DÜNYA

Ergün Diler : Türkiye’nin rolü

Tarih
05 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Yaşadığımız dünyada hiçbir şey kendiliğinden gerçekleşmez. Hatta yaşanacak olanlar da çok usta satranççıların hamleleridir. Ama günlük hayatın akışı içinde bunu görmeyiz. Görmediğimiz gibi gerçeklerle nasıl buluşacağımıza da pek kafa yormayız. Günlerdir İNGİLİZ AKLINI ve ROTHSCHILD ailesini yazıyorum. Yani savaşmadan paranın kontrolünü ele geçirip dünyayı yönetenleri anlatmaya çalışıyorum. Bir ömür yazılsa bitmeyecek HAMLE var. Akıl dolu.
Ustalık işi...
Bugün bambaşka bir operasyonun altını çizelim.
Siyasi hamlelerin nasıl ilmik ilmik örüldüğünü görmek için... Tabii işin sonunda yine TÜRKİYE var. Bizi en çok ilgilendiren yer de burası...
Tarih ileride en önemli olay olarak BREXIT'ı yazacak. Bir hamlede dağılan bir Avrupa'yı, kurulan yeni dünyayı perde arkasıyla anlatacak...
PANAMA BELGELERİ...
Hatırlayın, ne kadar çok konuşulmuştu... "Deprem etkisi yaratacak" diye beklerken unutuldu! Belli ki eller bazı konularda kenetlenmişti...
Panama Belgeleri, Avrupa Birliği ve BREXIT için hayata geçirilen bir operasyondu... David Cameron, yok olmaya yaklaşan "Derin İngiltere"nin en açık yüzüydü. BREXIT'e karşıydı. Bu da Rothschild'in küçük devletler projesi için büyük bir engeldi. Tabii işin burası hiç mi hiç konuşulmadı. Hep içerideki kısır tartışmalarla dünyayı anlamaya zorlandık. Ama mümkün değildi... Bilemedik. Anlamamak için hala bazıları ısrar ediyor. Onlar için yapacak bir şeyimiz yok.
PANAMA BELGELERİ'nden en etkili sızıntı Haziran 2016'ın hemen başında gerçekleşti. 50'nin üzerinde devlet lideri için sıkıntılı sürecin önünü açtı. Çok kişi uykusuz geceler geçirdi. Rahat yoktu.
Düğmeye ne zaman basıldı peki?
İngiltere'deki BREXIT referandumundan sadece 3 hafta önce! Ortaya çıkan Panama Belgeleri, sadece David Cameron'ın politik geleceğini bitirmekle kalmadı YENİ DÜZENİN kapısını araladı...
Bütün akıllı ve büyük devletler gibi İNGİLİZLER de çıkacak OY'un rengini belirledi. Eğer Panama Belgeleri olmasaydı, BREXIT oylamasından 'Hayır' çıkacaktı. Belgelerin ortaya çıkmasından sonra Rothschild ailesine ait medya Cameron'ı hedef aldı. O andan itibaren 'Hayır' oylarından düşüş başladı.
Sadece Cameron değil, birçok AB yanlısı İngiliz siyasetçi de Panama Belgeleri'ne yenik düştü.
Çoğunu görmedik, duymadık bile...
Avrupa'nın Birliği'ni savunan bütün önemli oyuncular bu sızıntıyla esir alındı... BREXIT oylamasında AB'den ayrılmak isteyen seçmenlerin oranı yüzde 51.9, AB yanlılarının oranı yüzde 48.1'de kaldı...
Panama Belgeleri, birçok AB ülkesindeki önemli siyasetçilerin de mercek altına alınmasına neden oldu. Panama'da binlerce gizli offshore banka hesaplarının ortaya çıkmasına neden olan Mossack- Fonseca firmasının iki ortağı Jurgen Mossack ve Ramon Fonseca da Rothschild ailesine bağlıydı. Galiba en önemli iki ismi de atlıyorduk...
Mossack Hitler'e yakındır, Fonseca düşmandır...
Fonseca İngiliz istihbaratına yakındır, Mossack düşmandır...
Ancak Rothschild ailesi ikisini ortak yapabilecek kadar akıl oyunlarını yönetir. Ve sonuç alır! Aldı da...
Rothschild ailesinin bu önemli atağına karşı Panama'dan bir cevap geldi. Karşıdakiler de boş durmuyordu. YENİ DÜZENE İTİRAZI olanlar saldırıyordu.
İlk adım gecikmedi.
Özel hakimler, Jurgen Mossack ve Ramon Fonseca'yı hapse attı.
Ancak kısa bir süre önce Rothschild ailesi, Jurgen Mossack ve Ramon Fonseca'yı özgürlüğüne kavuşturdu. Aile sert geliyordu bu kez! Operasyonu yapanları içeri atanlar şimdi tehlikedeydi. Onları yargılayan hakimler önce görevden el çektirildi. Sonra haklarında soruşturma açıldı.
Hesap vereceklerdi!
Bu operasyonla birlikte Rothschild ailesi, Mossack-Fonseca şirketi üzerinden paranın Nevada Reno'ya akmasını da hızlandırdı. Bunu da defalarca yazdım... Zaten bu, ABD ile İngiltere'nin anlaştığının en güzel göstergesiydi... Anlayan çok olmadı. Paranın galip geldiği atlandı. Bu ilk adımdı ve başarıyla atıldı.
Ancak ABD'nin içinde bu evliliğe yani İNGİLİZLER'in bir adım önde olmasına itiraz edenler vardi. SİLAH SANAYİİ yani PENTAGON bunun liste başıydı. Hatta önceki gün bile SAVUNMA BAKANLIĞI "Çin'e karşı üstünlüğümüzü kaybediyoruz" dedi.
Bu AİLENİN ve İNGİLİZLER'in planlarına itirazdı ama bunu ÇİN üzerinden yapıyorlardı...
Ancak yaşanan bazı sorunlar nedeniyle şu anda para transferleri durduruldu. Önemli olan da burasıydı.
Çok önemli bir gelişmeydi bu!
Bu adıma karşı yine bir adım geldi. Aile, hamle yapanlara pabuç bırakmamak için Cebelitarık'ı tekrar para merkezi yapmaya karar verdi. 2017 yılı sonuna kadar eğer Rothschild ailesinin planları başarılı bir şekilde sürerse, para Nevada Reno'da aile kasasında saklanacak.
Kasa Reno'nun tümü olarak kabul edilirse, toplanacak paranın 50 trilyon dolar üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
Eğer bu projede sıkıntı olursa, Nevada Reno'nun alternatifi Cebelitarık olacak... Katolik dünyası Papa'nın emri ile Cebelitarık konusunda İngiltere'ye savaş açtı.
Son zamanlardaki CEBELİTARIK tansiyonunun nedeni buydu!
VATİKAN'daki AVRUPA LİDERLERİNİ dün yazdım...
KATOLİKLER sessiz kalamazdı...
Bu konuda ilk görev de doğal olarak iyi bir Katolik ülke olan İspanya'ya verildi. İspanya'nın gücü olmayabilir ama Katolik dünyasını bir araya getirmek için İtalya'dan daha etkin olduğu bilinir. Gerginliğin çıkması an meselesi...
Şimdi Avrupa Birliği'nin Katolik ülkeleri İngilizler'e karşı birleşti.
Katolik nüfusu olmayan ülke yok gibiydi zaten... İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalmayı sürdürmesi halinde Nevada Reno'da yaşanacak kriz (Bugün için bir kriz söz konusu değil) Cebelitarık'ın tek başına öne çıkmasını engelleyecekti.
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının en büyük amacı, paranın kontrolünü yine tek başına yapmak içindi. Bu konuda da başarı sağlandı. Hem de üstün bir başarı!
Dikkat edin Cameron, artık hiçbir konuda açıklama yapamıyor.
Konuştuğu konularda seçtiği kelimeler bile çok net değil. Çünkü siyasi geleceğini bitiren güç, onun tüm geleceğini de elinden alabilir.
Cameron bunu çok iyi biliyor.
Diğer siyasi liderler de...
Panama Belgeleri'nde adı medyaya yansımayan ama mektuplarla Off-shore hesaplarının gönderildiği İngiliz siyasetçilerin çoğu yavaş yavaş görevden ayrıldı.
Başka yerlerde de başka şeyler oldu...
İngiltere ve aile bu operasyonları yaparken TÜRKİYE'ye büyük ihtiyaç duydu. Dikkat edin AVRUPA BİRLİĞİ karşıtı bütün çıkışlarda yanımızdalar... Parasıyla aklıyla... Onlar ABD ile kurdukları dengeyi taşırken biz ORTADOĞU ve AFRİKA'da etkili olacağız.
Görev bölümü yani... Durum buyken yani iki büyük güç dünya üzerinde anlaşmışken içeride hiçbir şey olmaz. Kimse heveslenmesin.
Olsa çoktan gelirlerdi... Şimdi kimsenin kapımıza dayanacak mecali yok. Gelen GELDİĞİ GİBİ GİDER zaten...
Kavga olur mu?
Hep olacak. Önemli olan namağlup yürümek. Bunu yapacak gücümüz var. Oturduğumuz eksen de kimsenin kapımızı çalmasına izin vermez... Güçlü devlet kendi gücünün yanı sıra kendisiyle yürümek isteyenlerin gücünü de kullanan devlettir... Ankara bunu yapıyor.
Hem de müthiş bir şekilde..

Takvim
5 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Göktürkler 1

    05 Mayıs 2017 10:16
    1 0
    YASASIN TÜRKIYEM YASASIN GELICEK OLAN BÜYÜK TÜRKLER ISTE BENIM GÜVEN DUYDUGUM TÜRKLER ERGÜN SENINLE GURUR DUYUYORUZ SLM KAL
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;