GÜNCEL

Ergün Diler : ABD sınırı aşamaz

Tarih
16 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 ÇOK yazıldı çizildi. Galiba yine aynı noktadayız. KÜRDİSTAN sözünü önceden duyduk! Bunu duymamızı sağladılar! ABD ordusu iki kez IRAK'ı vurdu! Her operasyondan sonra yaptıkları eylem KÜRTLER'İ KENARDA TUMAK GÜVENLİ BÖLGEYE

ALMAKTI. Yaptılar da... Barzani, Kuzey Irak'ta işin başındaydı. Ama AVRUPA'ya yakındı. Kendi kardeşimiz olan Türkiye sınırları içinde 10-15 milyon KÜRT vardı. Ama oyunun, 3 milyonun olduğu Kuzey Irak'tan kurulmasına razı oluyorduk. Barzani ABD için hedeflerden biriydi.
Yakın olduğu merkez AVRUPA olduğu için günü geldiğinde gidecekti. Bunu da kendisine REFERANDUM KARARI ALDIRARAK yaptılar. Sonra Suriye'nin kuzeyine sıra geldi. Kürt'ün olmadığı yere KÜRT DEVLETİ kurmak istiyorlardı. Aslında kimyamızı bozmak içindi bunlar... Bunu en iyi ABD'liler bilirdi! Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de kurulacak DEVLET asla ve kat'a yaşayamazdı. EKONOMİK olarak mümkün değildi. ABD bunu hayatta ve ayakta tutamazdı. Tek şart TÜRKİYE'nin gücünün devrede olmasıydı. Ama gelinen noktada TÜRKİYE bunun karşısında!
NET OLARAK KARŞISINDA! Türkiye'nin karşı olduğu YAPININ milli geliri, 250 doları geçmez, geçemez! Doğal olarak böyle uyduruk bir devlet de olmaz! OLAMAZ!
ABD tarafından bakıldığında iş daha da ilginç! ORTADOĞU'DA OLMAYAN OLAMAYAN ABD YAŞAYAMAZ. Bakın bu nettir! Kesindir! ORTADOĞU ABD'nin can damarıdır! Bunu da KÜRTLERLE koruyacağını sanıyorsa (Ki sanmıyorlar) Trump'tan sonra başkan göremezler! Amaçları BİR DEVLET KURMAK, BİZDEN PARÇA KOPARMAK GİBİ GÖRÜNSE DE bu en başta onların işine gelmez! Çünkü Türkiye'yi kaybettiğin an bölgede yoksun! Bilirler! ABD Irak'a ya da Suriye'ye kendi ihtiyacı için gelmedi. BAŞKALARININ İHTİYACINI KONTROL ETMEK İÇİN GELDİ... Mesela Avrupa, mesela Çin! Kendi sıkletindekileri, enerji sopasını elinde tutarak yola getirmek istiyordu. ARAMCO ve Suudi Arabistan olayı da bu! SARAY DARBESİNİN özü bu! Mısır'da Mursi'nin indirilip yerine SİSİ'nin getirilmesi de SÜVEYŞ KANALI'nın elde tutulması da bu! Ama her ne yaparlarsa yapsınlar, TÜRKİYE olmadan asla ve kat'a tam yol ileri yapamazlar!
Mümkün değil...
Peki o zaman ne istenmekte?
Açalım...
Amerika Birleşik Devletleri'nin ülke sınırları dışında en etkin olduğu 3 ülkeden biri Türkiye'ydi.
Devlet görevlilerimizin maaşlarını bile onlar veriyordu! Acı değil mi!
Kurdukları yapılarla DEVLETİN kılcal damarlarına kadar girmişlerdi.
Amerikan büyükelçiliklerinde ve konsolosluklarında görev yapanlar, önce CIA'ye çalışırdı.
Bu da son derece doğaldı. Her güçlü devlet bunu yapar. ABD, CIA üzerinden Türkiye'de sadece elçilik ve konsolosluklardaki trafiği yönetmezdi... İş dünyası, medya ve siyaset de ilgi alanlarındaydı! Bu ilişkiler yumağıyla 15 TEMMUZ'a geldik! Buralarda gücünü kaybeden ABD bir hamle yaptı. Boşa çıktı. Türkiye onu ve adamlarını hallaç pamuğu gibi attı. Artık ABD için iki seçenek vardı. İlki Türkiye ile ortaklığı güçlendirmek, ikincisi ise Türkiye'yi içerden ve sınırdan karıştırmak.
Washington'da Beyaz Saray'da kimin olduğunun çok önemi yoktur.
ABD'de iç çekişmeler olsa da, dış operasyonlarda çekişme çok rahatsızlık vermez. Türkiye'de 15 Temmuz Kalkışması'ndan sonra Obama yönetimindeki ABD, ikinci seçeneği tercih etti. YPG ve DEAŞ üzerinden Türkiye'yi tekrar Washington'a bağlamak için adımlar attı. 15 Temmuz'dan sonra Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye'nin önemli kentlerinde DEAŞ ve PKK saldırıları arttı. Türkiye'nin tekrar terörle yola getirilmesi için saldırılar şiddetlendi. Aynı günlerde ABD'nin en özel komutanları, YPG'yi büyütüyordu.
ABD eski Başkanı Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, yeni Başkan Trump döneminde de aynı görevini sürdürdü.
Demek ki, ABD iç çekişme yaşasa da, dış operasyonlarda devlet kararı geçerliydi.
Amerika Birleşik Devletleri için Türkiye geçmişte çok önemliydi. Bugün ise vazgeçilmez öneme sahip. Ortadoğu, Afganistan ve Rusya'da görev yapan önemli bir CIA ajanı Türkiye'de artık teşkilata çalışanların zorluk yaşadığını söyledi.
Türkiye, ABD için dün ödüldü.
Bugün için ise büyük risk. CIA'ye çalışan medya ve işadamları da artık çok endişeli. Çünkü savaşın ortasında kaldıklarını anladılar. Bu da CIA'nın istediği operasyonları yapamaması demek!
Eskiden CIA, Langley'de bir karar alırdı. Bu karar Türkiye'deki elçilikle paylaşılırdı. Elçilik de medya ve işadamlarına görevlerini dağıtırdı.
Aynı anda etkili bir operasyon başlardı. Bugün için ise bu mümkün değil. Eskiden CIA'ye çalışan birini Türkiye'de tutuklamak büyük bir başkaldırıydı. Bugün ise sıradan bir hale dönüştü. Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'de tutuklanan adamlarını kurtaramıyor. Başkan Trump da ricacı olsa kurtaramıyor! Türkiye eski Türkiye değil yani!
Ancak onların TÜRKİYE SEVDASI BİTMEZ BİTEMEZ! Bu nedenle sınırdan başlayacak bir karışıklık istiyorlar. YPG'yi kullanmak niyetindeler. Bir de bizim bilmediğimiz ÜÇÜNCÜ BİR SÜRPRİZ ADIMDAN SÖZ EDİLİYOR. Bunun ne olduğunu bilmiyorum ama sonucu biliyorum: TÜRKİYE'NİN DEDİĞİ OLUR! Türkiye ABD'yi buradan ittiği zaman onlar için ORTADOĞU defteri kapanır! Bu da kendi içlerinde olmadık sorunları doğurur! Arabistan, Mısır, BAE veya Libya'nın bir bölümündeki güç ABD'yi Ortadoğu'da tek patron yapmaz. ABD tek patron olmadığı bölgede başarılı olamaz. Türkiye yoksa patronluk da yok yani! Ayrıca GÜVENLİK MESELESİ vardır ki; bu TÜRKİYE olmadan aşılamaz.
Bölgedeki hiçbir ABD'li rahat uyuyamaz!
Amerikan karşıtlığının zirveye çıktığı bir ülkede CIA etkinlik kuramaz. Bilirler! O nedenle ABD, yıllardır Türkiye'de istediğini elde edemiyor. Çünkü Amerikan karşıtlığı çok sert! Bunu tersine çevirmek askeri darbe ile olurdu. Mısır'da Amerikan karşıtlığı yüzde 80'e çıkmıştı. Mursi'yi devirip yerine Sisi'yi getiren ABD istediğini aldı. Mısır'da Amerikan karşıtlığı şimdi yüzde 28'e düştü. Ama burada 15 Temmuz'da çakıldılar!
Bugün Mısır'da "Ben Amerikan karşıtıyım" demek gerçekten cesaret ister! Hedef oluyorsunuz, davalar açılıyor çocuklarınız okuldan atılıyor.
Müslüman Kardeşler'e bağlı binlerce kişinin çocukları üniversiteden atıldı.
Sadece 2 yıl içinde üniversiteden atılanların sayısı 7 bine ulaştı.
Amerikan karşıtlığının bedeliydi bunlar. Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri istediklerini almalarına yardım edemez. Bu nedenle YPG ile uzun zamandır fırsat aramaktalar. Sınır içinden ve dışından gelecek dalgalarla TÜRKİYE'ye diz çöktürmek niyetindeler!
Bu zor değil imkansız! Bu bölgenin tarihinde böyle bir şey yok. İnşaallah tansiyon tırmanmaz...
Oldu da tırmandı! Sonucu söyleyeyim: TÜRKİYE TOPRAKLARINI GENİŞLETİR!
Sonra da "biz bunu niye yaptık" diye oturup ağlarlar!
Önceden not düşeyim istedim... İZLİYORUZ! İZLEYİN! El mi yaman bey mi yaman görelim!

Takvim
16 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ersin Ayas

    17 Ocak 2018 14:37
    1 0
    Ergün bey bunca ince ayrıntıya ve bilgiye nasıl ulaştığınızı bilemiyorum ama zeka ve aklınızın potansiyeli ortada ve ortaya koyduklarınızlada oyunları anlayabiliyoruz iyiki varsınız allah yolunuzu ve zekanızı daima açık bıraksın sevgilerimle..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;