DÜNYA

Ergün Diler : Trump’ın yeni gizli servisi

Tarih
13 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 ABD Başkanı Trump daha önce İngiltere'ye gidecekti. İki ülke arasındaki elektriklenme buna izin vermedi. İki ülkede çok sayıda terör olayı yaşandı hatırlayın! Dün de gelecek ay yapacağı Londra seyahati iptal edildi. İki büyük ülke bir araya gelemiyordu...

Düşünün bakalım niye?
Devam...
Trump'ın Amerikası hiç boş durmuyor.
Amerika Birleşik Devletleri, istihbarat teşkilatı kavramını değiştirmek için düğmeye bastı.
İPEK YOLU'nu 2018'de kendilerine bağlayabilmek için ellerinden geleni yapmaktalar. Bu yıl bunun göreceğiz.
ABD'de kimine göre başta CIA olmak üzere 16 istihbarat kurumu var. Bir de BAŞKAN ile PENTAGON arasındaki gerilim tabii... Beyaz Saray yeni bir oluşumla önündeki sorunları çözmek için adımlar atıyor. Bunların başında yeni özel istihbarat şirketi gelmekte.
Blackwater'ın kurucusu Erik Prince, Trump daha göreve gelmeden işe başladı.
Operasyonel istihbarat biriminin tüm hazırlıklarını tamamladı. Yaklaşık 18 ay önce New York'taki Trump Tower'da ilk görüşme gerçekleşti. İkincisi ise ARALIK başında oldu. Görüşmenin konusu çok derindi. Son buluşmadan sonra Amerikan kırmızı kitabında yer almayan gizli istihbarat örgütü kuruldu.
Örgütün kurulması için 7. 9 milyar dolar gerekiyordu. Bu paranın tamamı Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Halife Bin Zayid El Nahyan tarafından nakit olarak Erik Prince'a teslim edildi.
Zayid El Nahyan'ı 2010 yılından beri Blackwater veya yeni adı Academi olan yapı koruyordu.
Başta Afganistan olmak üzere Pakistan, Sudan, Suriye, Irak, Lübnan, Türkiye, Katar, Tunus, Nijerya, Cibuti, Kenya, Filipinler, Endonezya, Tacikistan, Özbekistan'da Erik Prince ve ekibi kendini göstermek isteyecektir. Özellikle Ortadoğu'da DEAŞ ve YPG olarak adlandırılan örgütler, Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni kurduğu istihbarat örgütünün elemanları olacak.
ÇATI değişti yani!
Trump gibi bir isim neden Erik Prince'e bu kadar çok güveniyordu?
Trump'ın yıllardır en çok güvendiği isimlerden biri olan ve yaklaşık 1 yıl önce Eğitim Bakanı yaptığı Betsy DeVos, Erik Prince'ın öz ablasıydı... Betsy kilit isimdi yani! 1 yıl içinde Pakistan, Sudan, Tunus, Nijerya gibi ülkelerin önemli zenginlerinin çocukları, özel bir statü ile Amerika'da eğitim kurumlarına nakledildi.
Bunun nedeni o ülkelerdeki bu güçlü ailelerin, Trump'ın yeni istihbarat biriminin İpek Yolu konusunda atacağı adımlara destek vermesiydi.
Betsy DeVos da bu sistemin hızlandırılmasını sağladı. Yani ABD Eğitim Bakanı bile bu özel istihbarat sisteminin bir parçası. Prince, ülkelerde iç karışıklık ve sonrasında dış müdahale için zemin hazırlayacak. Başta petrol olmak üzere yeraltı zenginliklerinin tümü Washington'a destek veren işadamlarının şirketlerine akıtılacak. Hedefleri bu! Bu, Körfez Savaşı sırasında Blackwater'ın en kolay yaptığı işti. Afganistan ve Irak'ın geçmişini incelerseniz, Blackwater üzerinden ABD etkisini rahatlıkla görürsünüz. Ancak artık oyuncular eski oyuncular değil. Şartlar da değişti. ABD asla ve kat'a buralarda istediği gibi davranacağı bir ortamı artık bulamayacak.
Bu net!
Erik Prince'ın kurduğu özel istihbarat birimi, birçok kişiyi kaçırıp ABD'ye getirdi.
Nevada'da kurulan özel bir bölgede bu kişiler Amerikan sistemine entegre edildi.
Razı olmayan bazı isimlerden ise haber alınamıyor!
Yani hem rehin alıyorlar, hem esir!
DEAŞ ve YPG, tamamen Amerika'nın kontrolünde. Elbette içlerinde çatlak gruplar var ama komutanın yüzde 95'i Washington'da.
Başta El Nusra olmak üzere tüm terör örgütleri Amerikan sistemine dahil olacak.
Bunu yapacak güç de Erik Prince'ın başında bulunduğu istihbarat örgütü.
TERÖR TEKEL'i yani...
Peki 7.9 milyar doları nakit olarak veren BAE Devlet Başkanı Halife Bin Zayid El Nahyan'ın hayali ne? Körfez ülkelerinin tek lideri olmak istiyor.
Trump yönetimindeki Beyaz Saray da bunu kabul etti.
Körfez ülkelerinin tümü BAE'ye bağlanacak ve Amerikan sistemi içinde yaşamını sürdürecek.
Katar, Kuveyt ve Umman BAE'nin planını kabul etmiyor. Etmesi de mümkün değil. Eğer Washington planında başarılı olursa, 2020 yılında Birleşik Arap Emirlikleri tek Körfez ülkesi olacak. Suudi Arabistan'la birlikte bölgenin hakimi olmayı isteyen BAE'ye ABD ve İsrail'in desteği çok fazla. Birleşik Arap Emirlikleri'nde bugün için 600'ü aşkın CIA ve MOSSAD ajanı var. BAE'nin yeni istihbarat birimini oluşturuyorlar.
BAE'den seçilen 900 kişi 2 yıldır Langley ve Tel Aviv'deki merkezlerde ajanlık eğitimi aldı. Üst düzey hem de!
Körfez ülkelerinin askerleri de Erik Prince'e bağlı ordulardan oluşacak.
Emirler Washington'dan verilecek, uygulama Körfez ülkelerinde gerçekleşecek. Her ay Körfez ülkelerinin ABD tarafından atanmış genelkurmay başkanları da Washington'da buluşacak.
BAE, CIA ve MOSSAD'ın merkez üslerinden biri olurken, Erik Prince'ın istihbarat birimi de aynı ülkede faaliyetlerine devam edecek.
Washington, daha doğrusu Trump, Prince'e istedikleri kadar katliam yapma yetkisini verdi. Ne Prince ne de ekibinden bir kişi yargı önüne çıkacak. İpek Yolu'nun Amerika Birleşik Devletleri tarafından yönetilmesi için kurulan gizli ordunun sayısının DEAŞ ve YPG teröristleriyle birlikte 400 bini aştığı tahmin ediliyor. Son derece teknolojik güçle donatılan bu grup operasyonel ordu haline dönüştürülecek.
BEYAZ SARAY'ın hayali bu!
KÖRFEZ'in desteğiyle...
Ancak her şey bu kadar kusursuz değil!
Erik Prince Washington tarafından güçlü bir koruma kalkanı ile görev yapsa da Trump'ın kabusu Robert Mueller'i unutmamak gerekiyor.
Mueller, Prince'in Seyşeller'de Rusya devletine ait Doğrudan Yatırım Fonu'nun Başkanı Kirill Dmitriev ile yaptığı görüşmeyi not etmiş durumda. Bir de seçimlerden önce 4 önemli Rus yetkili ile yapılan toplantıların üzerine gidiyor.
Mueller tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da Erik Prince bu konuda tedirgin.
Eğer Mueller bu konuda bir soruşturma açarsa, Prince'in kurduğu istihbarat örgütünün işlevselliği kalmayacak.
Aslında Robert Mueller'in Erik Prince'i sorgulamak istemesi, bu istihbarat teşkilatıyla ilgili değil. Yaklaşık 1 yıldır Prince'in adı, FBI'da da güçlü şekilde dillendiriliyor. Çünkü Prince Trump'la Putin'i aynı masada aynı fikirde buluşturmayı başaran kişi olarak tanınıyor.
Hatta hem Putin'in hem de Trump'ın, çok özel iletişim kanalları kullanmak yerine Prince'i tercih ettikleri de Washington ve Kremlin'de biliniyor.
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Erik Prince'in yönettiği istihbarat teşkilatının İpek Yolu'nun ilerleyişine yön vermek için kurulduğunu biliyor.
Çin de bu konuda İpek Yolu'nun geçeceği ülkelerdeki siyasi gücünü arttırmaya başladı.
Çin, silahların patladığı rotada ticaret olmayacağını gayet iyi biliyor. 65 ülkenin yer alacağı İpek Yolu'nda sadece stratejik 6 ülkede yaşanacak ağır terör olayları, Çin'in tüm planlarını alt üst eder.
Bu mümkün mü?
Evet!
Daha önce yaptılar!
Ancak terörle YENİ DÜNYA DÜZENİ'ni ele geçirmek pek mümkün değil. Yine de Washington bunu deneyecek. Bildiğini yapacak. Ama bu kez kuvvetli bir cevap alma ihtimali öncekilerden çok daha yüksek...
Herkes hazırlığını yapıyor!
Türkiye de....

Takvim
13 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;