SİYASET

Ergün Diler : Üst akıl!

Tarih
25 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

TÜRKİYE'de olan ve olması muhtemel her şeye dışarıdan bakın. Yoksa inanın hiçbir şey anlamazsınız.
Bakın! Dün Binali Yıldırım HÜKÜMETİ kurdu. Bakanlar ve hikayeleri paylaşılırken yani TÜRKİYE'nin HÜKÜMETİ haber olurken, MHP kurultayı haberi bomba gibi düştü. Muazzam bir zamanlamayla MHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAY'a gidiyordu. Bu haberin öncesinde de Devlet Bey "Başkanlık için Erdoğan'a yardımcı olmayacağız!" diyordu... Binali Bey gerçekten MİLLİ bir hükümeti kurdu.
Olması gereken herkes kabinenin içindeydi. Hereksin sözü olacak isimler vardı. Ama birileri bundan rahatsızdı. Bir başka oyuncuyu istiyorlardı. Bu YENİ MHP olacaktı. Daha önce de defalarca söyledim. MHP'ye KÜRESEL anlamda başka bir misyon yüklenecek. Bunu önlemek için MHP önce mahkemelik oldu.
Bahçeli oyunu gördü. Ama yapacak fazla bir şeyi yoktu.
Mecburen KURULTAYA gidilecekti...
YARGITAY, Bahçeli'nin yanında bir karar verse o zaman başka bir oluşumla yürünecekti.
Çünkü YENİ MHP başka bir görevi hayata geçirecekti.
Kişisel olarak kimse bunun önünde duramazdı. YARGITAY Başkanı'nın yakın zamanda ABD'ye gittiğini duydum. Doğru mu değil mi bilmiyorum. Ama dedim ya bu ULUSLARARASI bir karardı! PARAYI ELİNDE TUTANLARIN çok uzaklardan yönettiği bir operasyondu. Bahçeli oyunu gördü ama sanırım geç kaldı. Bu oyunlar sadece bizim buralarda mı oluyor?
Elbette hayır!
Bayan Clinton'un rakibi var!
Bernie Sanders... Geçtiğimiz gün San Diego'da şunları söyledi:
"Dolar milyarderi ailelerin demokrasi dediği bir sistemin içinde yok oluyoruz. Her şeyin kararını onlar veriyor. Biz doğruyu söylüyoruz. Sonumuz ne olursa olsun doğruyu söyleyeceğiz. Bozuk finans sistemi ile fakirlerin elindeki son birkaç doları da zenginlerin alması için çalışan bir yapıya karşı çıkıyoruz. Kampanyamızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bir kişi bir oy demek. Eğer ABD'de herkes oy kullanırsa, kazanan biz olacağız.
Ancak ABD'nin her noktasına ulaşırsak, zafer kazanırız. ABD bir PAC'lar ülkesi haline geldi.
Politik arenanın hangi yelpazesine giderseniz karşınıza bir PAC (Political Action Committee) çıkıyor. ABD demokrasisini tamamen sıfırlayan bu sistem, zenginlerin ürünü.
Süper PAC Amerikalılar'ın düşmanıdır. Koch kardeşler için demokrasi Süper PAC'tir.
Demokrasi Koch ailesinin ve onun dostlarının değildir. (Dostlarını tahmin edin bakalım!) Ülkede herkes Amerikalılar'ın geleceği için değil, milyarderlerin geleceği için çalışıyor. Bu sistemi yıkacağız.
Ya Amerikan halkı ayağa kalkacak ya da yine uyutulacak.
Ben ve ekibim, telefonlarımıza gelen TEHDİTLERE pabuç bırakmayacağız. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.
Kazandığınız parayı, başkalarının almasına izin vermeyin. Adayların hepsi, sistemin devamı için çabalıyor. Ancak biz buna karşı gelerek yeni bir yol açıyoruz..." İlginç değil mi! Ciddi destek de bulan SANDERS'a kimse medyasında yer vermiyor!
Peki SANDERS deli mi?
Değil!
1974 yılında enerji fiyatları olağanüstü artınca ( 4 kat yaklaşık) Suudlar ve Rockefeller karşı karşıya geldi. Arap İsrail Savaşı'ndan sonraki bu kriz dünyanın son şeklini almasını sağlayan büyük türbülanstı.
Müslümanlar'ın kaçırdığı son trendi aynı zamanda! Onlar kazandı!
Amerika için kriz denilen bu olay, Sanders için bir fırsattı. Senato'ya özel bir çalışma hazırladı. 30'un üzerinde senatör de Sanders'a destek verdi. Rockefeller ailesinin tüm parasına el konulacaktı. Sanders, bunun yapılmaması halinde 2000'li yıllarda ABD'yi yüzde 100 şirketlere bağlı BAŞKANLARIN yöneteceğini söyledi. Tabii, bu imkansız gibi görünen bir hayalin hayata geçmesi kolay değildi.
Geçmedi de...
Rockefeller ailesinin medyasına karşı yeni bir medya önerdi. Bu ilk etapta ilgi gördü. Birkaç gazete ve yerel televizyon, Sanders'a destek verdi.
Sanders'a destek veren medyanın patronları, ABD'den ayrılmak zorunda kaldı. EN güçlüsü 3 ay dayanabildi. Yok oldular!
Oysa Sanders, bir saat için 2 dolar alan işçilerin, ev, elektrik, telefon ve benzin giderlerinin vergileriyle birlikte aslında 60 cente çalıştığını söylüyordu. Kalan 1.40 dolar Rockefeller'e gidiyordu.
Eğer o tarihte Sanders başarılı olsaydı, belki de TARİH başka türlü yazılacaktı... Sanders'ın kuzeni o günlerde silahlı bir saldırıda vuruldu. Sanders'ın evine elektrik borcu nedeniyle hacizler geldi. Hem de ödenmiş faturaların haciz işlemi geldi...
DÜNYA BUDUR!
Fakat bizler bilmeyiz. ÖZGÜR BASIN OLMADIĞI için kimse bunları yazmaz. Siz kendisini "MERKEZ" olarak tanıtan bizim basında bunları tek satır yazanı gördünüz mü? Kendisine "SOL" diyenlerin bu alana girdiğine şahit oldunuz mu? Kendisine "MİLLİYETÇİ" diyenlerin bunlarla uğraştığına tanık oldunuz mu?
HAYIR.. HAYIR.. HAYIR..
Ama konu MİLLİ ve YERLİ Erdoğan olunca hepsi saldırıyor.
Konu ANADOLU'dan çıkmış olan AK PARTİ olunca küfrün bini bir para... Biz buyuz!
Bunları söyleyemeyecekleri için LAİKLİKTEN gelirler...
Yaşam tarzından gelirler...
Oysa dertleri başkadır. Sistemin devamını sağlamak zorunda olduklarını itiraf edemeyecekleri için AYRIŞTIRICI manşetlerle vururlar... Ve genelde onlar kazandı. Erdoğan'la birlikte kaybetmeye başladılar. Dün yazdım... Kimsenin gittiği yok.
Herkes kapının önünde bekliyor.
Şimdi YENİ MHP ile atağa geçtiler. Muhtemelen CHP de karışacak.
BAŞKANLIK istenmeyecek.
ANADOLU'nun zaferinin önüne geçmek için bir olup gelecekler.
Para ile hile ile kavga ile gürültü ile... Elbette engellenmesi gerekmiyor! Ama BAHÇELİ'nin üzerini çizmek için yola çıkanları kimse durduramadı. Tabii ki engellenmesin ama partinin iç dengeleri ve tüzüğü yetersiz kaldı. Detaylara girmek istemem ama BASKI dışarıdan destek içeridendi...
İşte bunu yani YABANCI müdahaleyi bitirdiğimiz zaman biz "BİZ" olacağız... Yoksa kimseye karşı değilim. Yeter ki her ideoloji bu toprakların ürünü olsun.
Şimdi ufukta yok ama RUSYA, TÜRKLÜK ile sınırlandırılacak.
Korkutulacak. Bizim de belki hoşumuza gidecek. Belki sırf bu işareti vermek için BOSTON'daki patlama iki ÇEÇEN GENCE yıkıldı! Tsarnaev kardeşlere... Daha o zaman yapılan plan devrede!
KAFKASLAR karışacak. Bir mikser aranıyor. Bulundu da galiba... Eğer gelişmelere Yargıtay, MHP, Devlet Bey, Meral Hanım penceresinden bakarsanız hiçbir şey anlamazsınız! Neden Erdoğan'ın aralıksız hedef olduğunu, niçin Meral Hanım'ın gelmesi gerektiğini bir kez daha düşünün!
Bir ülke AKILLA büyür, AKILSIZLIKLA küçülür!
Biz büyütelim...
Bu akıl bizim devletimizde fazlasıyla var...

NOT: Meral Hanım oğlunu evlendirirken şahitleri Erdoğan ve Bahçeli'ydi... Yıl 2012... İlginç değil mi! ..

Takvim
25 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;