SİYASET

Erkan Macit : KOD ADI: ÖLÜM OYUNLARI ASELSAN’da FETÖ PARMAĞI MI VAR?

Tarih
12 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Erkan Macit

7 ağustos 2006 Aselsan çalışanı Mühendis Hüseyin Başbilen aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulundu. 
17 Ocak 2007; Aselsan çalışanı Mühendis Halim Ünal, kafasına isabet eden tek kurşunla öldürüldü.
26 Ocak 2007; Aselsan çalışanı Mühendis Evrim Yançeken, oturduğu binanın altıncı katından düşerek öldü.

Yukarıda tarihleri ile yazmış olduğum Aselsan mühendislerinden olan Hüseyin Başbilen, Halim Ünal, Evrim Yançeken isimli Mühendislerimiz Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunu bu üç mühendis önemli askeri projeler üzerinde çalışıyorlardı. Bu Nedenle de öldürüldükleri iddia edilmişti.
   
Dostlarım 2006-2008 yılları arasında peş peşe yaşanan mühendis ölümleri, kamuoyunda arkasında karanlık güçlerin olduğu izlenimini vermişti. Çünkü Ölü bulunan üç mühendis çok önemli Askeri projeler üzerinde çalışmalar yapıyorlardı. 

9 Ekim 2007; Aselsan çalışanı Yazılım Mühendisi Burhanettin VOLKAN, askerliğini yaparken nöbetçi silahı ile intihar etmişti.

  26 Ocak 2013 Aselsan Akyurt Tesislerinde Mikro elektronik güdüm ve elektro- optik grubu projelerinde çalışan Hasan Öksüz, geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirmişti. Öksüzün kullandığı araç kontrolden çıkarak, şehir merkezi sapağında bariyerlere çarparak takla attığı ortaya çıkmıştı. Yıllardır sır perdesi aralanamayan ASELSAN çalışanı beş mühendisin şüpheli ölümleri OCAK 2015 ‘te 28 yaşındaki genç mühendis Erdem Uğur'un intiharı ile yeniden gündeme geldi. 
TBMM'de bazı milletvekillerinin konuyu meclis gündemine taşıması Ölümler ve Sebepleri Nelerdir sorusuna yanıt bulmak için incelemeye alınmıştı.
Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi ELVAN Aselsan ölümleri ile ilgili  “Kafamızı karıştırıyor” demişti.  En ilginç olanı ise Aselsan Genel Müdürü Faik EKEN gündeme damgasını vuran daha değişik açıklama yapıyordu. Aselsan Genel Müdürü Faik EKEN beyanı çok ilginçti.

SPEKÜLASYONLAR YAPILIYOR diyordu FAİK EKEN?

“Burada değişik vakalar var. Bunların adli boyutuyla ilgili yorum yapmamız mümkün değil. Adli delilleri bilmiyoruz, yorumlayacak eğitimimiz yok. Savcılıkta devam eden konular için şöyle böyle diyemeyiz. Rahmetli olan arkadaşlarımızla ilgili çok fazla spekülasyon var. Sanki başlarına gelen yaptıkları işle ilgiliymiş gibi spekülasyon yapılıyor. Bir tane projede sadece bir kişi yer almıyor. 100-200 kişinin çalıştığı projeler var. Hiç kimse tek başına bir projenin tamamen tek sahibi ya da çıkarırsak proje mahvolur falan kesinlikle değil. Bu arkadaşların yaptıkları işten olayı başlarına bir şey gelme ihtimalinin olmadığını açıkça söyleyebilirim. Bir kısmının Aselsan'la olan bağı farklı. Aselsan'da çalışırken intihar eden 3 arkadaşımız var. Diğer arkadaşlarımızdan birisi askerdeyken başına bir şey gelmiş, birisi 8 sene önce ayrılmış bizden. Ama sonrasında başına talihsiz bir kaza gelmiş. ‘Aselsan mühendisi intihar etti' deniliyor. Aselsan'a uzaktan yakından değmiş birisi Aselsan kimliğiyle lanse ediliyor. Geçen sene mühendislik mezunları arasında yapılan ankette Türkiye'de en çok çalışılmak istenen firma Aselsan oldu. Koşullar ağır olsa herhalde birinci çıkmazdık. Denge bozucu çalışma düzeni yok. Bunlarla ilgili önlemlerimiz var.” diyordu Faik EKEN.

Genel Müdür Faik Eken'in beyanatı çok ilginçti. Peki, Neden bu Mühendisler art arda öldü? 2006-2008 yılları arasında peş peşe ölümler oldu. İntihar eden mühendislerin arkalarında bıraktıkları notlar da çok ilginçti?
O halde şimdi konuya biraz daha akılcı giderek biraz da komplo teorileri ile yaklaşalım öyle ya benim işimde bu haksızmıyım?

  Kıbrıs Barış Harekâtının ardından; Türk silahlı kuvvetlerinin haberleşme ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan ASELSAN'da 2.896 sı mühendis olmak üzere toplam 4.923 personel çalışıyor. Türkiye'nin en gözde bilim adamları ve insanlarının mühendislerinin oluşturduğu bu ekipteki 2.767 çalışan AR-GE Mühendisi Ar-Ge'ye önem veren şirket,2014 yılında Ar-Ge faaliyetleri için 376 Milyon dolar harcadı.  Bu rakamın 68 milyon doları, şirketin kendi kaynaklarından 308 milyon doları dış kaynaklar tarafından finanse edilen Ar-Ge harcamalarından oluştu. 5.000 personeli istihdam eden ve Türkiye'nin lider savunma kuruluşu olan ASELSAN sadece gurur verici yerli savunma sanayi ekipmanları ile değil, ne yazık ki şüpheli ölümler ile gündeme geliyordu.

    Başarılı mühendislerin şaibeli ölümleri, intiharları kamuoyunda yabancı istihbarat servislerinden, derin devlet yapılanmalarına, terör örgütlerine kadar içyapısal anlamda Paralel bir yapılanmanın ve de birçok komplo teorilerinin ortaya atılmalarına neden oldu.
Bunun nedeni ise ASELSAN mühendislerinin ölümleri hakkında kamuoyunu tatmin edici cevapların adli ve siyasi makamlarca verilmemesinden kaynaklanıyordu. Şimdi düşünelim o yıllarda Adli makamlarda ve yargıda kimlerin kolu uzundu? Hadi biraz beyin jimnastiği yapalım biliyorum aklınıza gelen şu anda benimde aklımda aynen de öyle yargıyı, savcıyı, hâkimi eline almış bir örgütün (FETÖ)'nün bu olayları örtbas etmemesi düşünülemez.
Çünkü bağlantılar çok ilginç yerlere geliyor.
 
  Bu pırıl pırıl genç ASELSAN mühendisleri, uçak tanıma sistemlerinin ‘millileştirilmesi' ve ABD güdümlü elektronik sistemlerinin kontrol dışı bırakılması çalışmalarını yürütmüşlerdi. F-16 üretim merkezi TAI de 'uçakların dost-düşman tanımlamasını yapan elektronik sistemi' bir tane Türk mühendisin dahi giremediği bir bölümde üretiliyordu. Bu sistem Türk F-16 sının, bir uçak ile karşılaştığında karşıdakinin dost mu düşman mı olduğunu gösteriyordu. Bu sistem en çok kimlerin hangi istihbarı birimlerin işine gelmez?
   
  Biraz daha kuvvetli bir ihtimal ile düşünüyorum Bu derece önemli stratejik bir konumda olan bir kurum HAARP teknolojisini hiç düşünmedi mi?  dersek,  yanlış bir soru olmaz.

ABD, İngiltere, Rusya ve İsrail gizli servisleri CIA,MI6,KGB, MOSSAD yaklaşık bir asırdır; (Teslos Technology ) Tesla Projesi yani HAARP (High frequency Active Auroral Research Program )  üzerinde çalışmakta ve güncelmektedir. ASELSAN'da çalışan kişiler, sürekli olarak bilgisayar ve uydu destekli çalışmaktadır. En önemli konumda ve yazılım mühendisliği bölümünde çalışanlara bilgisayar destekli uzaktan elektromanyetik görüntü ve ultrasonik seslerin beyinlerinin alt lobuna gönderildiği büyük ihtimaller arasındadır dersem hiç de yanılmam. Ayrıca intihar eden kişilerin yiyecek ve içeceklerine LSD- 25 katıldığıda ihtimaller dairesi altına girer.  LSD -25 verilen kişi en geç on beş gün içinde hiçbir sebep yokken çeşitli versiyonlarda hayaller görür ve baskıya dayanamayıp intihar eder.

    Bu deneyi ilk yapan CIA adına Dr. FRANK OLSON'dur. CIA bu deneyin ürününü görmek için, gizli bir şekilde, kendi bünyesinde çalışan Dr. Frank OLSON'un üzerinde denemiş ve Dr. OLSON on beş gün içinde kaldığı otelin binasından atlayarak intihar etmişti.  28 Kasım 1953. Olson bir eş ve üç küçük çocuk geride bıraktı. Oğulları hala gerçekten babaları ne olduğunu bulmaya çalışıyor. 
Tesadüfe bakın ki   7 Ocak 1943 tarihinde 86 yaşındayken New Yorker Oteli'nin bir odasında kalp yetmezliği sebebiyle hayata veda eden Nicola TESLA . Ölmeden önce teleforce silahı adını verdiği bir çalışma yürütmekte idi Ve bu çalışmaya tamamen hakim olan ABD manevra yapıyordu. Tesla'nın bütün dokümanlarına CIA tarafından el konulmuştu.  Konuyu fazla dağıtmadan ASELSAN ölümlerine tekrar döneyim. İntihar eden mühendislerin arkalarında bıraktıkları notlarda bir hayli ilginçtir. Bırakılan notların, kendi yaşamlarıyla hiçbir bağlantısı yoktur. Bilgisayar ortamında yazılan notlar, kişinin bilgisayarda kullandığı yazı karakter biçimine hiç mi hiç uymamaktadır. Yazı olarak bırakılan notlar ise, kişinin kendi el yazısına hiç benzememektedir ki bu not olaylarının bir başka ilginç yönü de notların;  kişiler intihar ettikten bir veya birkaç gün sonrası tarihiyle yazılı olmasıdır.
Bu intiharlar tezgâhını düzenleyenlerin gününü tam olarak hesaplayamamasından kaynaklanmaktadır.

   Beyin göçü alamayan bazı dış ülkeleri, askeri savunma ihaleleri alamayan ülkeleri en önemlisi de askeri savaş ekipmanlarından olan savaş uçakları, tank, helikopter, yolcu uçakları gibi stratejik önem sahip araç ve gereçlerin beyin kartlarının ve yazılımlarının Türkiye'de ve Türk mühendislerince yapılması anlaşılan üst aklı çok rahatsız etmiş.  Olacak ki Aselsan çalışanları ile alakalı birçok intihar ve ölüm hâlâ şaibeli konumda.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;