DÜNYA

Ergün Diler : Washington zirvesi

Tarih
17 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Washington'dayız.
Sabah saat 05:45... Beyaz Saray'a iki blok uzaklıktayım.
Gün içinde yapılacak olan Trump- Erdoğan görüşmesini bekliyoruz.
Herkes gibi... "NOKTA " konulacak. Bu kesin ama nasıl? İlişkiler daha da gerilecek mi yoksa sürpriz adımlarla yapılan jestlerle olanların üzerine bir sünger mi çekilecek?
Bilmiyoruz ama açık olan bir şey var ki görüşme ya çok iyi geçecek ya da ABD açısından sıkıntılı döneme girilecek...
Çünkü Türkiye olmadan Ortadoğu'da, Avrasya'da ve Orta Asya'da olma şansları hiç yok.
Bakacağız...
Washington'da tıpkı Trump- Erdoğan görüşmesi gibi anlamlı ve kritik bir görüşme daha olacak yakında. 1 HAZİRAN'da...
Rothschild Ailesi, Pentagon'un kalbinde 1-4 Haziran'da bir araya geliyor. Tarihin en önemli Bilderberg toplantısı Virginia'daki Westfields Marriott Hotel'de yapılacak.
Bu otelle PENTAGON arasındaki mesafe sadece 25 dakika.
Rothschild ailesi, PENTAGON 'da çalışan 10 kişiden 8'inin bu yoldan evine ve işine gittiğini düşünerek toplantıyı bu HOTELE aldı.
Çok net mesaj vermek istediğini, vereceğini göstermek için...
Zaten hatırlarsanız Amerikalı dostum "Yakında Pentagon'da bombalar patlarsa sakın şaşırma" demişti. Dün burada PENTAGON'un yapmak istediklerini, planlarını aktardık.
Şimdi de en büyük rakibi olan PARANIN hedeflerini sıralayalım...
2008 yılında da Bilderberg toplantısı yine Westfields Marriott Hotel'de yapılmıştı! Toplantıda hem Amerika'yı hem de dünyayı sarsan ekonomik krizin detayları görüşülmüştü. ABD içinde Aİ LEYİ çok güçlü kılan o toplantı yine PENTAGON'a mesajdı...
Haziran'daki toplantı da çok büyük önem taşıyor. Ailenin çok önemli üyeleri ve Westfields'a gelen elitler, PENTAGON'a karşı işbirliğini görüşecek.
PENTAGON'un özellikle yeni yol haritası bu toplantıdan sonra büyük bir sekteye uğrayacak.
Paranın ve elitlerin atacağı adımlar ASKERİ ve SİLAHI sınırlandıracak... Hedef bu!
Aile zaman zaman net mesaj verir. Bu en net mesajlarından biri olacak.
Toplantıdaki kilit nokta AMERİKAN ÜSLERİNİN bulunduğu ülkelerden gelecek olanlar... Bu isimler hedefin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ortaya koyacak. Liderlerin en yakın isimleri o toplantıda yer alacak. Bu da net! İyi izlemek gerekiyor!
Pentagon ASYA 'da bile yeni NATO kurmak isterken AİLE başka planın peşinde. Rothschild Ailesi, 2020'ye kadar Amerikan üslerini yarı yarıya kapattırmayı hedefliyor. PENTAGON'un en güçlü tarafı olan üslere yapılacak bu operasyon, ABD'yi tamamen savunmasız bırakacak. Pentagon ÜS'te kaybederse sözü biter! Aksi olursa bir adım öne çıkar. Kavga giderek büyür. Yayılır.
Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan'daki Amerikan üsleri kapatıldı. Kazakistan ve Türkmenistan'daki Amerikan üsleri sınırlandırıldı. Aile, öncelikli olarak PENTAGON'u Orta Asya'dan atmaya başladı. Zaten büyük savaşı kazanmak için bunun yapılması şarttı.
PENTAGON da bu operasyonun farkında! Obama'nın 8 yıllık başkanlığı döneminde atılan bu adımlara engel olamadı.
Çünkü Kongre'de aileye yakın Cumhuriyetçiler ve Demokratlar'la birlikte bu kararlar alındı.
PENTAGON, yıllardır Obama yönetiminden 1 trilyon dolarlık bütçe istiyor. Ancak Obama, kontrollü bütçeye onay verdi. 600 milyar dolar civarındaki bütçe, PENTAGON'un gizli operasyon gücünü tamamen yok etti. Gözden kaçırılan nokta burasıydı.
Obama, Amerikan halkı için olumlu adımlar atmasa da özellikle finans dünyası için her adımı attı. Silahların azaltılması, PENTAGON bütçesinin hep sınırlı kalmasını sağladı. Ailenin Obama'dan öncelikli isteği de buydu. O da gereğini yaptı. Şimdi emekli...
Trump, tarihin en yüksek teknolojileriyle donatılmış amiral gemisi Gerald R.
Ford'u hizmete soktuğu gün, "Tarihteki en büyük savunma harcamaları artışını istiyorum" dedi. Trump, PENTAGON'a asla karşı olmayan biri. Onun Beyaz Saray'a girmesini sağlayan merkez de PENTAGON .
Bu net. Sapmalar gösterse de bu gerçek çıplak olarak ortada.
Ancak Trump, o açıklamasını da unuttu. Şimdi bütçenin sınırlı artışında karar kıldı. Aynı Obama döneminde olduğu gibi PENTAGON 'a kontrollü harcama yetkisi verildi. Trump dediği pek çok şeyi yapabilen bir BAŞKAN değil. Ama FBI BAŞKANINI ıslık çalarak kovacak kadar da öngörülemez biri. Trump'ın yakın çevresi "Başkan ABD için son şans. Çok iyi götürüyor. Sapmalarına bakmayın. Hepsi en ince noktasına kadar hesap edilmiş hamleler" diyor.
Washington'a gelir gelmez kulağıma fısıldanan bu oldu...
Takipteyiz...
Bilderberg toplantısında PENTAGON'un Ortadoğu, Afrika ve Asya'da yapabileceği hamleler de konuşulacak.
Finans ile bu operasyonların engellenmesi için hazırlanan raporlar üst makamda karara bağlanacak. Bu kararları hayata geçirecek makam da 8 kişiden oluşan masa! İçinde kimler var bilmiyorum. Ama dünyanın kaderini belirleyecek 8 kişi. Bu kesin.
Ailenin PENTAGON'da görevlendirdiği en önemli kişi son dönemde David Petraeus'tu. Ordunun içindeki gücü tartışmasız çok yüksek olan ve PENTAGON'un gizli operasyonlarını istihbarat ağı ile öğrenen Petraeus, üst makam toplantısının da merkezinde yer alacak. Yani geriye kaldı 7 kişi...
Petraeus'u pek çok toplantıda görmek mümkün. İlişkisinin açığa çıkması nedeniyle CIA'dan ayrılan ancak perde gerisinden DEAŞ'ı kuran büyük oyuncu...
Çünkü Petraeus, Afrika'yı, Ortadoğu'yu ve Asya'yı Washington'ın sokakları kadar iyi biliyor. Bu nedenle O artı 7 kişi masada olacak...
Trump, Petraeus'u Dışişleri Bakanı olarak atayacaktı.
Ancak aile, Petraeus'un gizli görevdeki etkinliğini kullanmakta karar kıldı. Petraeus'un orduda kurduğu özel ekip önce CIA'da yanında yer aldı. Ardından şu anda gizli çalışmalarında 'özel dokunulmazlık' yetkisi ile etrafını çevirdi.
Büyük mücadele kaldığımız Hotele de Virginia'daki Westfields Marriott Hotel'e de 25 dakika uzaklıkta olan PENTAGON'da yaşanacak. Buradaki kavganın sonucu Türkiye'nin de bölgenin de Avrupa'nın da İpek Yolu'nun da geleceğini etkileyecek...
Para ve silah anlaşamazsa gerginlik tavan yapacak. Bir iki adım önde olan PARA kazanırsa ABD bir daha eskisi gibi olamayacak. Yok, Pentagon silahın gücüyle dengeyi bozmak için adım atarsa işler karışacak...
Para olmadan onlarca ülkeyi silahla bir arada tutmak hiç kolay değil. Ama savaş zaten bu... Çok değil 2-3 haftaya kadar her şey belli olacak.
Trump-Erdoğan görüşmesi de büyük işaret fişeği olacak

Takvim
17 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;