GÜNCEL

Erem Şentürk : “Mahalle baskısının milisleri püskürtüldü”

Tarih
31 Ekim 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk

31 Ekim 2015

Sessiz sedasız, telaş yapmadan yükselen bir AK Parti sevgisi dolaşıyor ortada. Bu sefer yüksek sesle konuşulmuyor; ama aynı 2002’deki gibi elindeki oy pusulasıyla bütün dünyaya meydan okuyacak kararlı bir Türkiye’nin ayak sesleri duyuluyor. Bahadır adında 19 yaşında bir genç anlatıyor olan biteni. “Erdoğan’ı eleştirmek lafa giriş için mecburi bir kalıp bizim okulda. Hakaret de edersen kantin kariyerinde hızlı yükselirsin” diyor ve ekliyor: “Aslında hepsi numara abi. Ben dahil hepimiz birbirimize gösteriş yapıyoruz.”
Bahadır anlatmaya devam ediyor: “Kalpten söylüyorum, farkında değiliz. AK Parti giderse başımıza gelecekleri bilmiyoruz. Altını üstüne getirecekler ülkenin. Adım gibi eminim yağmalarlar. Kantinden atıp tutmak kolay geliyor bize. Havası da yok değil hani; ama atıp tutarken bir yandan içim rahattı eskiden. Ben böyle ‘eleştiren adam’ olarak kalırım; ama AK Parti iktidarda olur, işler yürür. Ama şimdi değişti durum abi. Kuru gürültüyle eğleniyorduk biz, ciddileşmeye başladı ortam. İnsanları öldürüyorlar, Erdoğan’la mücadele ediyoruz ayağına. Orada duracaksın. Arkadaş markadaş bir yere kadar bozuluyorlarsa bozulsunlar. Kusura bakmasınlar, ben geleceğimi riske atamam. Oyumu AK Parti’ye veririm, verdiğimi de söylerim.”
Bahadır’ın anlattıklarında önemli olan ne söylediğinden ziyade ortaya koyduğu tavırdı. ‘Mahalle baskısı’ denilen seyrelmiş terör faaliyetini çok net ifade etti. Her çevrenin içine sızmış baskıcılar, sistemli olarak insanlara ne söylemeleri gerektiğini dikte ediyorlar ve onlar gibi konuşmayanları aşağılayıp dışlıyorlardı. Bahadır gibi 10 tane daha genç olsa etrafta, ne kadar mahalle baskısı, milisi varsa hepsini püskürtürler.

Diriliş Postası

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;