DÜNYA

Erem Şentürk : Şımarık bir Fransız’dan ibret almak!

Tarih
18 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk

 “Şöyle şahane, böyle demokrat, aman tanrım ne kadar da genç, hem yakışıklı hem alternatif” diye pazarlanan Macron, son tahlilde tipik bir sömürgeci faşisttir. Pazarlama hileleriyle üzerine yapıştırılmış etiketlerin kıymetiharbiyesi yoktur. Fransız Fransız’dır, faşist faşisttir.

Ama bu durum onu yok sayacağımız anlamına gelmez. Bilakis daha dikkatli bakmalıyız. Esed’in kimyasal silah kullandığı bahanesiyle Suriye’ye yaptıkları barbarlığı izah ederken Macron, şöyle bir açıklama yapıyor: “Türkiye bizim yanımızda yer aldı; Rusya’dan ayrıldı. Türkiye ile Rusya’yı ayırmayı başardık.”

Bu açıklamanın anlamı aynen şudur: “Kimyasal saldırı bahanesini biz organize ettik. Bu organizasyonla Suriye’de masum çocukları zehirledik. Ardından bunu bahane ederek hiçbir anlamı olmayan boş arazileri bombaladık. Türkiye’yi saldırıya katılmasa bile desteklemek zorunda bıraktık. Türkiye’yi bu sayede Rusya’ya karşı bir pozisyona çektik ve onları ayırmayı başardık.”

İşte bu ibretliktir. İşte bu derstir. İşte bu, dünyanın bilhassa da gözümüzde büyüttüğümüz Avrupa’nın aslında ne kadar rezil ve aslında ne kadar iş bilmez olduğunun kanıtıdır.

Demek ki; Avrupalılar, siyasi meseleler için çocukları öldürürlermiş.

Demek ki; Avrupalılar, kitle imha silahı kullanırlarmış.

Demek ki; Avrupalılar, ülkelerarası rekabet edebilmek için her türlü suikastı, uçak düşürmeyi, bombalı saldırıyı yaparlarmış.

Demek ki; Avrupalılar, petrol, ticaret ya da sömürge için soykırım yaparlarmış.

Demek ki; Avrupalılar, aynı zamanda hangi ülkenin kiminle dost, kiminle düşman, kiminle uzak, kiminle yakın olacağına kendilerinin karar verebileceğini düşünecek kadar kişilik bozukluğu olan akıl hastalarıymış.

Üstelik bu Avrupalılar, kafalarında tasarladıkları uluslararası ilişkiler trafiğini, suikast yaparak, uçak düşürerek ya da gemilerden füze atarak yapabileceklerini zannedecek kadar aptallarmış… 

Lise müfredatına “Dünya” diye bir ders eklemeliyiz. Batı’nın anlatıldığı gibi, muhasır medeniyet seviyesinde olmadığını, aslında geri kalmış, soykırımcı barbarlar olduğunu anlatmalıyız. Gençlere dünyayı Avrupa barbarlığından kurtarma mesuliyetini aşılamalıyız. Yaptıkları soykırımları, toplu katliamları, ilaç deneylerini, yaşlılarını nasıl öldürdüklerini tek tek anlatmalıyız. Avrupa’nın aslında kronik yalancılar ve sakil hedonistler derebeyliği olduğunu ve bu beyliklerin ne kadar merhametsiz olduğunu güzelce izah etmeliyiz. Sömürdükleri her ülkenin ve Batı’ya karşı bağımsızlık mücadelesi veren halkların yanında yer alarak onlara destek olmanın yöntemlerini öğretmeliyiz...

Diriliş Postası
17 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Salih

    18 Nisan 2018 17:52
    0 0
    Macron mikronlugunu yapti. Şer gorduklerimizin ardinda hayir olmasi anlik degisen dunya siyasetinde herhalde daha fazla alana işler. Varsin aramiz acilsin. Dost olamayacagimiz Iran ve Esed ile masum halklara katliam halindeki isgalci Rusya ile fazla yakin olmaya gerek yok. Turkiye icin onemli olan ne abd ne rusya deyip kendi gucuyle hakimiyet alani olusturmasi. Ekonomi buyusun, silah sanayii guclensin, s-400'ler, nukleer santral, f35'ler teslim alinsin.
  • hursit dilaver

    18 Nisan 2018 10:51
    3 0
    gene aşağıdakı y0ruma s0n ektır..FRANSAYA KIZMAYIN.geçende de yazdım. tvleri takip ediy0rum. hiç birisi 78MARAŞ 0LAYLARININ HEMEN ERTESİ MARAŞA GELEN FRANSIZ EKİBİ, NE 0LDU BURADA BAKİİİİM demişti.kimse anlamadı. halbuki sutçu imamın mekanı cennet 0lsun.fransa maraşı işgal ettiğinde,GEREK MARAŞ VE GEREKSE DİGER İLLERİMİZ İLE SURİYE LUBNAN da FRANSİZ EGEMENLİK BÖLGESİYDİ.bakın asla unutmuy0rlar.ama biz balık hafızalı dunya vatandaşıyız unuturuz tabi.
  • hursit dilaver

    18 Nisan 2018 10:46
    3 0
    alttaki 2 y0ruma ektır.elbet 1912deki sınırlarımıza dönmemiz lazım diyenbir guvenlik analisti vardı tvde tebrikler.ç0k d0gru bir göruş.BİZ 1923DEN ÖNCESİNİ REDDETTİK. TARİHİMİZ SIFIRDAN BAŞLADI. yaşları 80-90 0lanlar böyle 0kudular. islam ve 0smanlı kin ve nefreti ile yetiştiler. şimdilerde hala kabre girmemişler şaşkınlıktan gözu açık gidecekler. ne feci 0nlar için.ne 0ldu devrimlerimiz, laikliğimiz dunya vatandaşlığımız.... 0smanlı baştacı 0ldu diye kahr0luylar.
  • hursit dilaver

    18 Nisan 2018 10:43
    1 0
    aşağıdaki y0rumun devamı bu tabi.fransa deyip geçmeyin. DEMEK MACR0NUN ALT YAPISI SAGLAM. FRANSADA DERS KİTAPLARINI İNGİLİZLER YAZMIY0R DEMEK. KENDİLERİ YERLİ MİLLİ 0LARAK YAZIY0RLAR.y0ksa macr0n ne bilir balkanları,ırak ve suriyeyı, lubnanı..bizim gibi değil yani.1912den önceki TARİHİMİZİ REDDEDEN ve Y0K EDENLERE LANET 0LSUN.işte elin gavuru tarihi böyle 0kutur.
  • hursit dilaver

    18 Nisan 2018 10:39
    1 0
    tebrikler erem şenturke..İNŞAALAH 45LERE KADAR SUREN İNGİLİZ DEVŞİRME EĞİTİMİNIN BU TARİHTEN S0NRA ABDYE DEVREDİLMESİ VE BUNUN DA S0NUNUN 2018DE GELDİĞİ GÖRULDU. bu makr0n denilen hamam 0ğlanı kılıklı (tayyip beye bakış f0t0s0na bakın..allahım 0 nasıl bakış gııız). ABDnin pes ettiğini duşunerek GÖREVİ DEVRALMAK NİYETİNDE..baksanıza bu LGBT kılıklı kişi BALKANLARDAN başlıy0r işe.
  • As1

    18 Nisan 2018 08:00
    1 0
    Sen Cok yasa Pasam helal sana
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;