DÜNYA

Ergün Diler : Akdeniz

Tarih
13 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Türk Devleti kendi varlığı için gerekli gördüğü adımları atıyor. Atacak da...

Herkesin de bu kararın arkasında olması şart. Sonuçta burası hepimizin ülkesi. İyi günde kötü günde her şartta ülkemize sonuna kadar sahip çıkacağız.
Çıkmalıyız da...
Mehmetçik kışın ortasında ülkeyi savunmak adına gözünü kırpmadan adımlarını atıyor.
Gideceği hedefe kilitlenmiş yürüyor.
Tam da bu sırada BİZİM İŞ DÜNYAMIZDA GARİP ŞEYLER OLUYOR...
Aslında yeni olan biten bir şey değil. Ama oluyor! İsim vermek istemiyorum ama bildiklerimiz dışında çok önemli isimler VARLIKLARINI, SERVETLERİNİ DIŞARIYA TAŞIYOR...
Kaç zamandır hem de!
Sistematik bir şekilde bu işlem devam ediyor.
Çok önemli bildiğimiz işadamları paralarını alıp götürdüler!
Götürüyorlar!
Görüntüde kendileri burada!
Oysa TÜRKİYE'de kazandıkları servet şu an YABANCI bankaların hesaplarında.
Değişik yollardan bunu yapmaktalar. İşin garibi nedense kimse bunu durduramıyor!
Anlamadığım bu! Hadi onlar bu ülkeyi bizim kadar sevmiyor! Bizim kadar bağlı da değiller! Bizim gibi geleceklerini burada da aramıyorlar! TAMAM!
Ama DEVLET buna nasıl izin veriyor!
Neden kimse işin bu tarafına bakmıyor!
Anlamakta zorlandığım yer burası!
Dün TAKVİM'in birinci sayfasındaki ŞEHİT ÖMER BİLAL'in VASİYETİNİ okudunuz. Ağlamamak mümkün değil!
Bir yanda millet geleceğine sahip çıkıp cephelere koşarken birileri de PARALARINI dışarıya taşımanın savaşını vermekte... Bu neden böyle bilmiyorum.
Belki bir açıklaması var da biz bilmiyoruz!
OLABİLİR! Ama not düşmek istedim.
Burada yemlenip dışarıda yumurtlamak olmaz! Hele şimdi hiç olmaz!
NEYSE...
Şimdi Suriye'de, daha sonra da belki Irak'ın kuzeyinde göreceğimiz tabloda ABD ile karşı karşıyayız! Her ne kadar YPG ile PKK ile mücadele ediyoruz görüntüsü sunulsa da aslında karşımızdaki güç NATO'daki ortağımız, yıllarca birlikte yürüdüğümüz Amerika Birleşik Devletleri...
Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ya da Dışişleri Bakanı Tillerson'un ziyaretleri önemli olmakla birlikte bütün çizgiyi değiştirecek bir sonuç çıkarmaz. Çünkü ABD'nin bölgede ne istediği çok önceden belli... Bundan vazgeçmeleri mümkün değil.
Bizim de geri adım atmamız söz konusu değil! Bu DENKLEM inşallah masada bir çözüme ulaşır. Ama aksi daha büyük ihtimal! Bu nedenle YPG tabelası altında toplananlarla mücadelemiz sürecek. Zaten şu an uygulamaya koydukları politikalar da bizlerle anlaşmayı düşünmediklerini göstermekte! Suriye'ye bakınca tablo net olarak ortada! Geçtiğimiz günlerde yazdığım gibi ABD ve İsrail, İRAN ile Rusya'yı vurarak ŞAM'a GEÇİŞLERİNİ KAPATMAK İSTİYOR. AMAÇ ESAD'I YANLARINA ALMAK. VE BU PLAN HIZLA YÜRÜYOR. Kırmızı halıda PUTİN ile yürüyemeyen ESAD şimdi ABD ile yürümek için gün sayıyor!
Devam...
Havadan çekilen bir fotoğraf olsa ve AKDENİZ'i görsek! Çok ilginç bir gerçekle karşılaşırız! Akdeniz'de 79 savaş gemisi neden bekliyor? Uçak gemileri, muhripler, fırkateynler, istihbarat gemileri, korvetler, denizaltılar, hücumbotlar... Say say bitmez!
Peki kimler BAYRAK gösteriyor? Türkiye, Rusya, ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya...
Hepsinin rotası Suriye'yi işaret etmekte.
Bölgede yaşanan hareketlilik, yakın zamanda yeni gerilimle birlikte başka bir boyuta geçecek. Suriye merkezli bir savaşın başlayacağı ve birçok ülkenin buna dahil olacağı artık biliniyor. Belli başlı merkezlerde konuşulanlar bunlar! Bölgede gemileri bulunan ülkeler, Suriye içinde istihbarat örgütleri veya değişik gruplara ait tabelalarla aylardır karşı karşıya geliyor.
SIR DEĞİL yani...
Türk ordusunun AFRİN operasyonu, Akdeniz'in daha da hareketlenmesine neden oldu. Suriye açıklarındaki fotoğraf kimin kimlerle yan yana olduğunu ortaya koyuyor!
ABD, Suriye'de yaşanacak karışıklığın ardından, Rusya'nın Akdeniz egemenliğini bitirmek için planlar yapıyor. Eğer Rusya bölgede ağır kayıp verirse, Tartus bir anda Amerika Birleşik Devletleri'nin üslerinin bulunduğu bir liman kenti haline gelir. Rusya elbette buna izin vermek istemiyor. Son günlerdeki neticeleri alt alta koyduğumuz zaman Rusya'nın, koruma altına aldığı pek çok grubun yenilgisini önleyemediğini görüyoruz.
Kabul etmek gerekir ki 1 ay öncesine kadar Suriye'nin tek gücü Rusya'ydı!
Çok kişi hemfikirdi! Galiba artık durum öyle değil! Gelişmelere bakınca ABD'nin Rusya'dan doğan boşluğa aday olduğunu anlıyoruz! YPG üzerinden bölgede daha da güçlenmek isteyen Washington, alışılmışın dışında adımlar atıyor. Suriye'de başı boş dolaşan birçok örgüt, son 1 ay içinde Amerika Birleşik Devletleri'nin lojistik desteğini almaya başladı. Bunlar yazılan çizilen şeyler değil! Hem ESAD'a yanaşıp onu bitiriyorlar, hem ne kadar ipsiz sapsız varsa yanlarına alıyorlar!
Daha önce de altını çizdiğim Hmeymim ve Tartus üslerine yönelik saldırılar, bölgenin aslında güvenli olmadığını gösterdi. Sıradan saldırılar gibi görünen bu iki olay, aslında Rusya'nın da yenilmez dev olmadığını kanıtladı. Rusya, saldırılardan önce 4 Pentagon casus uçağının iki üs arasında uçuş gerçekleştirdiğini öğrendi.
Sadece öğrendi! Buna bir karşılık veremedi. Bu iki üsse saldırı gerçekleştiren insansız hava araçlarının Rusya'nın etkin olduğu İdlib'den kalktığı da Kremlin'e rapor edildi. Yani Rusya'nın kontrolünde olan bölgeden kalkan araçlar, yine Rusya'nın kalbine bomba bıraktı.
Bunlar KREMLİN için zor adımlardı!
Hala daha cevap verebilmiş değiller! Bunu gören İsrail de Suriye'nin 4 bölgesini yerlebir etti. Tek bir uçak vuran hava sistemlerinin de etkisiz olduğu artık Pentagon tarafından biliniyor. İsrail İRAN'a ait güçleri de bombaladı! Aklı başında isimler bütün bu işaretlerden sonra Akdeniz'de her an büyük bir olay yaşanacağı görüşünde. Bir ülke diğer bir ülkenin savaş gemisini yanlışlıkla vuracak! BU BİLİNMEKTE! Ancak hangi ülke vuracak? BU SIR! Türkiye, Rusya, ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya'nın casus uyduları bu tabloyu aralıksız rapor ediyor.
Ancak GERİLİMİN KİMİNLE KİM ARASINDA YAŞANACAĞI HESAP EDİLEBİLMİŞ DEĞİL! HENÜZ!
ABD'nin bölgede neden YPG ile yürüdüğünü anlamayanlar var. Çünkü YPG, Amerikan kararlarını sorgulamadan uygulayan bir terör örgütü. Bir örgüt Amerikan çıkarları için çalışıyorsa terörist değildir! Ancak bir ordu Amerikan çıkarları için çalışmıyorsa terör unsuru olarak görülür.
Bu ABD'nin dünyaya armağan ettiği adaletten uzak, gerçekdışı bir yaklaşımdır.
ABD, YPG'yi, "DEAŞ'ı bitiren örgüt" olarak yorumluyor. Her yerde bunu bağıra bağıra söylüyorlar. Bunun aksini iddia etmenin Amerika için bir değeri yok.
Dinlemiyorlar! Türkiye, bir süre sonra çok destek alan YPG'yi bitirecek. İnlerinden çıkartıp temizleyecek. NET! Bu kez de DEAŞ eskisinden çok daha güçlü bir şekilde ortaya çıkacak. Çıkarılacak... ADAMLAR BU! Kafaları böyle çalışıyor. Ve bütün terör örgütlerini kuranlar hepsiyle mücadele ediyor! İnanırsan tabii!
DEAŞ'ın bölgeye geldiği gün ABD askeri de gelecektir. YPG olmazsa kimse mücadele edemeyecek ya! B PLANLARI BÖYLE! Suriye'de pek çok ABD ÜSSÜ'nün inşa edilmesinin amacı bu zaten!
"DEMOKRASİ" operasyonu için yani!
Eğer YPG direnirse ABD'li askerleri kılık değiştirmiş olarak görmeye devam edeceğiz.
Ama YPG silinirse kendileri vekaleti bırakacak. Kritik noktalar var! Gözleri burada! BİZİM DE!
Suriye'de güç olmak, artık Akdeniz'de güç olmak anlamına gelmekte... Stratejik açıdan Akdeniz çok önemli hale geldi.
İpek Yolu'nun Akdeniz'i değerli kılan bir proje olduğunu anlatmaya, detay vermeye gerek yok. Ancak sadece İpek Yolu da değil. Akdeniz'in yeraltı zenginlikleri çok farklı. Bunu bilen her ülke, savaş gemilerini Akdeniz'e yönlendirdi. Fransa'nın Akdeniz'in en önemli deniz üssü Toulon'da savaş hali var. Bunun tek nedeni, Akdeniz'de fitili ateşlenecek bir olayın beklenmesi.
Fransa'nın etkin birçok generali Toulon'da Akdeniz'deki hareketliliği izliyor. Saniye saniye hem de... İngiltere'nin Kıbrıs'taki askeri üssü de 2018 itibariyle alarm durumuna geçti. Onların da bölgenin karışacağından kuşkusu yok.
Herkes ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI'nın içinden geçtiğimizi biliyor.
Bizde bunu anlamayanlar var. Tekrarı olmayan bir karşılaşmanın tam ortasındayız.
Sonunda gülen elbette biz olacağız... Ancak her yerde gözümüz kulağımız olmalı.
Son tahlilde hepsi buraya yabancı! ASIL OYUNCU biziz! Zor mu? ZOR! Ama biz ZORU kolaya çevirdiğimiz İÇİN TARİH SAHNESİNDEKİ YERİMİZİ ALDIK.
Şimdi de ZORLUK yaşayabiliriz.
Bu bizi yolumuzdan çeviremez.
UNUTMAYIN! Türk ordusu "sivil kayıp yaşanmasın" diye kılı kırk yarıyor!
YOKSA postal izlerini takip edenler nereye gittiğimize şaşırır kalır!

Takvim
13 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ahmet

    13 Şubat 2018 20:32
    5 1
    Ergün abi ben hep suna inandim HzAllah cc bir seyi murat etmis zaman olarak miladi 2018 i tayin etmis komutan olarak RTE i secmis irk olarak türkü secmis din olarak islami secmis daha ne gam ne keder kim gecebilir önümüze isterse tek adam olsun kader böyle tekerrür edecekse böyle olucak yeterki biz samimi olalim biz nasilsak öyle yönetiliriz demekki bizler kendimize gelmisiz bunlari görüp yasiyoruz lailahe illallah muhammede resulullah olay bitmistir
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;