS raporları.. Normal şartlar altında her otobüsün en az 2 OGS geçiş kaydı olması lazım. Listedeki otobüslerin OGS geçiş kayıtlarına bakıldığında ise yapılan yolsuzluk açık biçimde ortaya çıkıyor.. Çünkü bazı otobüsler, o tarihlerde hiçbir OGS kaydında çıkmıyor..
**
Sözün özü şu değerli dostlar. Şişli Belediyesi'nde bir yapı, bir turizm şirketi ile anlaşmalı olarak tezgah kurmuş. Paraları hortumlamak için bir gezi uydurmuşlar. Birim fiyatı 2.250 TL + KDV üzerinden 60 araç için içeriden 160 bin lira para çekmişler. 15-20 bin TL'ye mâl ettikleri gezi sonucu kendi belediyelerinden tek seferde 100 bin liranın üzerinde parayı hortumlamışlar.. Şimdi Hayri İnönü'ye düşen kendi belediyesini soyan şebekeyi bulup iç disiplin mekanizmasını işletmek..
**
Değerli dostlar bu operasyonda paranın serbest kalmasını sağlayan ödeme emrinin altında iki imza var. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Atölye Şefi Hasan Fındık ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Tapan.. Eğer Belediye, kendi idari disiplin mekanizmasını işletmezse ya da bir nedenle işletemezse İçişleri Bakanlığının acilen buraya müfettiş görevlendirmesi ve bu iki isme bu işin detayını sormaları lazım. Yapılmayan gezinin gitmeyen otobüsleri için ICS Turizm'e 160 bin lirayı ödeme emrini asıl kimden aldıklarını anlatmak zorundalar. CHP'li Şişli Belediyesi'nin dosyaları önümde bekliyor. Vatandaşa hizmet için kullanılması gereken milletin paralarının nereye gittiğini elbette sormaya devam edeceğiz. Kalın sağlıcakla

Aktuel.com.tr
21 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;