DÜNYA

Ergün Diler : Türkiye farkı

Tarih
18 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

İsimlere girmek istemiyorum. Şimdilik!
İçerideki tartışmaların, olması muhtemel gelişmelerin nedeni dışarısıdır. CHP, MİT TIR'ları, YÜRÜYÜŞ, Yeni Milliyetçi Parti hazırlıkları, bölgesel tansiyon, YPG, Katar krizi, ABD'nin içindeki çalkantılar, terörün her yerde kendini hissettirmesi ve daha sayamayacağımız pek çok gelişme… Daha önce İKİ BÜYÜK DÜNYA savaşı ile pasta bölüşüldü. Şimdi ekonomik ve terör tabanlı savaşın yansımalarını görüyoruz. Ve çok geniş alanda bu mücadele veriliyor.
Kavganın tarafları KİLİT ülkelerde bilek güreşine tutuşmuş durumda. Bu nedenle Türkiye'de de siyasi olarak hareketlenmelerin görülmesi doğal.
Ancak içeride ne olacağını kesin olarak görmek istiyorsak, DIŞARIDA ne olduğunu bilmemiz şart.
Açalım biraz… Yeni İpek Yolu'nun sloganı, 'Tek Kuşak, Tek Yol' oldu. Bu büyük güçler için hem büyük bir tehlike hem de büyük bir fırsat.
Bu büyük proje ile 3 kıtayı birbirine bağlıyorsunuz. Ancak etkisi 5 kıtaya oluyor.
65 ülkenin içinde yer aldığı ticaret birliğini kuruyorsunuz. Çin, Yeni İpek Yolu ile Asya-Pasifik, Orta Asya ve Orta Doğu'yu da içine alan yeni ekonomik gücü kendine bağlamak istiyor.
Tabii bunu isteyen Çin değil aslında.
Arkadaki akıl Britanya… İşte böylesine büyük bir operasyonu yapmak için özellikle İNGİLTERE gibi akıllı devletler elin taşı ile elin kuşunu vurur!
Çok örnek vardır.
YENİ YOL 1 trilyon dolar alt yapı ile hayata geçecek. Projenin finans kaynağı Körfez ülkelerinden gelecek. Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman, Yeni İpek Yolu'nun maliyetinin büyük bir bölümünü karşılayacak. 6 Körfez ülkesi Yeni İpek Yolu ile önemini daha da artıracaktı.
İngiltere'nin planı böyleydi.
Derken DERİN AMERİKA'nın planı devreye girer gibi oldu!
Biz gözden kaçırdık ama günlerdir yazmaya çalıştığım Lockheed Martin'in Başkanı Marillyn A. Hewson'ın ekibi, Mayıs ayı boyunca Körfez ülkelerinde bulundu. Trump, 21 Mayıs'ta Körfez ülkelerinde Büyük Amerika hayalinin finansal ayağını hazırlarken, Marillyn A. Hewson'ın ekibi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn'de Katar'a yapılacak ablukanın detaylarını konuşuyordu. Trump ve Marillyn A. Hewson'ın ekibi ülkelerine döndükten birkaç gün sonra Haziran ayının ilk günlerinde Katar ablukası açıklandı. Lockheed Martin, Trump ve Pentagon'ın net baskısı ile Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn, Katar'ı uluslararası toplumdan ayırma kararı aldı.
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn, ABD'nin tehditlerine boyun eğmek zorunda kaldı. Çünkü Pentagon'un ciddi olduğunu gördüler.
İngiltere, ABD'nin bu büyük atağına karşılık vermek için aslında çok beklemedi.
ABD içinde başlayan ırkçı saldırılar, İngiltere'nin ABD'ye karşı en ciddi operasyonuydu. ABD'nin en hassas yeri kaşınıyordu. Pentagon da şimdilerde İngiltere'de SALDIRI planı yapıyordu!
Karşılık vermek için! Tabii ABD'nin atacağı adımları MI6 saniye saniye takip ediyor.
Rakiplerinin yapacakları konusunda bilgileri var. Pentagon özellikle IRKÇI saldırılardan sonra LONDRA 'ya fatura kesmek için sabırsızlanıyor. Ama İngiltere de Amerika'yı içeriden kaşıyarak inanılmaz rahatsızlık veriyor. Çünkü olaylar tırmanırsa kimse nerede duracağını kestiremez.
Londra bunu bilerek yürüyor… Eğer sokak hareketleri artarsa en büyük zararı PENTAGON görecektir.
ABD ile İngiltere'nin, ABD ile Rothschild ailesinin kavgası artık savaşa dönüştü… ABD DANIŞMANLAR KONSEYİ'nin feshi savaşı ilan etmenin diğer bir yoluydu!
Trump, ABD ile İngiltere'nin ortaklık ihtimaline karşı Danışmanlar Konseyi'ni kurdu. Üyeleri arasında Pentagon'da görev almış isimler ve büyük şirketlerin CEO'larını aynı masada buluşturdu.
Aslında bu büyük ortaklık masasıydı.
ABD'deki olaylarla birlikte istifa eden 8 CEO, "Trump'a savaş başladı" dedi.
İstifa eden konsey üyesi Brian Krzanich, "Gelecekte pişman olacak şansın dahi olmayacak. Hata yaptın. ABD bu hataları kaldıramayacak ve bedel ödenecek" diyerek net şekilde tehdit etti. Onlar ailenin güçlü temsilcileri olarak ABD'de bulunuyorlar. Elbette Pentagon bu istifalara karşı bir önlem almış olabilir. Ancak ne gibi önlem alırsanız alın, savaşın kazananı da büyük zarar görür. Washington da Londra da bu savaştan yara alacak.
Elbette kazanan dünyanın yeni şeklini verebilecek güce ulaşacak. Bu savaşın en etkili olacağı yer de aslında ne ABD ne de İngiltere. Ortadoğu ve özellikle Afrika.
Türkiye ve Katar'a son dönemde giden önemli Amerikan ve İngiliz isimlere dikkat edin. Hepsi de bu savaşın kazanılması için atılan adımlar. ABD, Katar operasyonunun arkasında yer alırken, Doha ile ilişkileri asla koparmadı. Aynı şekilde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ankara ile ilişkilere özel önem verdi.
YPG üzerinden kendi planını hayata geçirirken bile asla Türkiye'yi hedefe koymadı. Hep tansiyon düşürücü açıklamalar geldi… Hem ABD hem de İngiltere, batık bir Türkiye ve Katar istemez. Bu iki ülkenin güçlü bir şekilde kendileriyle ortaklık yapmasını istiyorlar.
O nedenle bu iki ülkeye karşı ABD sarsıcı bir hamlede bulunamadı. Türkiye güçlü olursa YENİ YOL güçlü oluyordu! Proje Türkiye'nin sırtında yükseliyordu. Kimse bunu kaybetmeyi göze alamazdı. Yerel operasyonlar yaşansa bile şu an Türkiye'yi bütün olarak karşısına alacak bir ülke yok.
Olamaz da… Sadece TARAFINI seçmesi için ANKARA'ya baskı unsuru olacak adımlar atılabilir.
Pentagon'daki sıradan biri bile bilir ki TÜRKİYE YOKSA ABD ORTADOĞU'da yok! Zaten YENİ YOL ORTADOĞU'nun can damarı!
Böyle bir denklemde kimse TÜRKİYE ile mücadeleye girmek istemez. Karşıdan gelecek tüm adımlar rotamızı değiştirmek için olacaktır… Trump'ın DANIŞMANLAR KONSEYİ'nden istifa eden Intel'in İcra Kurulu Başkanı (CEO) Brian Krzanich, ilaç devi Merck'in CEO'su Kenneth Frazier, Under Armour'ın efsane CEO'su Kevin Plank, 3M'in CEO'su Inge Thulin, Rothschild ailesine yakın isimlerdir. Bu isimlerin bir diğer özelliği de hem Türkiye hem de Katar'da çok önemli yatırımları olması. İki ülkeyi de çok iyi tanımaları ve İstanbul ile Doha'daki önemli işadamlarıyla ortaklık yapmaları.
Yeni Dünya Düzeni kurulurken yine merkez Ortadoğu ve çevresi oluyor. 100 yıl sonra dünya yeniden şekillenirken büyük ihtimalle Ortadoğu coğrafyasının haritalarının tamamı değişmiş olacak. Geleceği belirleyen çok önemli adımlar atılacak. ABD Başkanı Trump, Virginia'daki IRKÇI olaylardan sonra aslında HEYKELİ yıktırmamak için sokağa çıkan IRKÇILARA sert yüklenecekti. Ama DANIŞMANLAR KONSEYİ'nin yürümesini son bir ORTAKLIK teklifinin masaya gelmesini umuyordu… Ancak bu olmadı. CEO'lar geri çekildi. İstifa etti. Trump da "UTANÇTAN AYRILDILAR " dedi… Son köprü de yıkıldı böylece… Şimdi gerilimin artacağı, mücadelenin kendisini çok daha kuvvetle hissettireceği bir iklime girdik! Bakın BEYAZ SARAY'ın arka plandaki önemli adam Steve Bannon "Çin ile savaşımız sürecek. Onların istediğini yaparsak biteriz…" dedi.
İngiltere merkezli ünlü düşünce kuruluşu Henry Jackson Derneği son raporunda YPG'ye yer verdi: "PKK ve YPG birdir.
YPG'yi destekleyenler terörizme karşı savaşmaktansa bir terör örgütüne karşı başka bir terör örgütünü güçlendiriyorlar.
YPG, vahşi ve kanlı bir terör örgütüdür…" KAVGAYA BÖYLE BAKIN!
Sözün bittiği yere doğru gidiş var!

NOT: Tam yazıyı bitirdiğim anda BARSELONA saldırısı haberi geldi. Düşünün bakalım bu operasyonun NEYMAR ile Katar ile İngiltere ile ne ilgisi var? Ve iki silahlı saldırgan neden BURKİNA FASO'daki gibi İSTANBUL isimli lokantayı bastı? Yarın yazarız!

Takvim
18 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • nuri alço

    20 Ağustos 2017 10:52
    0 0
    nerdesin uydu
  • NURİ ALÇO

    19 Ağustos 2017 10:51
    0 0
    4-ocak-2017 ergün diler KAÇIRDILAR YAZISINI OKU AİLE GÖRÜNTÜSÜ VERMEK İÇİN! Yalova'ya geçiliyor. Oradan BALIKESİR ve ardından YUNAN ADALARI... Klasik bir DEAŞ'lı teröristin bunların binde birini yapma ihtimali yok. Muazzam bir planla bu katil kaçırıldı. HİLARİ BAŞKAN DI O KADAR ÇOK KONUŞAN ADAM DA TUTAN YAZILAR DA OLUR
  • NURİ ALÇO

    19 Ağustos 2017 10:50
    1 0
    4-ocak-2017 ergün diler KAÇIRDILAR YAZISINI OKU AİLE GÖRÜNTÜSÜ VERMEK İÇİN! Yalova'ya geçiliyor. Oradan BALIKESİR ve ardından YUNAN ADALARI... Klasik bir DEAŞ'lı teröristin bunların binde birini yapma ihtimali yok. Muazzam bir planla bu katil kaçırıldı. HİLARİ BAŞKAN DI O KADAR ÇOK KONUŞAN ADAM DA TUTAN YAZILAR DA OLUR
  • NURİ ALÇO

    19 Ağustos 2017 10:49
    0 0
    4-ocak-2017 ergün diler KAÇIRDILAR YAZISINI OKU BİZDE MİLLİ DUYGULARIMIZN OKŞANMASINI SEVERİZ BENDE VATAN SEVERİM AMA HİÇ BİRZAMAN YALAKA OLMADIM YOKSA ERGÜN DİLER SEN MİSİN OKUDUKLARIMI UNUTMAM BALIK HAFIZALI DEĞİLİM YAZMAK GÜZEL ŞEY MİLLİ DUYGULARI OKŞAMAK AYRI MİLLETİ SALAK YERİNE KOYUP YANLIŞ YAZDIKLARIN HAKKINDA BİR İKİ SATIR YAZ ÖZ ELEŞTİRİ YAZ OKUMAK HER ZAMAN GÜZEL OKUDUGUNU AKLINDA TUTMAK ÖNEMLİ
  • Göktürkler 1

    19 Ağustos 2017 07:47
    1 0
    Yolun selametle OLSUN Ergün Aynen de ÖGLE..... COK dikkat li olmak lazim ,, takipteyiz ayaktayiz Köder.7619'1071,1453
  • Göktürkler 1

    19 Ağustos 2017 07:43
    1 0
    Nuri Alcoya..VE ibocana .Cevap SIZDEKI Anlayis farki Körün Araba sürmesi gibi .. ISTE bu fark GERCEK TÜRKLERIN Nerde ..SIZ GIBI coban larin nerde kaldigi farkidir .sizler bu toplumun tokozlarisiniz . Madem daha iyi VE daha GERCEK ci olabiliyorsan Al kalemi kendiniz yazin ,AMA nerde O Tren nuri alco VE ibocan
  • NURİ ALÇO

    18 Ağustos 2017 22:35
    0 1
    Trump, Bannon'un görevine son verdi Michael Flynn SENİ SENELERDİR TAKİP EDİYORUM NE SÖYLÜYORSAN TERSİ OLUYOR
  • ibocan

    18 Ağustos 2017 20:33
    0 1
    isimlere hic girmiyorsunki zaten. Belkide elinde verecek isim yok.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;