SİYASET

Ergün Diler : Kod adı: İslam

Tarih
05 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Rus uçağının düşürülmesiyle bölgede bambaşka bir iklim oluştu.
Dost ve neredeyse içiçe geçmiş iki ülkenin, iki liderin karşı karşıya gelmesi bazılarını sevindirdi. Putin'in açıklamalarına sarılanlar, Erdoğan ve ailesi hakkında söylenen PETROL yalanlarına inananlar, iki ülke arasındaki gerginliğin sonucunda Erdoğan'ın zayıflayacağı fikrine kapılanlar, Ankara'ya bir fatura kesileceği duygusuyla yaşayanlar var...
Olması da doğal... Muhalif oldukları için bunları istemeleri de anlaşılır...
Ancak temenni ile gerçekleşecek olanlar arasında büyük fark vardır. DİLEKTE bulunmaktansa oturup MODELİ anlamak çok daha gerçekçidir.
Bizim muhaliflerin yapmadığı ve özellikle kaçındığı bu! Ne Türkiye'yi, ne bölgeyi ne de dünyayı biliyorlar. Iskalıyorlar. AKILLA değil ideolojiyle gidiyorlar!
Ve bu nedenle takılıp düşüyorlar...
Dünyanın kabul etsek de etmesek de en büyük askeri gücü ve merkezi PENTAGON'dur! Yunanca BEŞGEN demektir. Pek çok operasyon buradan yönetilir. CIA'nın üst kademesi ile birlikte AKIL OYUNLARI burada kurgulanırdı. İçinden geçtiğimiz süreçte ise bunların belirlediği ortak DÜŞMAN İslam'dı! El Kaide ile bu operasyon tavan yaptı! Amerika önce düşmanını meydana getiriyor, buna güç katıyor, algı ile bu oluşumu tavan yaptırıyor sonra BUNLARLA savaşa başlıyor ve gitmeyi düşündüğü yerlere gidiyordu! BASİT değil mi?
Türkiye'de de buna benzer işler yapıyordu! Darbeleri saymıyorum. PKK'ya "YOK OLMASIN" diye destek verdiler.
Yenilmelerinin zor olduğunu bize anlattılar. Sonra tutup Öcalan'ı Kenya'da bize teslim ettiler...
İkinci Dünya Savaşı'yla birlikte Avrupa'ya geldiler! Rusya ve KOMÜNİZM TEHLİKESİNİ zıplattılar sonra da NATO'yu genişletip egemenliklerini sürdürdüler.
El Kaide ile dünyayı titrettiler.
Mağaradan konuşan bir ÖLÜ ile ülkeleri ve rejimleri salladılar. Ardından Afganistan ve Irak'a girdiler. Arap Baharı ile Müslüman ülkeleri yıktılar!
Liderlerini tasfiye ettiler...
Oysa Amerika, kendi içinde bir BÜTÜN değildi. Pentagon en önemli kaleydi ama o da parçalı bir yapıya sahipti! PENTAGON'un içinde adı gibi 5 KÖŞE vardı! 5 köşe 5 güçtü aslında! Ve aralarında rekabet hiç eksik olmazdı! BEYAZ SARAY'a bağlı olan kanat en güçlü olanıydı. Dediğini kesinlikle yaptırırdı. Emin adımlarla gider sonuç alırlardı... CUMHURİYETÇİLER'e bağlı olanlar başka frekans kullanırdı. Mesela, ABD'nin Suriyeli muhalifler için hazırlanan askeri malzemeyi, Kürt savaşçı unsurlara attırdılar! Hazırlanan harita ile atılan harita farklıydı... Bunu yapacak akılları vardı!


Beceri konusunda sorun yaşamazlardı. İNGİLTERE merkezli bir grup da etkiliydi. Avrupalı gibi düşünür ve çalışırdı.
Bazen filmlerle, bazen casuslarla, bazen de medya ile AVRUPA'yı bilgiye boğar beslerlerdi! BEYAZ SARAY kanadının çarpıştığı ve savaştığı kanat buydu! Onlar Avrupa ve Londra'ya bilgi sızdırdıkça karşı taraf da NATO'yu devreye sokuyordu! PARAYA yakın olanlar da güçlerini kullanmak isterlerdi. Wall Street bankaları ile içli dışlı olanlar bunlardı ve sayıları hiç az değildi. Bunlar savunma müteahhitleri, finansal genişleme ve İsrail için çalışırlardı... SON GRUP ise en şahin olanlardı. GLADIO tarzını benimserlerdi. Traitors (Çift taraflı ajanlar-hainler) ile birçok bölgede öne çıkmaya çalışıyorlardı. HUKUK dinlemeden yürürler ve en çok da ORTADOĞU'da görülürlerdi...
Neticede BEYAZ SARAY çok kez galip gelirdi. Diğerlerine bir şekilde hükmederdi.
Devlet akılları son sözü söylerdi!
Eğer Macaristan, Slovenya, Uganda, Yeni Zelanda değilseniz sizin de bir DEVLETİNİZ olmalı ve GELECEĞİNİZ için KARAR almalıydı. Çünkü Türkiye tarihi ve bulunduğu yer itibariyle kendi haline bırakılmayacak kadar değerliydi.
Erdoğan'a kadar pek çok isim yetersiz olduğu için DIŞARIDAN müdahale oldu.
Çünkü biz KENDİ KONUMUMUZU bilmiyorduk. Anlamıyorduk.
Görmüyorduk. Bunları yapamayınca da DAYAK yiyorduk... DEVLET AKLI askerde ve MİT'teydi!
Ama onlar da çok kez kendi insanını takip ediyordu. Birileri bizi ısrarla içeri hapsediyor ve sınırlarımızın dışına çıkmamızı istemiyordu. Devletimiz de, DERİN DEVLETİMİZ de yoktu! Oysa Türkiye hiçbir şey yapmasa bile BÜYÜK GÖREVİ olan bir ülkeydi. Hem barışı temsil edebilecek hem de savaşların rengini ve sonucunu etkileyebilecek bir güce sahipti.
Bunu tek biz bilmiyorduk. Kimse Türkiye'siz bir ORTADOĞU düşünemezdi.
Ortadoğu dediğiniz yer ENERJİNİN KALBİYDİ. Merkez olması tehlikeyi de beraberinde getiriyordu. İşte bu tehlikeyi savuşturacak tek ülke yine Türkiye'ydi.
Dün yazdım! Katar'a gidecek olan TÜRK GÜCÜNÜ anlattım. Yıllardır bizi içeride tutan ve sınırlarımızla uğraştıran bir AKIL vardı. Biz sınırlarımızdaki sorunlarla değil tüm bölge ile ilgilenmeliydik. Budapeşte'de oturuyor olsak belki içeriye dönmemiz doğru olurdu ama bizler Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Erzurum'da, Astana'da, Saraybosna'da, Beyrut'ta, Kazablanka'da, Trablusgarp'ta, Kahire'de, Şam'da vardık...
İçerideki MUHALİFLERİN anlamadığı çok önemli bir şey vardı! Bunu anlatamadığımız için de anlaşamıyorduk!
Biz BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'na girdik ve kaybettik. İlk kez kaybetmiyorduk. Ama ilk kez yeniliyorduk. Büyük bir yıkımdı yaşadığımız. Her mağlup olan ülke silahını, parasını, ordusunu, toprağını verirken biz YENİLDİKTEN sonra TARİHİMİZİ verip kurtulduk. GÖREVİMİZ SONA ERDİ! Kazananlar ganimeti alırken bize küçük olmak, yalnız kalmak ve iddiadan uzak olmak düştü. Biz "BİZ" olmaktan çıktık, çıkarıldık!
İşte şimdi yaşadığımız ve içinden geçtiğimiz dönemde TÜRKİYE VERDİĞİNİ GERİ ALIYOR ve BÜYÜYORDU! Büyüdükçe askeri de, gemisi de, uçağı da, DEVLET AKLI da yayılıyordu... Siz neden Erdoğan'a saldırıyorlar sanıyorsunuz!
Hakkari'nin şehir merkezine gidemeyen devletten, KATAR'a ÜS KURUP BÖLGEYİ KONTROL eden bir güce dönüşüyorduk. Ülkesini seven biri bundan şikayet eder miydi?
Amerika kendi içindeki PATRONLARIN mücadelesi nedeniyle BAŞKANLIĞI getirdi. İki güç savaştığı için iki PARTİ vardı. Orada PATRONLAR güç olduğu için derin devletleri PARAYDI! Akıllı profesörleri, üniversiteleri ve askerleri de katarak bunu yürütüyorlar ve dünyada güç olarak kalıyorlardı!
Rusya'da durum daha farklıydı.
Devrimleri İSTİHBARAT SERVİSİ yapıyordu. Dün KGB şimdi ise FSB... Orada derin akıl buydu! İngiltere'de ise tartışmasız KRALİYET'ti. Her ülke kendi gücünü biliyor, konumuna göre PLAN yapıyordu. Biz TARİHİMİZİ ESİR VERDİĞİMİZ için bir türlü geri gelemiyorduk. Amerika'nın yaşı kadar bizim hatırlamadığımız tarihimiz vardı.
Ama bilmiyorduk. İşte şimdi Türkiye Erdoğan'ın liderliğinde AKLINI buldu!
Dün altını hafifçe çizdim! IŞİD Erdoğan'ın baskısıyla dünyada DAEŞ oldu! İslam'la terörü "KARDEŞ gibi" göstermeye çalışanlara bir dersti bu!
Düşünün nasıl oldu bu?
Düne kadar İSLAM anlayışımız da dışarıdandı! Bunda bile YABANCILAR hakimdi. Ya da YERLİ görünüp YABANCILARA çalışanlar... Dinimizin içinde bile operasyon yapıyorlardı. Oysa İSLAM TÜRKİYE'den tekrar YÜKSELMELİ ve yayılmalıydı. Dalga dalga büyümeli ve önüne geleni silip süpürmeliydi. Bu gücün kendimizde olduğundan haberimiz yoktu.
Bilmiyorduk. Hiç öğretilmiyordu.
Rusya'ya bakın! Son dönemde kaç ülkeye girdi, vurdu.
Hiç konuşmadan renk vermeden hem de! Peki Türkiye uçağını düşürdüğü halde neden cevap veremiyordu! Domates ya da patates cevap değildi. VEREMEZLERDİ!
Çünkü TÜRKİYE BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NIN sonunda esir verdiği kimliğini geri almıştı. Bununla oynamaya kalkan yanardı. Rusya cevap verdiği an BÜTÜN İSLAM COĞRAFYASINI karşısına alacağını biliyordu. Petrol fiyatlarının düşmesi Moskova'yı sarsmaz ama MÜSLÜMANLAR bütün koltukları sallardı. İstihbaratçı olan PUTİN bunu bilecek kadar akıllı biriydi. Etnik ve İslam en zayıf yönleriydi. Adım atamazlardı.
Konu buydu. Şimdi artık İSLAM ve MÜSLÜMANLIK Türkiye'den yeniden yükseliyordu. Umut oluyordu. İslam'ı kim alaşağı ettiyse onlar yeniliyordu. İslam'a sızan Londra merkezli yapılar gidiyor, Ankara'nın can verdiği anlayış yükseliyordu!
Zaten savaşın KODU buydu.
Biz geldikçe en çok da içeridekiler üzülüyordu. Bu da kaderimiz!
Üzgünüz!

Takvim
5 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Cavedeyim

    06 Aralık 2015 20:47
    2 0
    Harika tespitler. Teşekkürler
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;