SİYASET

Ergün Diler : Halka operasyonu

Tarih
19 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Ankara'da devletin merkezi denilecek yerde patlatılan bomba yüklü araç canımızı yaktı. "Kim kimden yardım almıştı?", "Kim nasıl oralara kadar sokulmayı başarmıştı?", "Arkada kimler vardı?", "Asıl hedef neydi?", "PYD-YPG bu işin neresindeydi?", daha önemlisi "Neden bomba Devlet Mahallesi, İnönü Bulvarı ve Merasim Sokak'ta patlıyordu?"
Canlı bombanın, hainin, satılmışın Suriye kimlikli olmasının hiçbir önemi yoktu! İstense Çinli, Ugandalı, Sibiryalı, Moğol, Nijeryalı biri de bulunurdu! Ama mesaj devletimizeydi! Bilerek, isteyerek ve planlanarak bu ADRES seçilmişti! Hedefin Hava Kuvvetleri personeli olması da aynı şekilde! Hepsi bilinçli tercihlerdi! Aslında Hava Kuvvetleri ULUDERE'de tuzağa düşürülmüş ve kıskaca alınmaya çalışılmıştı...
İlk girişim oydu!
Neyse gelin olaya dönelim...
Geçen gün yazdığım gibi Suriye'den gelen GÖÇ DALGASININ içinde görevli isimler vardı. Ankara'yı kana bulayan cani de gelenlerin arasındaydı. Bombalardan kurtulmak için sınırı geçenlerin arasındaydı. Bu işler böyle olurdu.
Uyuyan hücreler, günü geldiğinde göreve soyunurdu.
Ankara'nın merkezinde patlayan araç İzmir'den KİRALANDI! Araç beyaz renkli bir VOLKSWAGEN'di!
Bu Araç İzmir'den İstanbul'a doğu yola çıktı. Kiralama süresi bittiği halde otomobil ortada yoktu. Sahte evrakla, plakayla iş yapan birine devredildi. O da Diyarbakır'a sattı. Aracın Suriyeli ile buluşması gerekiyordu!
Adımlar peş peşe atılıyordu.
Beyaz otomobil, Suriyeli katil SALİH NECCAR ile buluştuktan sonra bomba ile dolduruldu ve yola çıktı. Diyarbakır'dan Ankara'ya götürülen araca yoldaki "çevirmeye karşı" PEUGEOT marka bir otomobil eşlik etti. Önde giden araç, tehlikeli durumlarda arkadaki aracı uyarıyordu.
Bu nedenle katil Neccar ve Volkswagen hiç tehlikeye düşmüyordu...
Olay gününe kadar bu yakınlık sürdü. Gece yarısı Ankara'ya gelen BEYAZ VOLKSWAGEN beklemeye başladı... Daha önce keşif yapıldığı için bombacı atacağı adımları biliyordu.
Neyse daha fazla detaya gerek yok! Devam...
Bilmemiz gereken bu hain, kanlı kumpası kuranlar senaryo gereği iki araç kullanmıştı! Biri Alman VOLKSWAGEN diğeri Fransız PEUGEOT'tu! Biliyorsunuz Volkswagen Amerika'daki egzoz gazı ölçümlerinde ZARARLI bulunmuş ve adeta tecrit edilmişti. Milyarlarca dolar zarara uğramıştı. Şirketin ve markanın geleceği tehlike altındaydı...
Volkswagen'deki krizin bir benzeri Fransız otomobiller için de geçerliydi. Orada da iç denetim bir anda tavan yapmıştı! Fransız devleti önlem almaya çalışıyordu! Devam... Ankara'nın göbeğinde patlayan bomba asla ve kat'a bir terör örgütünün tek başına yapacağı iş olamazdı! Daha büyük düşünüp gerçeği görmek zorundaydık.
Kadrajı genişletmezsek gerçek katilleri bulmak imkansızdı...
Amerika'nın bilinçli yanlış politikaları ve Rusya'nın adeta bölgeye davet edilmesi üzerine hem ESAD elini kuvvetlendirdi hem de Avrupa Birliği'ni sarsacak düzeye ulaşan GÖÇ DALGASI başladı. Türkiye bir yandan GÖÇLE bir yandan da Amerika ile Rusya'nın beslediği PYD-YPG belasıyla uğraşıyordu, İki küresel gücün beslediği KÜRT gücü Suriye'nin YÜZDE 14'ünü eline geçiriyordu. Giderek de ilerliyordu.
Durmuyordu. Biz KIRMIZI ÇİZGİMİZİ ilan ettikçe fütursuzca adım atıyorlardı. AFRİN ile KOBANİ'yi bağlamak için yürüyorlardı... Kendileri hakkında yazılan geleceği bilmeden hareket ediyorlardı. Karar onların değil arkalarındaki güçlerindi!
Türkiye "GÜVENLİ BÖLGE" olsun diye aylardır söylüyordu! Göç dalgasını Suriye içinde durdurmak ve gerekeni yapmak istiyordu. Halep'ten sınırlarımıza kadar "UÇUŞA YASAK BÖLGE OLMALI" diyen iki ülke daha vardı! Almanya ve Fransa! Yani Merkel ile Hollande...
Zaten Ankara'daki hain saldırıdan sonra telefonla samimi olarak üzüntülerini bildiren sadece bu iki liderdi!
Avrupa kendisini bitirecek göç dalgasını Suriye'de durdurmazsa bir daha kesinlikle ayağa kalkamayacağını biliyordu. Rusya da bu nedenle aralıksız SÜNNİ MÜSLÜMANLAR'ı vuruyordu!
Herkesi yollara döküyor, Avrupa'ya resmen savaş ilan ediyordu!
Amerika'nın görünmez desteğiyle...
Amerika-Rusya ikilisi bizim topraklarımızda ne yapacağımızı bize öğretmeye çalışıyordu.
Avrupa ile yakınlığımıza kesinlikle karşıydılar. Kürt politikasında onların istediği çizgiye gelmemiz için TERÖRÜ üzerimize salıyorlardı. Altlarına da ALMAN ve FRANSIZ otomobili vererek!
Dünya savaşı yaşanıyordu!
Hiçbir şey tesadüf değildi, olamazdı. Türkiye de işini tesadüfe bırakamazdı! Bırakmayacaktı.
Ordunun içinde özel olarak oluşturulan MÜŞTEREK HEDEF ANALİZ YÖNETİM MERKEZİ gece gündüz çalışıyordu. Hava Kuvvetleri bu merkez tarafından yönlendiriliyor ve belirlenen hedefleri anında imha ediyordu. Hiç olmadığı kadar başarıyla uçuluyor ve gerekenler SIFIR hata ile yapılıyordu. Aynı merkez 2. ORDU'yu da besliyordu.
Ama Hava Kuvvetleri KANDİL'i perişan etmişti. PKK verdiği kayıplardan belini doğrultamamıştı.
EN küçük hareketlilik anında cevap buluyordu. Adım atamıyorlardı. Teröre karşı ilk uçuş yaz ortasında oldu. Türkiye'nin neredeyse her yerinden kalkan uçaklar KANDİL'i bitirdi. Bu nedenle Hava Kuvvetleri hedefti!
Ayrıntıya girmeden devam...
Saldırı sonrası DEVLET iyice kenetlendi. Bütün bilgiler aynı havuza aktı. MİT ve Emniyet bütün istihbaratları ortaya koydu. İlk adımda EYLEMİ YAPANLARIN AĞI ortaya çıkartıldı. 14 kişi alındı.
Bu ilk halkaydı. Asıl operasyon sınırların dışında gerçekleşecekti. BATI'da ve DOĞU'da bu bombalı eylemin arkasında yer alan kaç kişi varsa hepsi tespit edildi.
İsim isim... Bunun için büyük bir ekip oluşturuldu. Biz belki hiç bilmeyeceğiz, hiç duymayacağız ama bu ekip bu isimleri tek tek ortadan kaldıracak... HALKA OPERASYONU başlayacak...
Şimdi Ankara kendisine ders vermeye çalışanlara onların merkezlerinde DERS VERECEKTİ... Bunu da muhatapların yüzüne söyledi!
Amerika-Rusya PYD'yi sınırımızın altında bir bütün haline getirerek bizi masada zora sokmayı hedefliyordu. Ankara şimdi onların dilinden konuşacaktı...
Bekleyin! Yakında görürüz.
Düğmeye basıldı çünkü... Ankara KÜRESEL plana karşı çıkan tek merkez! Ortadoğu'da istediğinin olması için mücadele ediyor.
Dedim ya içinden geçtiğimiz şey ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI! Kolay değil... Ama kazanan kesinlikle biz olacağız. Gelip başlarını eğecekler. Çok uzak değil...

NOT: Amerika kuruluş ilkelerimizi değiştirip KÜRTLER'le ortak bir DEVLETTE anlaşmamızı istiyor. Ankara buradaki maddelerin pek çoğuna karşı. Kendi şartları ile ilerlemek istiyor. Kavga bu! Rusya da şu an taşeron! Masaya bizi zayıf oturtmak için geliyorlar... Ama Türkiye bunlardan elini çekerse kaybeden Washington- Moskova olur! Acı çekeriz ama kazanan ve son gülen biz oluruz...
Bunları bilseler iyi olur!

Takvim
19 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;