SİYASET

Ergün Diler : Mesaj

Tarih
25 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

25 Kasım 2015

Dün
sabahtan itibaren bütün dünya sınırımızda düşürülen RUS SAVAŞ UÇAĞINI konuştu.
Önemli bir gelişmeydi.
Herkes "Ne olacak?", "Neden düşürüldü", "Rusya cevap verecek mi?", "Türkiye başka ne hamle yapar?", "NATO devreye girer mi?" ve "Neler oluyor?" gibi onlarca soruya cevap arıyordu...
Başlayalım o zaman.
IŞİD'in bayrağındaki "amblemi" bir yerde gördüğünüz an "Evet bu kesinlikle IŞİD'çi! " deniliyor. ALGI her şeydi...
Peygamberimizin MÜHRÜ bunların bunların bayrağındaydı.
Hesap edilmiş ince bir adımdı yani!
Osmanlı'da her padişah'ın YÜZÜK şeklinde 4 mührü bulunurdu! Zümrüt olanı padişah parmağına takar, altın olan diğer üçünü de Vezir-i Azam'a, Hasodabaşı'ya ve Hazine-i Hassa Odabaşı Kadın'a (Kahya) verirdi.
Vezir-i Azam değiştiğinde ilk iş, koynuna kolye şeklinde sakladığı yüzüğü alınırdı. Bu mühür olmadığı sürece Vezir-i Azam padişahın vekili olamazdı. Eğer eski Vezir-i Azamdan yüzük alınamazsa Hasodabaşı'nda bulunan yüzük alınıp yenisine verilirdi. Padişah değişince mühür de değişirdi.
Çünkü her mühürde padişahın ve babasının adı yazardı. Eski padişahın mührü de hazineye konulurdu.
Batı'da yüzlerce yıl boyunca Müslüman demek Türk demekti...
IŞİD bayrağı altında İslamla ve Osmanlı ile ilişki kurulmak isteniyordu! CIA tarafından kurulduğu "SIR OLMAYAN" IŞİD'in dergisi "Dabık"ın 4. sayısının kapağında "Haçlı Seferleri Başarısız Oldu" yazıyor ve IŞİD'in bayrağı Vatikan'ın San Marco Meydanı'ndaki dikilitaşın üzerine çekilmiş olarak görünüyordu. Dabık ismi Suriye'nin Türkiye sınırındaki Dabık kasabasından geliyordu. Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi sırasında 1516'da Memluk Ordusu'nu yendiği savaşın yapıldığı yerdi. Mercidabık, Dabık Çayırı demekti. Bu isimden dolayı "IŞİD, Yavuz Sultan Selim'i izliyor!" diye yorumlar yapılıyordu!
Aslında dünya üzerinden bir GÜÇ, Türkiye'yi MİT TIR'larını durdurarak IŞİD ile yanyana ve içiçe göstermek istiyordu! OYUNU BOZMAK İÇİN! Yıl 1993'tü...
Samuel Huntington ünlü makalesini bu yılın Ağustos'unda "Foreign Affairs" isimli dergide yayınladı. Bu dergi, belirlenmiş önemli bazı stratejileri sızdırırdı!
ABD derin devleti adına çalışan pek çok uzman burada sıkça yazardı! Derginin bu kadar ünlenmesinde en büyük neden II. Dünya Savaşı sonrası M. X. imzasıyla G. Kennan'ın soğuk savaşı başlatan makalesini burada yazmasıydı! Huntington, YAHUDİ ve derin bir kişilikti. CFR üyesiydi.
Yani KÜRESEL BARONLAR adına hareket ediyordu. Dünyayı "BATI MEDENİYETİ ve DİĞERLERİ" diye ikiye ayırıyordu... BARONLAR, "İslam dünyasını Batı sisteminin içine sokarız.
Pazarın bir oyuncusu haline getiririz. Ve böylece önemli bir sorunun üstesinden gelmiş oluruz!" diyordu... Ancak AMERİKAN DEVLETİ, içinden çıkan bu akıma karşıydı... Çünkü ILIMLI olarak İslam'ın içinde yer alan SERMAYE ve adamlarından rahatsızdı. Daha önce nasıl EL KAİDE kurulduysa şimdi de IŞİD vardı. Ve ikisinin de amacı Müslümanlar'ı, İslam'ı "ÖTEKİ DÜŞMAN" yapmaktı. IŞİD'in farklı farklı coğrafyalarda yaptığı eylemler buna hizmet ediyordu. Paris'te bombalar patlatarak "MÜSLÜMANLAR KATİLDİR" algısının oluşması için inanılmaz çalışıyorlardı! Başında kimin olduğu bilinmeyen çöldeki bir örgüt DÜNYAYI titretiyordu!
Ve bizden buna inanmamızı bekliyorlardı.
Eylemler geliyor, İSLAM'ın "ılımlısı, serti" olmaz diyenler adımlarını sıklaştırıyordu. Amerika SİYASAL İSLAM'ı bitirmek için IŞİD'e gaz veriyordu.
Medeniyetin beşiğinde bombalar patlatarak da dünya kamuoyunu KORKUYLA DİZAYN ediyordu. Yapılacak savaşta herkesin arkasından olması için, oyunun kurallarını kendisinin koyması için KORKUYU BÜYÜTÜYORDU! İnsanlar korkudan evlerine kapandıkça AMERİKA herkes için görev alıyordu. Kafa kesen Müslüman teröristler (!), masum insanları katleden Müslüman gençler (!), tiyatro salonlarını havaya uçuranlar, stadyuma canlı bomba olarak girerek faciaya yol açmak isteyenler, sivil uçakları düşürenler, karikatüristleri boğazlayanlar yani ne kadar KÖTÜ VARSA HEPSİ MÜSLÜMAN'dı! İnanırsanız tabii!
Ama oyunu böyle kurmuşlardı.
İslam'ın SİYASAL kimliğini bitirmek, içini boşaltmak için TERÖRLE YANYANA gelmesi gerekiyordu. FİKİR TABANININ yok olması için bunlar olması gerekenlerdi. SOL da Türkiye'de böyle bitirilmişti! Ne zaman adam kaçırmaya ve infaz etmeye başladılar, HAREKET TÜKENDİ! Hatırlayın!
Amerika kendince DOĞRU olan DENGEYİ kurmak için milyonlarca insan öleceğine "birkaç bin insan canından olsun" anlayışıyla hareket ediyordu! ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI yaşanıyordu ancak göremiyorduk.
Olan biteni IŞİD üzerinden değerlendiriyorduk. Çölde çatısı akan bir karargahın dünyaya ŞEKİL verdiğini düşünerek!
Garip değil mi? DABIK, yani Yavuz Sultan Selim'in yeni bir dönem başlattığı yer, yüzyıllar sonra yine yeni bir döneme kapılarını açacaktı. IŞİD'in Müslümanlar'ı ve İslam'ı kötü gösterme görevi bittikten sonra BÖLGE Yavuz'un döneminde olduğu gibi TÜRKLER'e kalacaktı... Türkiye hem kendini hem kardeşlerini savunarak bunu gerçekleştirecekti...
IŞİD'le iki dünya savaşının sonuçlarından daha keskin sonuçlar alınacaktı! Hesap buydu! Bu nedenle kurulmuştu!
Terör örgütleriyle ve üç beş MÜSLÜMAN GENÇLE (!) yeni düzen kuruluyordu! İslam, SOL yıkıldıktan sonra dünyadaki TEK UMUT oldu. Amerika hem bunu bitirmek, hem de BARONLARIN İslam'ın içindeki adamlarını temizlemek için TERÖRÜ tavan yaptırdı! Terör bitince bu koltuğa kim oturacaktı? Soru bu?
Müslümanlar ve İslam yok olmayacağına göre, kimsenin buna gücü yetmeyeceğine göre Yavuz'un açtığı kapıdan asırlar sonra birilerinin girmesi gerekmiyor mu?
Sadece SORUYORUM! Çünkü SOL'cu arkadaşlar anlamadıkları için kızıyorlar!
Ben cevabı biliyorum...
Ha uçak olayını unuttuk!
Ya RUS UÇAĞINA birileri yanlış rota vererek menzile soktu ve düşürülmesini sağladı. Ya da 100 yıldır Türkiye'yi bekleyen bölge için gerekli adım atıldı! Bunun için de Rusya gibi bir dev üzerinden mesaj verildi.
Unutmayın; ABD atom bombası attığı Japonya'yı sonra elinden tutup uçurdu! Her kavga kötü sonuç vermez!
Aslında olan Amerika-Rusya arasındaki KONTROLLÜ GERGİNLİK SİYASETİ! Herkesin rolünü bildiği bir oyun bu!
Finalde Türkiye de sahne alacak! Ama tansiyon biraz daha yükselecek!
Değişim kolay olmaz!
Koca İslam alemini TERÖRİST ilan edip sonra yeni bir renkle devam etmek hiç kolay değil...
Türkiye'nin gelmesi, daha doğrusu yeniden dönmesi için eski oyuncuların bölgeden çekilmesi gerekiyordu!
IŞİD'in gitmesi için büyük ve adaletli Türkiye'nin gelmesi şarttı!

Takvim

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;