DÜNYA

Ergün Diler : Kavga çok büyük

Tarih
27 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 ÖYLE olayların içinden geçiyoruz ki anlamak ve açık açık anlatmak hiç kolay değil. Matruşka gibi...
Kazdıkça, araştırdıkça işin içinden başka gerçekler çıkıyor.
Türkiye BAŞKANLIK'ı seçti.
Hala gerçeği göremeyen çok kişi var. Tamamen kişisel bakıyorlar. DEVLET AKLINI görmüyorlar. Sandığımızdan çok daha akıllıca verilmiş bir karar!
TÜRK DEVLETİ'nin resmen restorasyonu... Ama alışılmış içi boş ezberle baktığımız için ıskalıyoruz... Önümüzdeki günlerde hiç tartışılmayan ve yazılmayan BAŞKANLIK'ın gerekçelerini sıralarız. Belki erken olacak ama yine de sıralarız... Bilinmesi gereken, TÜRKLER'in devletlerini koruma altına aldığıdır...
DEVAM...
Dünyanın çeşitli yerlerinde garip garip gelişmeler olmakta. Çok kişi fotoğrafın büyüğünü kolay kolay göremiyor.
Zor iş. Karmakarışık ilişkiler yumağı çünkü... Ama yine de sis perdesini aralayıp baktığınızda, koca bir kavgayı görüyorsunuz. Anlıyorsunuz ki mücadele, anlatılandan çok daha derin...
Yeryüzünde bir tarafta AMERİKA gibi koca bir devlet bir tarafta da PARAYA hükmeden aileler var. Kavga kabaca bunlar arasında. Suriye'de de, Irak'ta da Çin'de de Urumçi'de de... Başka güç olmadığına göre, bunlara rakip üçüncü bir güç bulunmadığına göre sahne alan oyunculara bu mercekle bakmak durumundayız. Elinde silahı tutanlara da parayı taşıyanlara da aynı mercekle yaklaşmalıyız...
Açalım biraz... Ki anlatabilelim...
Dün de kısaca belirttim!
PENTAGON yani AMERİKAN ORDUSU, Rothschild ailesi karşısındaki en büyük güç! Direnen bunlar!
Silah sanayii yani!
Geçmişteki operasyonlara baktığımızda çok kez iki gücün yan yana geldiğini görüyoruz. Beraber iş yaptıkları yerler var! Tamam! Ama Amerika Birleşik Devletleri'nin para gücünün tamamını ele geçiren Rothschild ailesinin, Pentagon'da tek güç olma isteği hiçbir zaman bitmedi! Bu emelden hiç vazgeçilmedi...
Ve önümüzdeki günlerde en büyük operasyonun startı verilecek gibi...
Aile, 2017-2018 planını yaptı.
Pentagon'a karşı kendi parasıyla çok büyük bir operasyon hazırlığında.
ABD'nin en çok borçlu olduğu ülke Çin...
Pekin yönetimi, 1 trilyon 300 milyar dolarlık Amerikan hazine senedine sahip... Çin, önümüzdeki günlerde ABD'ye ilk operasyonu yapacak. Yani ABD'nin elinde tuttuğu parasını isteyecek!
Washington'un en zorlu sınavıdır bu!
Duymak isteyecekleri en son şey inanın budur...
ABD'nin böyle bir parayı ödeme şansı yok. Bunu herkes biliyor. Dünyanın en önemli gücü olsanız da bunu ödeyemezsiniz. Rothschild ailesi aslında bu operasyonu çift taraflı yapıyor. Çünkü Çin'e ödeme yapması gereken makam ABD Hazine Bakanlığı. Peki ABD HAZİNE BAKANI KİM?
Evet! Bildiniz! STEVE MNUCHIN... Yani Rothschild ailesinin Wall Street'teki harika çocuğu. Ailenin en güvendiği isimlerden biri... Para sihirbazı... 100 yıldır HAZİNE BAKANLARI aileden gelir. Onların istediği isimler gelip oturur.
Dünyada bilinen en büyük 5 Amerikan bankasını düşünün. Bir el düğmeye basacak ve bütün mevduat sahipleri gidip paralarını çekmek isteyecek.
Panik halinde hem de... Ne kadar büyük olursanız olun yaşama ve ayakta kalma şansınız yok... 3 ile 5 gün içinde hepsi iflas ister. Kaçış yoktur.
Konuşulmasa da Amerika bu durumda.
2017 itibariyle ABD'nin yaklaşık 60 ülkeye borcu, 6 trilyon 500 milyar dolar civarında. Düğmeye basıldığı an ABD'nin tüm borçlarını ödemesi gerekiyor.
AMA NASIL?
Öyle bir kaynak yok.
Bu nedenle PENTAGON'un hızla karar almaktan vazgeçtiği bir döneme doğru gidiyoruz. Bazı isimler "Yıl sonunu bulmaz, PENTAGON eriyip kulvara girer" yorumu yapıyor... Söz konusu ABD ORDUSU. Belki de devleti. Karşı hamle yapmaları mümkün mü?
Elbette mümkün! Ama DOLAR şart. FED'i Amerikan Hava Kuvvetleri vuramayacağına, göre çaresiz role uygun hareket edecek. Boyun eğecek. Şimdilik görünen bu! Ama küresel bir savaş her şeyi değiştirir! Bu da ihtimal dahilinde.
Bunu da bilmek kolay değil.
Amerikan yasalarına göre, Hazine'nin borçları 50 eyalete bölünüyor. Çin, 50 eyalet üzerinden de bu paraların teminini isteyebilir. Bu durum da Amerika Birleşik Devletleri'nin geleceğini karanlığa itiyor.
Aile, ABD'nin dağılmasını istemiyor.
İlk şık dağıtmak değil. Kendi yönetim gücünün üstünlüğüyle ABD'nin karar almasını istiyor. Yani istediğini yaptırmak istiyor. Derdi bu! Çünkü bunu başardığı takdirde Avrupa, Asya ve Afrika'da çok daha aktif olabileceğini biliyor. Bu nedenle PARA ile PENTAGON savaşıyor. Para önde. Silahı elinde tutanlar, paranın üzerine bir saldırıya kalkmazsa boyun eğecek. Aksi durumda yani saldırı olursa dünyayı neyin beklediğini kimse bilemez...
BÜYÜK OYUN! BÜYÜK SATRANÇ!
Oyun bu kadar mı? Değil...
Dünyanın üreten gücü ÇİN, ABD'den alacağını almak için kapısını çalacak.
Tahsil edecek mi etmeyecek mi göreceğiz.
Ama Amerika sürekli borçlanıyor.
Artık bu taşınamaz hale geldi. Ya ABD değişecek kontrolü aileye verecek ya da savaş çıkacak. Üçüncü bir yol yok.
Bunu da yaşayarak göreceğiz... Alacağını isteyen ÇİN hiç boş durmuyor. ALTIN üzerinden oyun kuruyor. DOLAR'ı bitirmek için hamle üzerine hamle yapıyor. Ticaret karşılığı DOLAR değil altın oyuna girsin istiyor. DOLAR'ın tahtını sarsmak için büyük hamle bu! Yani Saddam'ın, Kaddafi'nin önerilerinin bir benzeri! Ama bunu söyleyen ÇİN olunca dengeler değişiyor haliyle... Çin ALTIN alan ve stok yapan bir ülke. Hatta bir kısmını İNGİLTERE'de tutuyor. Gariptir, Rusya da ALTIN için gün sayıyor! Onlar da DOLAR'ı bitirmek için uygun zamanı kolluyor. Belki saldırılar bu nedenle yapılıyordur. Hem Rusya'yı DOLAR'dan kurtarmak hem de Çin'e yaklaştırmak için... Sonrası malum! Oyun içinde oyun!
Çin ALTIN toplarken, ABD yan gelip yattı! DOLAR'ın ALTIN karşılığı basılmasından vazgeçtik, ellerindeki ALTIN REZERVİNİN yarısı gerçek değil. Yani ellerinde sadece kağıt var... Eğer durum buysa ABD ORTADOĞU'da silaha sarılmak için gerekeni yapacaktır. Başka hiçbir şansları yok. Enerjiyi ellerinde tutarak ÇİN'i de DOLAR'ı da kontrol edebilirler.
Aksi kendileri için yıkım. Ama silahla ORTADOĞU'da ne yapabilirler ve ne sonuç alabilirler! Cevap zor!
Gidip ÇİN'de terör estirmenin karşılığı yok! Yapılmadı zaten! Kitlesel ölümler bile sonuç getirmez. Nüfus çok.
Rusya'ya yapıldı orada da sonuç çıkmadı...
BÜYÜK OYUNCULARI EVİNDE YENEMİYORSAN DIŞARIDA KONTROL ETMEK ZORUNDASIN.
Ortadoğu bu nedenle önemli. Petrol ve gazı kontrol ederek rakiplerini köşeye sıkıştırma şansın var! PENTAGON'la o da... Yapılabilir mi yapacaklar mı bilemiyorum. Başka seçenek yok gibi... KAOS belki ömürlerini uzatır.
Ama borçlanan ABD kendi ayağına sıktı. Başkasının parasıyla gününü gün etti. Şimdi ne yapacaklar kendileri de bilmiyor...
Çin'i durdurmak zor! Çok zor. Bu nedenle ya PENTAGON boyun eğecek ya da silahlar patlayacak. Bu kadar büyük değişim sessiz olur mu?
HİÇ SANMAM!
Her iki şartta da TÜRKİYE çok önemli... Ayakta kalanın çalışmak isteyeceği ülke TÜRKİYE...
Dengeler derinden sarsılıyor. Dengeyi kim nasıl kuracak ve yaşatacak kestirmek zor. İzliyoruz. Ama her şeyin değişeceği dönemdeyiz...
Amerika, Avrupa, Rusya ve Çin masada... Geriye ne kaldı zaten!
Bu kadar büyük gücün etkileneceği bir savaş sessizce başlayıp biter mi?
GÖRECEĞİZ...
Ve BAŞKANLIK bu nedenle çok önemliydi! Bunu da yakında anlatırız

Takvim
27 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • osman sayar

    28 Nisan 2017 18:38
    0 0
    pentagon her hafta bir rokfeller öldürür işi çözer belki... bence para dünyadaki 4. güç olabilir ve silahdan sonra gelir dünya tarihindeki imparatorluklara bakın önce akıllı bir lider gelmiş sonra diğerleri ama allahın planını bozamadıkları için islam birinci sırada islam akıl silah para diye sıralarsak para ancak dördüncü güç olur iyi bir dünya tarihi okumasıyla bu gerçek kolayca görülür
  • Halil Kara

    27 Nisan 2017 19:17
    0 0
    Her yazı da öyle şeyler yazıyorsunuz ki... Notunuz ya 100 ya sıfır. Arası yok. Ama yakındır hepsi ortaya çıkar..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;