SİYASET

Ergün Diler : Hangarın kapısı

Tarih
09 Eylül 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
HANGAR'a girdik, çıkmak kolay olmayacak galiba...
Ben bıraksam onlar peşimi bırakmıyor.
BORAJET'i yazdım.
Hatırlayın. Buradaki ortakları sıraladım.
Faruk Bayındır, Halil İbrahim Koca ve Amerika'da saygın bir isim olarak anlatılan Yalçın Ayaslı...
BORAJET'i kuranlar ve YÖNETİM KURULU'NDA olanlar bunlar. Devletin resmi kayıtlarında var. SIR değil. Bir de bu HANGAR ekibine dolaylı yoldan katılanlar var! Hazım Sesli ve Atlasjet'in sahibi Murat Ersoy... Bu isimler arasında sadece küçücük de olsa Murat Ersoy'u tanırım. O da bir toplantı için arkadaşımla birlikte kısa süre misafiri olmuştuk... Bir ya da iki saat yani! Kimseyle bir husumetim yok. Bu isimlerle ise hiç... Tanımam bilmem. Faruk Bey ulaşmaya çalıştı, telefonu sevmediğim için e-maille iletişim kurduk. Murat Bey ise bir arkadaşımla buluştu. Yaşadıklarını anlattı. Daha detaylı bir görüşme için yemek kararı verdik. Çünkü Murat Bey'in benimle ilgili büyük bir yanlışı vardı. Onu düzeltecektim.
Arkadaşlarımızla birlikte 4 kişi oturacaktık. Benim için sorun yoktu.
Ancak dün toplantılarım bitince gazeteye döndüm. HUKUK İŞLERİ, Ayaslı ve Ersoy'un TEKZİP TALEBİNİ iletti. Oysa yemekte bana anlatacakları vardı.
Zaten ben arkadaşımla kendisine "Neden bu kadar alındı ki; yazının konusu Murat Bey değildi. Abartmış.
Kendisiyle ilgili bir şey yazmak gibi derdim yok" mesajını iletmiştim.
Sadece Murat Bey için yani ATLAS'ın sahibi için bunları yazmıyorum. Ortalık karışık.
DARBE SONRASI dönemden geçiyoruz. Yanlışlıkla yazılan şeylerin birinin canını yakmasını istemem.
Sakınırım. Bilen bilir, kolay kolay isim vermem. Murat Bey ya da bir başkası fark etmez. Bilerek, isteyerek birinin canının yanmasını istemem.
Üzmek istemem! Allah korusun!
Ama isim vermeden yazsam da takip edenlerin onu bulup çıkaracağını iyi bilirim...
Sayın Yalçın Ayaslı ile Murat Ersoy Bey'in neden tekzip istediklerini anlamakta zorlanıyorum. Hele Murat Bey'i!
İnanın kendisiyle ilgili çok şey yazmadım. Konu kendisi de değildi. Hatta yemek yiyecektik.
"Tamam!" dedik! Arkamızı döndük HUKUKSAL SÜREÇ! En doğal hakkı... Ayaslı için de... O zaman geriye yazamadıklarımın bir kısmını yazmak kalıyor. Bu da benim en doğal hakkım...
Öncelikle yazdıklarımın hepsi yaşananların içinde olanlardan aldığım bilgilerdi. Pek çoğu ÖZEL'di.
Sanırım rahatsızlık veren bu oldu!
Hazım Sesli'yi cemaat yapılanmasından bilirim. Tanımam, bilirim. İhsan Kalkavan çok iyi dostuydu. Çok hızlı bir yaşamdan cemaatle bambaşka bir periyoda geçti. UŞAK için çok şeydi.
Tartışmasız UŞAK'ın en etkili ismiydi. Uşak diye yanılmayın sakın! Hazım Bey gibi etkili bir isim İstanbul'da zor bulunurdu!
BATTANİYE KRALI olarak tanınırdı. Parasını da enerjisini de cemaatten esirgemezdi. Ama farkı vardı! BUNU SAKLAMAZ GİZLEMEZ, AÇIKÇA MERTÇE YAPARDI! Sanırım 8-10 ay önce tutuklandı. Allah yardımcısı olsun.
Yemekte konuşacağımız Murat Ersoy Bey ise İNKAR ETSE DE HAZIM SESLİ BEY'in çok yakın dostuydu. Tabii Murat Bey bunu da kabul etmiyor belli ki. İlk yazımdan sonra Faruk Bayındır bir açıklama yaptı. Orada ÖNEMLİ bir şey söylüyordu: "...
Ben Hazım Sesli'yi tanımıyordum.
Ancak Hazım Sesli'nin ortağı, ATLAS GLOBAL'in sahibi Murat Ersoy tanıştırdı..." Yani Faruk Bayındır'ı Hazım Bey'le tanıştıran Murat Ersoy'du. Bunu da ben söylemiyorum! Peki Hazım Sesli çok güçlü oyuncuyken Murat Ersoy neredeydi? Yazmadıklarımın bir kısmı unların cevabını veriyordu!
Gelin isterseniz buradan yürüyelim...
Ve inanın yazacaklarımın hepsi satırı satırına doğru! Bunu kendileri de bilir. Öncelikle SALI TOPLANTILARI'nda Hazım Sesli ile Murat Ersoy bir araya geliyordu.
Belki hatırlamalarına yardımcı olur, etkili üçüncü bir isim ise ALTIN İŞİYLE UĞRAŞAN TANINMIŞ BİR DOSTLARIYDI.
Ayrıntılara girmeye gerek yok... Hazım Bey'i tanımayanlar için ayrıntılara devam edelim... Hazım Bey GÜNEY AFRİKA'DA BATTANİYE fabrikası kurdu.
Orada ölenler battaniye ile gömülüyordu. Bunu fırsata çevirdi.
Parasına para kattı. Uşak'ta ziyaretçileri hiç ama hiç eksik olmazdı. İhsan Kalkavan bunların arasındaydı. Peki Murat Ersoy?
Elbette!
Hafızaları tazeleyelim...
Hazım Bey milletvekili olmak için kolları sıvadığında yanında kim vardı? Murat Ersoy tabii ki. Acaba Uşak'ta kaç kasabaya, kaç köye birlikte seyahat ettiler. Kaç zaman birlikte yürüdüler?
ATLASJET bir ara UŞAK'a uçuş başlattı! Nedeni neydi bilemiyorum. Acaba Hazım Bey'in etkisi var mıydı? Bu uçuşlar başladığı zaman HAZIM BEY kimlere tomar tomar bilet aldırdı! Hangi işadamları elini cebine atmaktan kaçınmadı?
Mesela Hazım Bey uçağa geç kaldığı zaman ATLASJET GLOBAL uçakları kaç kez kendisini bekledi? Uçaktakileri hiçe sayarak...
Devam edelim...
Hazım Bey TİCARET ODASI BAŞKANLIĞI için yola çıktığında yanında kim vardı? Artık isim söylememe gerek var mı! YOK!
Hazım Bey tutuklanıp hapse gidene kadar TEMAS bütün sıcaklığıyla yürüdü. Moda deyimle "17-25'ten sonra döndüm" çok anlamlı değil... Hazım Bey'in ORTA ASYA'ya kadar elinin uzandığını duydum. Hatta çok güvendiğim ve cemaatin nabzını en iyi bilen bir isim "Çok ama çok ciddi bir parayı ÖZBEKİSTAN için ayırdı. Ancak darbe yapamadan püskürtüldü!" dedi... Uzatmak istemiyorum ama mesela HAZIM BEY ATLASJET'le nasıl uçuyordu?
Acaba yanından eksik etmediği PAS KARTLA olabilir mi?
Tekzip isteyen Sayın Ayaslı için diyecek çok fazla sözüm yok!
BORAJET'i kiminle kurdu?
Ortaklarından biri kimdi? Nasıl bir isimdi? Ve şimdi nerede?
KİM bu isim?
HALİL İBRAHİM KOCA...
Bu ismi de tanımam. Ama medyada çıkan haberlere baktığınız vakit ŞİKE OPERASYONUNDAN, RIZA SARRAF olayına kadar her şeyin içinde! EMNİYET'in yani PARALEL'in güvendiği bir isimdi! Hem EMNİYET'i hem de öğrencileri bu isme verdiler.
Bir yandan AVUKAT olarak EMNİYET'i savundu, öte yandan polis adaylarına okullarda ders verdi.
Aracı kimdi? Önder Aytaç! Daha fazla uzatmak istemiyorum. Aman bir dava da ondan gelmesin!
Şimdi bu ilişkiler ortadayken arkadaşlar benden rahatsız. Kimse gerçekleri duymak ve okumak istemiyor. Anlamıyor değilim. Ama benim işim bu! Türkiye direkten dönmüşken içeride olup bitenlerden birkaçını yazmak şart!
Konu cemaat olsa bile isimlerden uzak durmaya özen gösterdim.
Küçücük bir yanlışın insanları üzebileceğini düşünerek. Bu konuda kimselerin bilip yazamadığı çok şey yazabilirim. Bunu bilenler bilir.
İtirazım kendini gizleyenlere. Yalanla tehlikeyi savuşturmak isteyenlere.
Ben hakim ya da savcı değilim...
Ama her davadan HAKLI çıkacak kadar aklımız var! Daha FETÖ ile kriminal bağlantısı olan işadamlarına sıra gelmedi.

NOT: Tam yazıyı bitirirken aklıma MUCİZE filmi geldi. Neden bilmiyorum. O filme iyi bakın! İzleyenler tekrar izlesin! Tahtaya "G" yazarak okuma öğreten öğretmene dikkat edin! PKK bağlantısına verilen öneme fokuslanın! Kapı, IŞIK ve YILDIZ göndermelerini gözden kaçırmayın! Bir şey demek istemiyorum. İzleyin ve aldatılmayın! Ve o filme destek olan nerede, ne yapıyor şimdi?

Takvim
9 Eylül 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;