DÜNYA

Ergün Diler : Yeni ittifak

Tarih
25 Mart 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 İçte ve dışta yaşadığımız olayları anlamakta zorlandığımız belli. Pek çok olay peş peşe gelince her birini inceden inceye analiz etmek kolay değil.

Büyük mücadele BREXIT ile başladı. Daha doğrusu İngiltere'nin ALDIĞI DEVLET KARARINI OY ile hayata geçirmesi bütün dengeleri sarstı.
Öncelikle bunu anlamakta büyük fayda var. Çünkü çok kişinin altını çizdiği gibi İNGİLTERE küçük bir devlet değildir. İkinci Dünya Savaşı'nda kaybetse de hep ayakta kalmış ve oyun kurmayı bilmiştir. Kim ne derse desin ORTADOĞU'yu en iyi okuyan ve adım atan hala İngilizlerdir.
Ama tabii kavganın merkezi olan Ortadoğu'da İngilizler ile birlikte farklı güçler de vardır. Bu nedenle AVRUPA'daki AYRILIK RÜZGARI KENDİNİ
BİZİM ETRAFIMIZDA DAHA SERT BİR ŞEKİLDE KENDİNİ HİSSETTİRMEKTEDİR... Çok yazdık ama tekrar etmekte sıkıntı yok! Buralarda İngilizler'in dışında Amerika, Rusya, Fransa ve Almanya çok güçlüdür. Çin de vardır.
Sesini duymasak da etkili olarak vardır...
SANCILI DÖNEMİN NEDENİ BU GÜÇLERİN HALA TAM OLARAK ANLAŞAMAMALARI...
Kime sorarsanız sorun! Herkesin ortak cevabı şu: ORTADOĞU ve AFRİKA'da bazı ülkelerin sınırları değişecek...
Doğru ama kim neyi değiştirecek ve kimler etkilenecek? Kimler kazanacak, kimler kaybedecek? Üzerinde durmamız gereken bu! Elbette yeni devletler ve eyaletler kurulacak. Ama nasıl?
Amerika'ya bakalım...
Trump, Başkan olacağını öğrendiği andan itibaren Rusya ile ortaklık fikrini öne çıkardı. Putin'i övdü, dengenin Rusya ile ABD arasında olması gerektiğine inandı. Elbette planın iç yüzünde ABD'nin yönettiği bir Rusya vardı. Zaten hep böyleydi. Nükleer silahlara kadar arada bir KAVGA vardı ama perde gerisinde eller kenetlenmişti. 50 yıla yakın süre bu dengede geçti. Kimse anlamadı!
Trump eski dengeyi yine istiyor gibi...
Ancak Rusya da şirket devleti değildi.
Putin de bir CEO değildi. ABD, İngiltere ile büyük planı çizerken, Rusya hep hesabın içindeydi. Ama Ruslar geçtiğimiz gün büyük bir hamle yaptı! Hatta buna "Rusya planını görücüye çıkardı" diyen de oldu! Bizde bunları kimse yazmaz ama önemlidir! Peki Rusya ne yaptı?
Fransa'da yakında yapılacak olan seçimlerle Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Marine Le Pen'i MOSKOVA'da ağırladı! Putin ile Le Pen inanılmaz sıcak yakınlık içinde poz verdi.
Eller kenetlendi...
Bu Amerika-İngiltere arasındaki ittifaka karşı koyacak tek güç. Çünkü ABD-İngiltere AVRUPA'yı bitirir, dağıtır ve çökertir...
Avrupa'nın bundan kurtulması için, korunması için bir adım atması gerekiyordu.
Garip bir şekilde PUTİN, Fransa ile hızla yakınlaştı... FOTOĞRAF BU! Eğer bu ittifak hayata geçerse GERGİNLİK de SAVAŞ da tavan yapacaktır...
Çünkü Amerika ve İngiltere AVRUPA'yı "BİTTİ" gözüyle görüyor. Fransa tekrar geri dönüş yapabilirse işler iyice karışacaktır... Elbette bunun etkisi bize kadar yansıyacaktır...
Bu ittifak hayata geçerse Marine Le Pen, Fransa'nın Ortadoğu'da tekrar güç olmasını sağlayacak. Bunun karşılığında Rusya da Avrupa'da ambargolarını bitirmiş olacak.
Bazı önemli isimler bu ittifakın son 50 yıldaki en önemli adım olduğunu söylüyor!
Eğer hayata geçerse gerçekten çok ama çok önemli bir adımdır!
Amerika'dan baktığımızda durum farklıydı! Trump, LE PEN'i destekliyordu! Çünkü Le Pen'in AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN ÇIKACAĞINI BİLİYORDU. Ama bilmediği ve düşünmediği RUSYA İLE YAKINLIK KURACAKLARI İDİ! Fransız-Rus ittifakı DİPLOMASİ TARİHİNDE okutulacak bir adım gibi duruyor şimdilik!
Marine Le Pen de Rusya ile ortaklığı hiç düşünmüyordu. Dini olarak da Katolikler'le Ortodokslar'ın birlikteliği zordur. Yeni bir dünya kurulurken, Putin "Müslümanlar Katolikler'den daha yakın" sözünü artık tekrarlamaz.
Putin, Marine Le Pen'in seçim kazanması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Çünkü Marine Le Pen ve Putin, dengeleri değiştirebilecek sezgiye ve ülke olarak güce sahipler.
Peki bunun anlamı nedir?
Paris ve Moskova sokaklarında artık daha çok IŞİD eylemi göreceğiz!
Terörü kullanarak iki ülke hedef alınacaktır... Yapılanlara yenileri eklenecektir. Kaos çıkarmak için şarttır! Ve gereği her zamanki gibi yapılacaktır...
Ancak buna hazırlıklı olan iki lider bu tür saldırılardan sonra iyice kenetlenecektir. Bunu da birbirlerine söylediler! Hazırlıkları var yani!
Bu ittifakı yakında görür müyüz?
EVET görürüz! Muhtemelen bizim güney sınırımızın aşağısında göreceğiz de!
Nasıl mı?
YPG üzerinde herkes Amerika'nın sonsuz etkisi olduğunu sanıyor. Amerikalılar ne derse o olur zannediyor! Ama gerçek hiç de öyle değil! YPG üzerinde, KÜRT OLUŞUMLARI üzerinde FRANSA her zaman lider ülkelerdendi!
Bayan Mitterrand'ı hatırlayın!
Fransa'daki PKK oluşumlarını gözden geçirin. Hep içiçelik vardır. Hiç de bir kopuş yaşanmamıştır! YPG'nin başkenti PARİS'tir! Bilmeyiz ama böyledir!
Ortadoğu'daki güçlerden biri FRANSA'dır.
Hem de büyük güçtür!
Putin, ABD'nin kendisine karşı yapabileceği hamleleri biliyor. Bu nedenle Fransa üzerinden YPG ile de karşılık verecek. YPG içinde Amerikalı komutanların röportajlarını izledik. Her yerde var! Akıllı bir istihbarat kendini gösterir mi? Bu kadar şov yapılır mı?
Ama yaptılar! Peki hiç FRANSIZ İSTİHBARATI gören var mı? Hiç onlarla röportaj yapanı, çekim yapanı gördünüz mü? YOK Kİ! YAPMAZLAR çünkü!
Fransız komutanları hiç görmedik. Sessiz ve derinden YPG'nin merkezinde yer aldılar.
YPG'li komutanların da bağlı olduğu yer Fransa'dır. Bu yakın zamanda daha da iyi anlaşılacak. Ortaya çıkacak tabloda bunları gayet net göreceğiz zaten!
Bizim penceremizden bakacak olursak Ortadoğu'da tekrar eski günlerini görmek isteyen Marine Le Pen, Türkiye ile bir ortaklık düşünmüyor.
DÜNYANIN YENİ DENGESİ 2020'ye kadar tamamlanacak. Bugünden o tarihe geçecek olan süre KAOSLARLA dolu olacak. İSTİHBARAT SAVAŞLARI COĞRAFYALARIN KADERİNİ BELİRLEYECEK... Hiç anlamadığımız olaylar yaşayacağız. Hem içeride hem dışarıda... Her şey karışacak. Yenisini kurmak için YIKMAK isteyenler olacak.
Kavga çok büyük ve derin yaşanacak...
2020'ye kadar türbülans eksik olmayacak...
Avrupa'nın, Amerika'nın, Rusya'nın kaderi gelip TÜRKİYE üzerinde düğümlenecek. Hem kendi geleceğimiz için hem bölgenin kaderi için mücadelenin içinde olacağız. Türkiye BÜYÜK DEVLET BİRİKİMİYLE bundan karlı çıkmayı bilecektir. Ama bu kolay olmayacaktır. Kavga satırlara sığmayacak kadar büyük...
Le Pen, Putin ile görüşmesinin ardından "Rusya'ya konulan ambargo AVRUPA'nın altını oymak içindi! Gördüğüm en aptalca şeydi" dedi...
Ortadoğu'da da Afrika'da da işler karışacaktı...
İsimlere bakmayın. Olayları anlayın.
İsimler üzerinden gidenler bil ki DEDİKODU yapıyordur. Oysa kapımızın önünde çok büyük tehlike ve çok büyük bir fırsat var! AKLI OLAN PASTADAN BÜYÜK DİLİMİ ALIR...
Hem akıllarımızı hem geleceğimizi hem kaderimizi birleştirelim...
Oyun büyük. Büyük milletler kendi kaderlerini tayin eder! Oyunu anlayın ve gereğini yapın...
Unutmayın ki yanlışın telafisi 100 yıl sürer! Kim kalır, kim gider! Bilinmez!
.

Takvim
25 Mart 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Emin

    25 Mart 2017 15:25
    0 1
    Abd-almanya vs Rusya-fransa ortadoğuda filler tepinirken çimenlere yine ezilmek düşecek
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;