SİYASET

Ergün Diler : Asılın küreklere

Tarih
18 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
Referanduma gidildi ve millet kararını verdi. Etrafıma bakıyorum; kimi kaybetmenin hüznünü kimi de kazanmanın keyfini çıkarıyor! En önemli tercihlerimizde bile DUYGUSAL barometre ağır basıyor! Anlamadığım bu!

Katılmadığım bu! "EVET" ya da "HAYIR" diyenlerden kaçı ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ enine boyuna okudu, inceledi.
İnanın çok az! Kimse söylemez ama bilirim. Çok az... Biz böyleyiz...
Biraz net olmakta fayda var.
Durum duygularla anlatılacak ya da açıklanacak bir noktada değil. Anlarsak üzülmek için bir neden olmadığını kavrarız.
Sevinmek için de erken olduğu fikrine ulaşırız. Elbette Türkiye büyük bir adım atmış ve yoluna devam edeceğini ortaya koymuştur. Ama yolun daha başıdır ve gidilecek çok mesafe vardır.
KİŞİLERDEN koparak bakmak ve durumları anlamak zorundayız... Ve bu yolda hep birlikte el ele yürümeliyiz... Çünkü yaşadığımız dönemin mimarı TÜRK DEVLETİ...
Açalım biraz...
Osmanlı en parlak zamanında coğrafi keşifleri ve açık denizleri ihmal etti. Gemilerin yapısı açık denizler için çok yeterli değildi.
Ama YENİ DÜNYAYI keşfe hazırlanan çok gemici sırada bekliyordu. AKDENİZ TÜRK GÖLÜ idi. Gidilecek olan yere gidilmiş, alınacak yerler de alınmıştı. DEVLET bunu yeterli gördü. UFKU çözemeyen bir bakış ağır bastı. Ve OSMANLI'nın parasına hızla değer kaybettiren ALTIN AMERİKA'dan geldi. Gemiler dolusu hem de. İspanyol-Fransız- Portekiz-İngiliz ve Hollandalılar buraları mesken tuttu. MODELE dönüştüren ise İngilizler oldu.
Biz Zeyla Limanı'ndan öteye gidemezken onlar GÜNEŞ BATMAYAN İMPARATORLUK kurdular... En güçlü zamanımızda eksilmeye başlamıştık... Gelen servet AVRUPA'da FİNANS KESİMİNİ DOĞURDU. Bu bayrağı ROTHSCHILDLER aldı. Aldı ve kimsenin tahmin etmediği yükseğe çekti.
Artık savaşlar KRALLARIN, KRALİÇELERİN, PRENSLERİN, PRENSESLERİN PARASINI KORUMAK için yapılıyordu. Zaten şirketler de bu birikimler sonucu doğacaktı. PARA için, para veren için savaşlar yaşanıyordu. Çok örneği var... OSMAN LI bu modeli ıskaladı ve dağıldı. Avrupa zenginleşerek geldi.
Ancak paylaşım kavgası içlerinde iki büyük DÜNYA SAVAŞI çıkmasına neden oldu.
Milyonlarca insan öldü. Derken yeni güç AMERİKA gelip NORMANDİYA'dan AVRUPA'ya çöktü. Askeriyle, mali sistemiyle, istihbaratıyla... Avrupa nefes alamadı. ASKER KONUŞUYOR ve onun dediği oluyordu.
AMERİKA her yere DONANMA ile gidiyordu. DENİZLERE HAKİM olan ticarete de hakim olur. Hatırlayın ÇİN büyük rakipti, SOMALİ'de KORSANLAR baş gösterdi.
Çin ne yapacağını bilemedi. Kaçacak yer aradı, olayları tırmandırmadı ama geldiği yer bambaşka bir noktaydı. PEKİN'LONDRA'ya bağlamışlardı... Artık mal ve hizmetler çok hızlı hareket ediyordu. Mesela Türkiye KOLOMBİYA'dan kömür ithal ediyordu.
Parasını hemen bankaya yatırdığın mal sana 45 günde geliyordu. Mal denize açıldığı vakit de komuta AMERİKAN DONANMASI'NDAYDI. Çin'e yaptığı gibi yapar, senin ticaretini engellerdi. İsterse tabii...
Bu, dünya için tehditti... Çin buna karşı İPEK YOLU'nu uyandırdı. İsteseler de istemeseler de İPEK YOLU konu olunca TÜRKLÜK çok önem kazanacaktı. FETÖ neden ORTA ASYA'dan çıkmıyordu sanıyorsunuz!
Devam...
Çin üretecek, üretilen hızla dağıtılacak, para da ilgili merkezlere anında inecekti.
İstanbul bunlardan birisi olacaktı... Denizlerde ABD'ye yakalanmamak gerekiyordu. Şu an için ONLARIN ASKERLERİYLE kimse savaşamazdı. Henüz erkendi. Bu nedenle TRUMP gibi birinin gelmesi, içeride birliği bozması gerekiyordu. Geldiği günden beri de YABANCILAR Trump'ın hedefindeydi.
Coğrafi keşiflerin başlamasıyla birlikte SOYLULARIN elindeki parayı yöneten bankerler KÜRESEL FİNANS SİSTEMİNİ KURDU. Rothschildler yani. Bunların karşısında bir güç vardı! ABD! Ama hangi ABD? Amerika'nın askeri kolu! Yani PENTAGON... ABD ORDUSU IRAK'a iki kez girdi. Cheney pastayı bölüştürdü.
Rothschildler'e az pay verdi. Bazen de silah gücüyle gönderdi... Ama PARAYI yöneten güçler hiç yenilmedi. Şimdiye kadar! Kavga ABD'nin içindeydi! Silah yani ÇELİK sanayii ile petrolcüler FİNANSÇILARA karşıydı. Finansı yönetenler "Ya yeni bir yol buluruz ya da yeni bir yol yaparız" ilkesiyle hareket edip yeni YOL yaptılar... Çin'i İngiltere'ye bağladılar... İngiltere denilince Rothschildler'i düşünün!
Aslında kavga asker ile para arasındaydı!
Para kazanacaktı ama ASKERİN GÜÇLÜ olduğu ülkelerde rollerin yeniden dağıtılması gerekiyordu... FETÖ bu nedenle vardı! Bakın son 10 yıla... Devamlı ASKER kaybediyor ve siyasetin içindeki gücü eriyor. Önceden ismi gizlenen bir PAŞANIN ağzından çıkanlar günlerce konuşulurken şimdi en etkili ismi dinleyen yok. Ya da konuşsa da sözlerinin arkasında duracak PAŞA yok! Olamaz da zaten! Yeni denge buna izin vermiyor çünkü!
DARBELER ve CUNTALAR askerin itibarını zedelemekten çok siyasetin üzerindeki gölgesini kaldırdı. Askerin de yapacak bir şeyi yoktu artık!
Bizdeki sorunun aynısı ABD'de de vardı! Şu an süren kavga bu! Parayı yönetenlerin askerleriyle devleti temsil edenlerin kavgası var... Bakın, TRUMP'ın ne kadar RUS YANLISI adamı varsa gidiyordu! Ruslar neden manşetti? Çünkü ÇİN'in önünde ULUS DEVLET istenmiyordu.
Yeni dönemde RUSLAR saldırı altında olacaktı. Hem de güçlü bir saldırının esiri olacaklardı. Bizim de Moskova ile yakınlaşmamız fazla istenmeyecekti. Rus uçağı krizi buydu! Yakınlaşmaya itirazı olanların oyunu! 24 Kasım'da Türk pilotlarına 'Rus uçağını düşür' emrini verenle 9 Şubat'ta "Türk askerlerinin bulunduğu binayı vur" emrini veren aynı merkezdi. Hatta "Rus Büyükelçi KARLOV'u ortadan kaldırın" emrini veren de aynı güçtü!
Rus uçağı düşürüldükten sonra iki ülke arasındaki gerilim tavan yaptı. Ancak Putin o günlerde dahi tek bir konuda TANSİYONU YÜKSELTMEDİ! Avrupa Birliği'ni İngiltere ve ABD'ye karşı kullanmak için elindeki tek seçeneğin Türk Akımı olduğunu biliyordu. 24 Kasım'dan sonra en alevli söz düellolarında bile Putin, Türk Akımı'nın asla rafa kaldırılmayacağı açıkladı. Bu Türk Akımı'nın önemini ortaya koyuyordu.
Peki TÜRK AKIMI için bizden sonraki en önemli ülke neresiydi?
EVET! YUNANİSTAN! Bu nedenle de ROTHSCHILDLER gelip oraya çöktü.
Ülkeyi teslim aldı. Atina artık ailenin emrinde!
Sırada KIBRIS vardı! Çünkü RUSLAR'ın oyuncu olması istenmiyordu... Bir yanda ABD-İNGİLTERE, diğer yanda ise ÇİN olacaktı... Anlaşmalar bunu gösteriyordu. Para NE VADA 'ya gidiyor, karşılığında muazzam bir oyun kuruluyordu... Türkiye'nin bulunduğu yer dün dezavantaj olup OSMAN LI'yı yıkıma kadar götürürken şimdi ise YENİ YOLLARIN TAM ORTASINDA KALIYORDU. Ve Türkiye bu nedenle BÜYÜMEK, GÜÇLÜ OLMAK zorundaydı. Bize bu gücü vereceklerdi. Mecburdular...
Erdoğan dün yeni sistemin ilk gününde bu nedenle FATİH SULTAN MEHMET ile YAVUZ SULTAN SELİM'in türbelerini ziyaret ediyordu. YAVUZ, TÜRK DEVLETİNİN YENİ İSTİKAMETİNİ, FATİH de PARAYA yön verenlerle işbirliği yapacağımızı gösteriyordu. Parasız bir şey olmuyordu çünkü...
Yeni dönem başlamıştı ve TÜRKLER çok ama çok önem kazanacaktı!
SOYDAŞLARIMIZIN bulunduğu coğrafya gelip bize bağlanmıştı! İstemesek bile...
Bahçeli bu nedenle EVET için sahne aldı!
Erdoğan bu nedenle Türkeş'in kabrine gitti!
Size garip gelecek ama şahsi fikrim KEMAL KILIÇDAROĞLU BEY de burada rol aldı!
OLUMLU ANLAMDA . Dedim ya benim fikrim! Kemal Bey bilerek ya da bilmeyerek CHP'yi rotaya oturtan isim oldu!
15 Temmuz'a gelelim... ABD içindeki ASKER-PARA kavgasının uzantısıydı. Asker yani silah yani çelik sanayii ile petrolcüler şimdiki TÜRKİYE'ye karşı! PARAYI yönetenler ise yanımızda! Roller değişti...
Askerin son sözü söylediği TÜRKİYE DÜNYAYI kavramakta yetersiz. Öyle de oldu! Düne kadar BAŞÖRTÜSÜ meselesi TÜRKİYE'nin tek gündemiydi. Dünya yeniden kurulurken ön alacak olan asker, kısır tartışmaların içindeydi. 15 Temmuz'da olan aslında PARAYA ve SİLAHA yakın askerlerin kavgasıydı. DARBENİN HEDEFİNE ULAŞAMAMASININ NEDENİ
BUYDU! ARALARINDAKİ ÇATLAK!
Anlamadık ama... Anlamadığımız gibi yine her şeye DUYGUSAL PENCEREDEN BAKIYORDUK...
Ama bu bizi bir hedefe götürmezdi!
PENTAGON geride kaldığı zaman ABD'nin orta vadede çökmesi kaçınılmaz... Ya da küçülmesi. Bunun için kesinlikle bir hamleleri olacaktır. Bu da OYUNUN MERKEZİNDE OLAN TÜRKİYE üzerinden olacaktır. Olma ihtimali fazlasıyla vardır... 16 NİSAN'da kimse yenilmedi, kimse zafer kazanmadı! TÜRKİYE OLARAK YENİ UFUKLARA YELKEN
AÇTIK. Hep birlikte oraya gidiyoruz. Sen ben yok! BİZ VARIZ...
Yeni oyunda, yeni sistemde BÜYÜK ve güçlü TÜRKİYE var... Eğer bunu anlamaz, içeride birbirimize düşersek büyük bir fırsatı kaçırmış oluruz... Rakibimiz "BİZ" değiliz!
Unutmayın çok güçlü ittifaka karşı savaş veriyoruz. Çok önemli bir viraj alındı. Ama gideceğimiz yolu da özetlemeye çalıştım...
Hepimiz bu gemide olduğumuz zaman anlamlıyız... Hepimiz bu vatanın çocuklarıyız.
Kimse mağlup değil. Aksine herkesin aklına ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Biz böyle büyüğüz...
Moralleri bozmadan asılın küreklere...
HAYIRLI OLSUN!

Takvim
18 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • takipte

    18 Nisan 2017 23:57
    0 0
    ergün dilerin iyi bir takipçisiyim. bu yazıya kadar aileler türkiyeye saldırıyor diye yazıyordu. şimdiise aileler türkiyenin yanında diyor. buna bir anlam veremedim
  • Musa

    18 Nisan 2017 09:44
    6 1
    Allah ın izniyle asılacağız tüm gücümüzle küreklere
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;