GÜNCEL

Erem Şentürk : İşçi bayramı mı, işçi istismarı mı?

Tarih
01 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk
 Bugün 1 Mayıs. Onlarca farklı tevatüre göre ortalama yüz yıldır işçilerle ilgili sözde bayram olarak anılıyor. Sözde diyorum çünkü; kaynak tevatürlerinde de, geçen yüzyıl içindeki etkinliklerinde de işlenen kodlar hiçte bayram gibi değil. İşçileri bir sınıf olarak tanımlama, tanımlanmış sınıfı bir sürü olarak idare etme üzerine kurulu, rijit şiddet kodları üzerine bina edilmiş bir ideolojik aktivite aslında. Orwell'in 1984 adlı distopyasında olduğu gibi nefret günleri düzenliyorlar buna da "İşçi Bayramı" diyorlar. En tepesinde hastalıklı, atanamamış diktatörler var ki bunlara “sendika başkanı, örgüt lideri, önderlik” vesaire gibi isimlerle sesleniyorlar. Bu atanamamış diktatörler; nefret, kin ve istismar edilecek haksızlıklara kutsal emanet gibi sarılmışlar ve sürekli tekrar ederek satıyorlar.

Durum bu haldeyken gerçekten işçilerin derdi yok mu peki? Yalan mı söylüyorlar? Var, hatta eksik bile söylüyorlar ancak dertleri sıkıntılara çare aramak değil sıkıntıları satarak işçileri istismar etmek. Tam bu noktada bütün Müslümanların Cebrail'i taşıdığı boşluğa yerleşip orada semiriyor bu işçi istismarcısı başarısız diktatörler.

Halbuki "İşçi hakkı" konusu güya ateist pozu veren ama aslında fundamentalist putperestlik olan Komünizmin değil Müslümanların alanıdır. Hadis-i Şerif'ler işçi hakları üzerine söylenmiş en mükemmel nasihatlerle doludur. Veda Hutbesi insanoğlunun duyduğu en şerefli "İnsan Hakları" sistemidir. Bu durum da cemaat liderleri, hocalar, alimler, vakıflar ve ilgili kanaat önderleri Diyanet İşleri Başkanlığı manevi himayesinde toplansa ve başı-sonu belli bir metin ortaya çıkarsalar, işçi haklarını ve gerektiğinde bu haklar içim verilecek mücadelenin çerçevesini çizseler, sonra bunu bir geleneksel bayram ve farkındalık günü olarak plansalar ve İslam tarihinden denk bir vakanın tarihine atıf yapan bir güne dayandırsalar, ve tüm dünyaya hediye etsek bu çalışmayı.

Bütün bunları şunun için söyledim. "Müslüman teklifleri olandır." Bizim dünyaya teklifimiz yok mu? O kadar medeniyet lafları kuru kalabalık mı yoksa?

Diriliş Postası
1 mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;