SİYASET

Ergün Diler : Kaos planı

Tarih
09 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Evet! Kaç zamandır kayıp olan Amerikalı dostumla nihayet iletişim kurabildik. Hiç yerinde durmuyor! Her taşın altında eli var gibi. Türkiye ve bölge karışık... Yani içeride ve dışarıda bazı eller devrede.
Durum böyle olunca "Beyaz Saray, Pentagon ve CIA ne düşünüyor?" diye merak ediyor insan! "Planları ne?", "Bölgede kim hangi role soyundu?" ya da "Kim kiminle nereye yürümek istiyor?" gibi cevabının peşinden gittiğim onca soru var! Sizler gibi. "DAEŞ'in ilerleyişi", "PYD'ye atılan silahlar", "Türkmenler'in üzerinden nasıl bir hesap devrede sokuldu?" gibi peşinden gidilmesi gereken ÇOK ÖNEMLİ BAŞLIKLAR da var!
Hiç birini atlamadan DOSTUMA ilettim. İlettim ama şaşkına döndüm.
Neredeyse pişman oldum! Hiç kimsenin bilmediği büyük planlardan girdi, Suriye'den çıktı. Donup kaldım resmen.
Gerçekten uyuyormuşuz! Hiçbir şey bilmiyormuşuz! Öyle şeyler konuşulurken bizlerin burada içerideki gündeme hapsolması gerçekten anlaşılır gibi değil.
Gelin dostumun hendeklerden DAEŞ'e oradan da PYD'ye kadar olan eksendeki seyahatine katılalım. Gerçekten Türkiye'de kimsenin bunları bilme ve duyma şansı yok! Siz de birazdan bana hak verecekseniz! Uzatmayayım. Söz Beyaz Saray'ı avucunda tutan dostumda!

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgSize ulaşmak çok zor oldu bu kez! Nerelerdesiniz?
Buralardayım! Ama sizin hızınıza yetişemiyorum.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgBir yere gittiğimiz yok, aynı yerdeyiz!
Aynı noktada kalarak bunları başarmak büyük iş!

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgNedir o?
Rus uçağı. Düşürdüğünüzü duyduğumda "Aman tanrım!" dedim. "Türkler çıldırdı!" diye aklımdan geçirdim.
Rus uçağı ancak Hollywood filmlerinde düşürülürdü. Yanlışlıkla düşürdüğünüzü açıklayan bir diplomatik mesaj bekledim.
Hayır, tam tersine gerekirse bir daha düşüreceğinizi belirten açıklamalar geldi.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgNasıl bakıyorsunuz bu olaya?
Başkan Erdoğan, Başkan Putin ve Başkan Obama ile çok iyi dosttu! Bu olay Erdoğan-Putin dostluğunu bitirdi. Bence çok ama çok önemli olaydı! Olaydan sonra hem Türkiye hem burada konuşmadığım insan kalmadı neredeyse! Ne olup bittiğini anlamak için! Uçak Amerika'nın yani bizimkilerin baskısıyla düşürülmüştü!
Amerika, Putin'i uluslararası arenada test etti. Düşürdüğünüz uçak, bunun ilk aşamadaki testiydi. Gerçekten de beni bile şaşırtan olaylar oldu. Putin, bu duruma karşılık veremedi. Büyük devletler gücünün test edilmesinden hoşlanmaz. Putin hala çok büyük bir lider, kabul ediyorum ama Türkiye'ye gösterişli bir cevap vermesi gerekirdi, veremedi.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgŞimdi nasıl durumlar peki?
Putin, Esad üzerinden Türkiye'ye hamle yaptı. Rus uçağını düşürdüğünüze en çok sevinen Esad oldu. Yeni yılını kutladığım Esad, açık açık "Türkiye beni kurtardı" dedi. Daha önce de söyledim, Esad aslında bitmişti. Şimdi tekrar ona bir can verdiniz.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgTerör eksik olmuyor! Sultanahmet'teki patlamaya ne diyorsun?
O saldırı gerçekten ilginçti!

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgNasıl yani?
Sultanahmet'teki Alman kafileye yapılan saldırı kesinlikle BND operasyonu.
Saldırıdaki canlı bomba, açıklanan isim değil. Kendini patlatan kişi, 27 Aralık tarihinde BND'nin Münih'teki merkezine girerken görüntüsünü izledim.
CIA, bunu sizin istihbarat birimlerinize anlattı. İzlediğim o görüntüyü, sizin istihbaratınızdaki yetkililere de verdiklerini sanıyorum. Alman IŞİD'in de BND'ye çalışan biriydi.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgAlmanlar ne istiyor İstanbul'dan? Kendi insanlarından?
BND'yi tek bir yapı olarak düşünme.
Türkiye ile Almanya'nın hiçbir konuda yan yana gelmesini istemeyen bir ekip var.Saldırı o ekibin işiydi.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgBunlar kesinlikle önemli hadiseler ama asıl konuya neden gelmiyorsun?
Hangi konu? KOD ADI Los Angeles!

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgNe diyorsunuz? Hiçbir şey anlamadım! Ne Los Angeles'ı?
Gerçekten mi?

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgEvet! Öldürmeyin beni! Nedir olanlar?
Tamam, bilmediğinize inandım.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgBaşlayın lütfen!
MAYIS
ayı TÜRKİYE için tarihi bir dönem olacak!

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgNereden çıktı şimdi bu?
Dinle lütfen! Birkaç ay içinde bazı önemli, sembol kişilerin başına bir şey gelecek! Bir ya da birkaç kişi DOĞAL görünümlü yolla ölecek! Plan böyle başlayacak.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgNeden?
Mayıs'ta BÜYÜK BİR GEZİ EYLEMİ planlandı. İşadamları destek versin diye de gözdağı verilecek! Kesin ve net! Zaten şu anda bazıları söz verdi bile.
Çok kapsamlı bir eylem planı hazırlandı.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgAçar mısınız biraz?
Türkiye Suriye'ye yönelik olası bir hamle yaptığı an bu plan devreye girecek!
Bundan kaçma şansınız hiç yok! Türk Ordusu Suriye'ye girdiğinde doğal olarak kayıp verecek! Verilen her kayıp içeriyi karıştıracak! "Savaşa Hayır!" ayaklanması çıkaracaklar. Çok kanlı eylemler olacak.
Polis kurşunuyla savaşa karşı çocuklar öldürülecek. Ya da bu görüntü verilecek!
Mayıs ayında planlanan gösterilere medya da büyük destek verecek. Özellikle İngiliz ve Alman medyasındaki önemli isimlere, "Mayıs ayında sakın izne çıkmayın!" mesajı verildi bile.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgDaha fazla ne söyleyebilirsiniz bu konuda?
Türkiye'de 51 ilde yaklaşık 200 organizasyon lideri seçildi. Geçen ay Londra ve Santa Monica'da eğitimleri tamamlandı.
Silent Circle mesajlaşma programı ile iletişim kuruluyor. Bu programı, CIA bile çözemedi. Organizasyon liderleri, saat saat operasyonu ezberlediler. Bu eylemlerle birlikte yağmalama ve kaos hayata geçirilecek.
Dünyanın her noktasında yağmalama ve kaos başladığında ordu caddelere iner.
Rand Corporation'da rapor olarak tartışılan bu eylemlere karşı koyma şansınız hiç yok. Çünkü ultra profesyoneller devrede.

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgBu kadar plan ne için? Ne istiyorlar?
Mayıs, BAŞKANLIK'tan önceki son kriz! Eğer içeride bir ve bütün olursanız kazanma ihtimaliniz var! Ama şimdiki dağınık görüntü elinizi çok zayıflatıyor!
Planı yapanlar muhalefetten bile BAŞKANLIĞA destek olduğunu biliyor.
Bunu da ancak KAOS ile önleyebilirler!
Bunun için gelecekler. Hazır olun!
Önleminizi alın! Mayısa kadar yürüyün, gerisi kolay! Ama önce Mayıs'ı atlatın!

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgAnladım! Peki, bölgeye geçelim biraz! Barzani, PYD ve Esad! Bizi neler bekliyor sizce?
Bence PYD en kritik olanı! Çünkü PYD size yanlış aktarılıyor! Asla IŞİD için silahlanmıyorlar! Asla IŞİD için eğitim almıyorlar! Asla sizden başka hedefleri yok! Masada bir silah olarak Amerika kullanmak istiyor! Konu bu!

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgPYD burada çok tartışılıyor! Bilmediğimiz ne var başka?
Bizimkileri duydunuz mu?

http://www.takvim.com.tr/c/i/bullet.jpgHayır! Nedir onlar?
Amerikalı pekçok general şu an PYD'ye sokak çatışmaları için eğitim veriyor. Türk Ordusu'ndan çok üst düzey eğitimli bir ekip sanırım 2 ay kadar önce Amerikalı o generalleri ortadan kaldırdı.
Vurup attılar. Bu PYD için de Pentagon için de şoktu! Ama söylenecek söz yoktu!
Meydan okumaya devam ediyorsunuz.
Kazandığınız sürece sorun yok. Ama mücadeleniz sürecek. Çünkü yapılmak istenenlerle sizin istedikleriniz çok farklı.
Bugünlük bu kadar. Yarın neler var, neler! Hiçbir yerde okuma şansı bulamayacağınız müthiş detaylar. Barzani, Amerikan ordusu, hendekler ve daha neler neler! Yarını bekleyin!

NOT: Son günlerde 50 yıl önceki İSV��ÇRE hesaplarını yazmak moda oldu! Hoş, ben güncel olanlarını yazıyorum. Yakında herkesi yazacağım, biline. Şimdi sadece bir aileyi not etmek istiyorum. DEMİRBANK! HSBC, DEMİRBANK'ı 1.5 milyar dolara alabileceğini söyledi. Ancak Halit Cıngıllıoğlu bankanın YÜZDE 80 hissesi için 1.2 milyar dolar istedi. YÜZDE 20 hisse kendinde kalacaktı. Bu satış gerçekleşmedi! Tam tersi öyle garip rüzgarlar esti ki BANKAYA el konuldu. El konulan banka 350 milyon dolara satıldı. AİLE bu el konulma için hiçbir zaman YÜRÜTMEYİ DURDURMA davası açmadı! Yani malına sahip çıkmadı! Garip! Ama gariplikler bu kadar da değil! Cıngıllıoğlu ortada pekçok soru işareti varken gidip AİHM'e dava açtı ve 750 milyon euro kazandı! Bankayı içeride kurtarmaya çalışmayanlar dışarıda adım attı! Hadi buraya kadar da normal diyelim. Değil ama! Ben buralarda da değilim. Daha net anlatayım. Halit Bey 1.2 milyar dolar istedi ya YÜZDE 80 için! AİHM de aileye 750 milyon euro verilmesine hükmetti! 750 milyon euro yaklaşık 850 milyon dolardı! 350+850= 1.2 milyar dolar. Hadi buraya kadar da her şey anlaşılır! AMA ANLAŞILMAYAN BİR ŞEY VAR! O DA AİLENİN İSVİÇRE HESAPLARINDAKİ PARALARI! Bir kamyon paraları var! Bunlar nereden geldi! Kim bunları yatırdı? Bu kadar paranın kaynağı neydi? Sema Hanım nasıl bu kadar servetin sahibi oluverdi? Kimse sormuyor, ben sorayım dedim! Madem İsviçre moda, alın size kamyon yüküyle para. Dedim ya yakında daha fazlası gelecek. Bekleyin.

Takvim
9 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;