SİYASET

Ergün Diler : Büyük tartışma

Tarih
23 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
TÜRKİYE her zaman olduğu gibi son günlerde de hareketli.
Özellikle öne çıkan MHP ve HDP...
Devlet Bey'in uzun zamandır hemen yanında görmeye alıştığımız Oktay Vural Bey "Artık yokum!" dedi.
Sorulara, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm..." diye cevap verdi.
Devlet Bey de kendisine doğru esen güçlü rüzgarı geç gördü.
Belki bunun altında kalmayacak.
Ama orta vadede kazanma şansı yok. Yapacağı tek şey kendisinin partiyi GÜÇLÜ VE AKILLI bir yönetime, ekibe devretmesiydi.
Ama tam bu noktada zaaflarımız ortaya çıkıyor! Bırakamıyoruz.
Gidemiyoruz! Veremiyoruz!
Durum böyle olunca da doğal seleksiyon kendini gösteriyor!
HDP ve dokunulmazlıklar işi de böyle. Üzerinde konuşulacak çok şey var. Ama beni biliyorsunuz. Bunlarla yani içerisiyle çok zaman kaybetmeyi sevmiyorum. Çünkü dünyada olağanüstü akıllı adamlar var.
Ve bunlar oyun içinde oyun kuruyorlar. Sadece bizi değil, dünyanın kaderini etkileyecek adımlar atıyorlar. Dedim ya bizler bunlarla ilgilenmeyiz. Sevmeyiz.
Oysa yapmamız gereken en önemli iş bunları takip etmek!
Tabii bence!
Dün bir yere kadar İNGİLTERE'nin Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmayacağını yazdım. Bugün her şey oraya çıkacak. Ama bu OY'lamanın neden yapıldığını, nasıl sonuçlar vereceğini ve kimin hangi kartla masaya oturacağını bilmiyoruz. Türkiye tartışmıyor.
Sanki bizi hiç ilgilendirmiyor gibi!
Öncelikle AMERİKA içindeki iki grup arasında uzun zamandır bir mücadele var.
Bunu anlamadığımız zaman ne MHP'yi ne HDP'yi ne Ortadoğu'yu ne Avrupa Birliği'ni ne Rusya'yı ne de finansal hareketleri çözebiliriz. Hepsi çok ayrı görünse de bir oyunun sahneleri. Bir PUZZLE'ın parçaları...
Eğer bugün İNGİLTERE "Ben Avrupa Birliği'nden çıktım!" derse BİRLİK kısa zaman içinde dağılacak. Zaten bunun işaretleri yüzlerce kez verildi. Fransa ve Belçika bunun MERKEZ ÜSSÜ oldu.
"Avrupa dağılsın" ve "dağılmasın" diyen iki grup var! Bunlar Washington'da.
Komşu! Biri CIA yani Amerikan gizli servisi, diğeri de devletin içinde başka bir güç!
Garip ama durum böyle.
Bazı durumlarda karşı karıya geliyorlar. Avrupa meselesi de bu! CIA defalarca yazdığım gibi RADİKAL İSLAM'ı parlatıp Avrupa'nın üzerine saldı. Charlie Hebdo, Paris katliamı ve Brüksel faciası... Bütün saldırılarda İSLAM BAYRAĞI gösterildi.
Kullandıkları OBJE buydu.
Avrupa sarsılınca bekleneni yaptı ve kendi değerlerini sorgulamaya başladı.
Amerika'da çok önemli bir GENERALLER grubu ile CIA bu hedef için kenetlenmiş durumda. Avrupa saldırılarının arkasında bunlar var! Tek bir merkezden yönetilen DÜNYA istiyorlar. İsteyenler için çalışıyorlar. Bunu daha da ileri götürmek için 2016'da Avrupa'da şiddetli eylemlerin olacağı çok konuşulanlar arasında liste başı! İşte Avrupa'yı karıştıran ve yeni bir dünya düzeni isteyen ekip İNGİLTERE'yi Avrupa'dan kenara almak istiyor.
Amaçları bu! Şu an yürütülen kampanyalarda bile bunlar var!
Amerika'da bir başka etkili grup ise bunların yaptıklarının karşısında. Çok az etkili kişinin duyacağı bir sesle "Ne yaptığınızı sanıyorsunuz!
Dünyayı size mi bırakacağız sandınız..." diye rest çekiyorlar.
Tartışmanın kilitlendiği nokta bir iki adım sonrasında olacakları sıralamaları... Bu grup şunun altını ısrarla çiziyor! Eğer İngiltere, Avrupa Birliği'nden çıkarsa arkasından Avrupa dağılacak. Tamam.
Bunu biliyoruz. Ama sonrasında?
İşte burada tartışma başlıyor!
Hem de büyük tartışma! Bu ekip yani CIA'ya karşı çıkan oluşum, "Sonrasında sizler İngilizler'in kontrol ettiği yerlerin, yani COMMONWEALTH'in dağılacağını söylüyorsunuz.
İhtimal. Olabilir. Ama asıl olacak olanı ıskalıyorsunuz.
İngiltere birlikten ayrılır da Avrupa dağılırsa bizim İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'ndan sonra NATO şemsiyesi ile girdiğimiz Avrupa'nın tamamından çıkmak zorunda kalacağımızı görmüyorsunuz. Avrupa Birliği kalmayınca NATO da kalmayacak. Bunu nasıl açıklıyorsunuz..." diye bastırıyor...
Generallerden ve CIA'dan oluşan ekip cevap vermeye kalkınca ikinci bir dalgayla karşılaşıyorlar...
Tek merkezli oluşuma karşı çıkan ekip "Unutmayın NATO dağıldıktan sonra Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) ve çok daha önemlisi ardından AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ dağılacaktır. Kötü niyetli olup olmadığınızı biliyoruz ama yaptığınız işin sonucunda Amerika olmayacaktır... Bunu görün artık" teziyle geliyorlar...
İşte burada kimsenin verecek bir cevabı yok. İslam ve Türkiye sonraki tartışma konusu! Amaç AMERİKA'nın ne olacağı ile ilgili. Dünya, bunları tartışan adamların ellerinde. Hatırlayın daha dün "Yunanistan AB'den çıkarsa birlik dağılır mı?" sorusuna cevap aranıyordu!
Tartışılıyordu! Koskoca İngiltere'nin çıkma ihtimali olması hiç tartışılmıyor! Sonuçları ise hiç! Garip çok garip! Avrupa'yı dağıtacak ekip küçük devletlerin sınırlarında yaşadığı söz dinleyen iktidarların olduğu bir merkezden yönetilen DÜNYA peşinde.
Avrupa bunların gözünde GÜÇ merkezi olmayacak. Fransa'ya bunu terörle söylediler. AB dağıldıktan sonraki aşamada da Fransa'nın içindeki SİYAHLAR ayaklanacak. Hem içerisi karışacak hem de AFRİKA ile bağı tamamen kopacak. Zaten Avrupa da kalmamış olacak.
Avrupa merkezli operasyon bir şekilde AMERİKA'ya sıçrayacak. CIA'ya karşı çıkan ekip ısrarla "Washington'un dağılması için çok şeye ihtiyaç yok. Bunu hepimiz biliyoruz. Kısa dönem içinde bize yarayacak gibi gösterilen gelişmeler bizim sonumuz olacak... Neden bunu görmezden geliyorsunuz..." diye bastırıyor.
Bir de hatırlayın çok uzak olmayan geçmişi!
2007-2008'lerde SARKOZY Türkiye'ye "AKDENİZ BİRLİĞİ kuralım" demişti. Daha o zamanlar Fransa için kara bulutların geldiğini görmüşler.
Türkiye ve AKDENİZ'e kıyısı olan ülkeler, aralarına Rusya'yı aldığı zaman zaten AMERİKA bitecekti. Onlar yapamadı, karşı taraf yapıyor!
HDP, dokunulmazlık, MHP içindeki muhalifler, Devlet Bey'in duruşu, Oktay Vural Bey'in istifası ve Meral Hanım'ın ısrarı...
Tabii ki çok önemli şeyler bunlar.
Ben içerideki her adımın dışarıdan şekillendirileceğini görüyor ve biliyorum.
Örnek sayısız.
İçerisini unutmayalım elbette.
Önem de verelim.
Ama güçlü ve büyük kalmak için başka şeylere de ihtiyaç var!
Bir oluşum, bir parti, bir kurum, bir devlet AKILLA büyür, aptallıkla çöker!
Bu da benim fikrim...

Takvim
23 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;