GÜNCEL

Erkan Tan : Hilafetin kaldırılması

Tarih
05 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Erkan Tan
 3 Mart 1924, Hilafet Makamının ilga edilişinin sene-i devriyesi idi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Afrika gezisi ile ilgili izlenimler de eklenince, bu sene-i devriye başka bir anlam kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika'da gittiği her yerde coşku ve heyecan ile karşılandı. Afrika kıyasında yaşayan her dinden, dilden, milletten insanlar Recep Tayyip Erdoğan'ı sımsıkı kucaklıyorlardı. Mazlumlar, mağdurlar sesleri olacak bir lider, önder arıyorlar. İşte tam da bu yüzden... Mesele, yoğun gündem içinde kaynayıp gitmesi istedim.  Yazılarına çok ehemmiyet verdiğim, Milat Gazetesi köşe yazarı Ufuk Coşkun, bu mesele ile ilgili asıl gerçekler hakkında açıklamalar yaptı. 

 

HAÇLI-SİYONİST MESAİSİ

1870'den itibaren İngiliz Devleti ve o zamanlarki İngiliz kontrolündeki medya, Hilafet kurumunu yıpratmak için korkunç bir mesai harcar... Hilafet'in Osmanlı'da olmasının meşru olmadığı... Osmanlı Hilafetinin kaynağının uydurma olduğu... Hilafetin Kureyş'e ait olması gerektiği... Gibi iğrenç algı operasyonu, haberler yayınlatırlar... Hilafetin tasviyesi için, Tam 50 yıl müthiş bir çaba sarfederler. Hatta, İngiliz tarihçi Toynbee, bu mevzuu ile ilgili bir kitap yazar ve Hilafetin zorba bir sistem olduğundan bahseder... İttihat ve Terakki'nin de destekleri ile en sonunda Hilafeti ortadan kaldırmayı başarırlar. 



MÜSLÜMANLARIN KELLESİ KOPARTILDI

Yine Ufuk Coşkun'un açıklamaları ile devam edelim... Hilafetin kaldırılması ile, İslam dünyası boşluğa düştü. Bu kaotik ortamda Müslümanlar ümmet olma bilincinden yoksun bırakıldı. Kadim medeniyet ile bağlar kopartıldı. Mezhep ve ırk temelli ciddi hastalıklar ümmet arasında hızla yayıldı. İslam alemi, sömürü düzenine yenik düştü. Servetleri batılı küresel güçler tarafından sömürüldü. Üretkenlikleri, özgürlükleri ve özgünlükleri ellerinden alındı. Eğitim sistemleri seküler batı medeniyetinin kültür kodları üzerine inşa edildi. Beyinleri formatlandı. Aynı toprağın, aynı medeniyetin, aynı dinin insanları birbirleri ile çatıştırıldı. Hilafetin İlgası ile Müslümanların kellesi kopartıldı. 

 

İSRAİL, ADI DEVLET OLAN BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Suriye'de olup bitenler... Irak ve genel olarak, orta doğu'da yaşananlar, Katil devlet İsrail'i, iyice azgınlaştırdı. Bütün bu yaşananlardan çok memnun. Mescid-i Aksa'da Müslümanları öldüren, Müslümanlara zulmeden, İsrail devletinin idarecileri, dünyanın sinir uçları ile oynuyorlar. Yeryüzünde her tarafta Siyonistler ve Haçlılar ittifak halinde Müslümanlara düşmanlık yapıyorlar.... Bir ve beraberdirler... Aklı başında Hıristiyan ve Yahudiler yok mudur? Vardır elbette. Ancak ya ses çıkartamıyorlar. Ya da karşı koymaya onların da güçleri yetmiyor. Bu azgın ve acımasız zalimler, İsrail devlet adındaki terör örgütü, onları da ezmişler... Korkutmuşlar...

Takvim
5 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;