GÜNCEL

Ergün Diler : Kıvılcımı çaktı

Tarih
10 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 ABD Başkanı Trump'ın KUDÜS çıkışıyla her şey alt üst oldu. Çok kişi böyle bir çıkışı beklemiyordu. Bilen KÜÇÜK bir GRUP'tu! Sonuçta hiçbir ABD Başkanı'nın cesaret edemediği adımı attı ve KUDÜS'ün İsrail'in başkenti olduğunu açıkladı.

Bugünden yarına çözülecek bir mesele değil. Ama bir anda geri dönülemeyecek bir yola girildi! Trump için sonsuz varsayım var! Çılgın olduğundan tutun da içerideki baskıyı atlatmak için bu yola girdiğini söyleyenlere kadar... Damadı Kushner için de... AIPAC'ı iki üç gündür yazıyorum. Dün de AIPAC'ın önemli isimlerinden Sheldon Adelson ismi ortaya atıldı. Sanıyorum New York Times tarafından...
Peki gerçekte ne olup bitiyordu? Neden insanların kafası karışık? Niçin kimse tam olarak nereye gittiğimizi göremiyor?
SORU ÇOK!
Gelin bunların etrafında dolaşıp cevap bulmaya çalışalım... Önce geçtiğimiz günlerde de yazdığım, daha doğrusu ima ettiğim bir notu tekrar paylaşayım! Trump ne adım atarsa atsın yanında kesinlikle ve kesinlikle PUTİN olacaktır... Bu asla ve kat'a değişmeyecektir! Kudüs ya da başka bir konu! Fark etmez! Trump ile Putin yan yana gelecektir! Trump'ın gelişine bakın! Bir de geldikten sonra yaşananlara.
ABD'de bir güç sahne aldı ve "TRUMP'I RUSYA BAŞKAN SEÇTİRDİ" dedi...
Ve bu deli saçması gibi görünen iddianın arkasında durdu. Hala daha durmaktalar.
ABD içindeki KURUMLARIN tamamına yakınında böyle düşünenler var... Sayıları hiç az değil! Trump BAŞKAN seçildikten sonra ABD DERİN DEVLETİ kendini korumak adına oyun kurdu!
Öncelikle Trump-Putin arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmak sonrasında da bunu kesip atmak için adım attı. Mike Flynn çok önemli ilişkileri olan özel bir isim. Kushner'in de dostu! Ancak Trump'ın daha göreve gelmeden Flynn'i RUS BÜYÜKELÇİ ile yan yana getirttiği ortaya atıldı. Bu iddiayı ortaya atan PENTAGON'un güvendiği isimlerdi! Yani Robert Mueller gibi... Flynn kıskaca alındı.
Soruşturma başladı. Ya itirafçı olacak ya da yatacaktı! Konuştu! Ve söyledikleri Mueller'in yani Pentagon'un kasasında...
Açalım biraz...
Amerika Birleşik Devletleri'nin büyük devlet olmasını ve o derece güçlü kalmasını sağlayan faktörler vardır. Öncelikli olarak geleceğin devlet adamlarını yetiştirirler.
Başkan adayları yıllar öncesinden bellidir.
O günün şartlarına göre Demokratlar veya Cumhuriyetçiler seçilir. Son yıllarda bu geleneği bozan sadece Donald Trump oldu. Çünkü o, geçiş dönemi için seçildi.
Akıllı AMERİKALILAR bunu böyle yorumluyor! Yazan da çok!
Pentagon, o günkü şartlara göre Trump'tan başka bir aday bulamadı.
Adaylarını BAŞKAN seçtirseler de sorun yaşandı! Bu da ortada! Ancak Trump'ı yola getirmek için Katolik güç kullanılmaya başlandı. Robert Mueller ve John Kerry, Katolik akımın en güçlü isimlerindendir.
New Hampshire'ın en elit okulu St. Paul's 60'lı yılların başında John Kerry ve Robert Mueller'i buluşturdu. Birçok takımda yan yana mücadele ettiler. Aynı odayı paylaştılar. Daha o günlerde hem Kerry hem de Mueller, gelecekte devletin en önemli kademelerinde görev yapacaklarını biliyorlardı.
Devlette güçlü olmak için askeri deneyim şart. Hem John Kerry hem de Robert Mueller, Vietnam'a gitti. İkisi de zengin ailelerin çocuklarıydı. Vietnam'a gitme zorunlulukları da yoktu. Ancak gelecek için bu görevi üslenmeleri gerekiyordu ve gittiler. Vietnam Amerika Birleşik Devletleri için bir kabus olsa da Kerry ve Mueller birçok başarı madalyası aldı. Mueller, FBI Başkanı oldu. Kerry, Başkan adayı... Mueller, devletin en gizli kodlarında görev aldı. Kerry de Dışişleri Bakanı olarak çalıştı.
Kerry ve Mueller'in en büyük başarısı ise Mısır'daki darbedir. 2011 yılında Arap Baharı'nın en etkin olduğu günlerde Mısır'daki Müslüman Kardeşler'in bir kolunu yöneten kişi Mueller'di. Mueller'in destek verdiği Müslüman Kardeşler'in o kolu, Mursi'nin Amerikan karşıtı olduğunu detaylı şekilde anlattı. Gerekli bilgiler alınmış, gerekli yerlere yollanmıştı! Mueller de o tarihlerde sadece bir senatör olan Kerry'yi ziyaret etti ve Mursi'nin seçilmemesi gerektiğini söyledi. 2012 seçimleri, Amerika için bir yenilgiydi.
Mursi, kazanmıştı.
Böyle durumlarda O METOD DEVREYE GİRERDİ! 
ABD, hükümeti yönetemezse orduyu yönetirdi!
Öyle de oldu! Mısır'da ASKERİ KONSEYİN 1 NUMARASI OLAN TANTAVİ görevden alındı! Mursi'nin emriyle.
Tantavi, İsrail'e karşı en etkin rol oynamak isteyen biriydi. Onun yerine resmi olarak kanıtlanamamış olsa da Tel Aviv'de kabul edilen gerçeğe göre annesi Yahudi olan Sisi Genelkurmay Başkanı olarak göreve getirildi. Mursi, Sisi'nin Amerikan ajanı olduğunu asla bilmiyordu. Çünkü Mursi'nin danışmanları da Amerika Birleşik Devletleri için çalışıyordu. 3 Temmuz 2013'te Amerika ve İsrail'in emri ile Sisi, Mursi'yi darbe ile görevinden indirmeyi başardı. Kerry ve Mueller, darbenin tüm detaylarını biliyordu!
Amerika Birleşik Devletleri adına büyük bir başarıya imza atılmıştı!
Kerry, Dışişleri Bakanlığı görevine geleli birkaç ay olmuştu ama Amerika Birleşik Devletleri için Ortadoğu'da en az Türkiye kadar stratejik öneme sahip Mısır'ı tekrar Amerikan sistemine dahil etmişti.
Mısır İSRAİL'in yaşaması için nefes borusudur! Eğer Mısır'da Mursi yönetimi görevde kalmış olsaydı, bugün Filistin veya Gazze'ye abluka mümkün değildi.
Tünellerin hepsi İsrail için tehlike arz edecekti. Sisi'nin, göreve gelir gelmez ilk yaptığı iş tünelleri kapatmak oldu.
O gün şartlar böyleydi. Sisi de Pentagon da farklı adımlar atıyordu. Ancak KUDÜS sorunu baş gösterince MISIR'daki ABD ÜSLERİ Sisi'ye nasıl davranması gerektiğini hızlıca anlattı! Atacağı adımların sınırlarını çizdi. Pentagon bunları yaparken Mueller devreye girdi. Flynn üzerinden yürüdü! Trump'ın KUDÜS için atacağı adımları yavaşlatmak için soruşturmayı derinleştirdi. Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'i köşeye sıkıştıran Mueller, elindeki gücü her an kullanabilir. Eğer Pentagon'dan onay çıkarsa, Trump'a ilk yargı darbesi gelir.
Bunu böyle yorumlayan çok!
Trump ise, Yahudi lobisinin gücüne çok inanıyor. Geçmişte de Yahudi şirketleriyle iş yapıyordu. Trump'ın güçlü bir işadamı olmasının nedeni de Yahudi lobisinin sermayesiydi. Çok destek oldular.
Şimdi Trump, ailesi ile birlikte hedefte olacak. New York'un derinliklerindeki dedikodulara göre First Lady Melania Trump'la ilgili yayınlar başlayacak! AN meselesi yani...
Bu, Trump'ı köşeye sıkıştırabilir.
Çünkü Trump, ailesi konusunda çok hassas. CNN International, Trump'ı köşeye sıkıştıracak yayınlara başladı bile. Washington Post da aynı şekilde...
Trump'ın kirli çamaşırlarının da döküleceği zaman öne alındı. Ancak bütün bunlara rağmen Pentagon, Trump'ı bitirmek istemiyor. Eski çizgisine çekmeye çalışıyorlar. Yoksa SALDIRI DOZU artarak devam edecek... Başkan Trump da biliyor bunu! Yahudi lobisi bu nedenle CNN üzerinde baskı kuruyor!
Ancak Katolik üniversitelere milyonlarca DOLAR bağış yapan Koch Kardeşler'in hem CNN üzerinden hem de diğer yayınlar üzerinden Trump'a yüklenmesi sıradan bir adım değil. Koch kardeşler geçmişte Yahudi lobileriyle çok yakındı. Bugün ise Katolikler'le. Farklı bir aile yani! Koch Kardeşler geçen ay katıldıkları bir toplantıda, Trump'ın 2018'de ailesiyle balık tuttuğunu hayal ettiklerini söylediler. Bu sıradan bir cümle değildi! Trump'ı getiren ama karşılığını fazlasıyla alan bir ailenin söyleyeceği sözler hiç değildi. Ama söylendi!
Üstelik KOCH KARDEŞLERİN BÖYLE ÖNGÖRÜLERDE BULUNMADIKLARINI HERKES BİLİR!
O gün yaptıkları bu öngörünün Trump'a kadar ulaşacağını da biliyorlardı.
ABD'de güç savaşlarını artık net olarak görebiliyoruz. İki tarafın da elinde çok güçlü silahlar var. KUDÜS MESELESİ bütün kartların masaya dökülmesine neden olacak... Start verildi!

Takvim
10 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;