POLEMİK

Erem Şentürk : İhsan Şenocak ve Diyanet İşleri Başkanlığı

Tarih
01 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk
 İhsan Şenocak’ın tam olarak hangi suçtan olduğu belli olmayan bir sebeple açığa alınmasının ardından toplumda bir tepki oluştu. Anadolu, kendi nazarında kıymet verdiği hocasına sahip çıkma yönünde tavır aldı ve sarı öküzü vermedi, vermeyecek de...

Ömrünü İslam’la savaşmaya, Müslümanlar’a hakaret ve iftira etmeye adamış adamların sistematik olarak İhsan Şenocak’a saldırması sonuç almıştı ve kendi hanelerine zafer yazılmıştı. Millet biliyordu ki, başından beri İhsan Şenocak’a saldıranlar iki cepheydi ve İhsan Şenocak’ın şahsı değildi asıl mesele. Birinci cephe; tasavvufla, sünnetle, hadisle derdi olan bir grup, düzenli olarak İhsan Hoca üzerinden Ehl-i Sünnet’e saldırıyordu. Şimdilerde “Aman canım o da çok sert, ‘Kaş alınmaz’ demiş” diyerek tuhaf savunmalar yapıyorlar. “Sert ne demek, yumuşak ne demek densizler, İslam neyse o işte; siz kimsiniz de İslam’a kıvam verip sertlik ayarı yapıyorsunuz” diye sormak lazım; ama bunu da sert bulurlar, kulak memesi kıvamındaki İslamcılar şimdi... Bir diğer grup ise, Hürriyet, Birgün, Odatv gibi kim oldukları herkesin malumu mecralar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu kararını sevinçle karşılayıp çığlık atarak kutladı. Diyanet İşleri Başkanlığı içinde onlara yaranabileceğini düşünen varsa (sanmıyorum) Allah basiret versin ne diyelim... Kural basit aslında, Müslümanlar’ı sevmeyecekler, saygı duymayacaklar. İstediğiniz kadar değişin, dönüşün, yumuşayın, taviz verin; ne yaparsanız yapın sizi sevmeyecekler; ta ki onlardan olana kadar…

Öte yandan, İhsan Şenocak olayını fırsat bilip kendi hesabını görmeye çalışan çizgi altı kurnazlar da var. Adamın asli derdi Diyanet’e düşmanlık; İhsan Şenocak ise onun için sadece bir fırsat. İşte bunlara karşı da dikkatli olmak lazım. İhsan Şenocak Hoca’ya sahip çıkacağız, sarı öküzü vermeyeceğiz ama Diyanet İşleri Başkanlığı’na da saldırmayacağız. Diyanet yıpranırsa, Diyanet zayıflarsa, Diyanet dedikodularla ve içindeki kliklerin kavgalarıyla ziyan olup giderse ümmet ne kazanır? Ne geçer elinize? Hiç! Ben size olacağı söyleyeyim; Anadolu’da Müslüman gençleri kendi arasında bölüşen akımlara gün doğar. Utanmadan sıkılmadan hatta, daha doğrusu Afgani, Abduh anlatan adamlar Anadolu’yu tarla gibi sürerler. Mutezile bir yandan, Teymiye bir yandan milletin çocuklarını tutup Cidde’ye, Tahran’a savururlar, altından kalkamayız. Londra, Tahran ve Cidde, bu milletin çocuklarını savaş ganimeti gibi kendi aralarında pay etmenin kavgasını veriyor. Tırtıklaya tırtıklaya kopardıkları yok mu; var elbet ama Diyanet düşerse okulları, camileri aralarında paylaşırlar. Ukrayna’daki Hizbul Tahrir’in Londra’da yaşayan başkanı gibi, Kraliçe’ye sadakat içtihatları yazılır bu memlekette. Afrika’daki, “Hamaney’e biat etmeyenin imanı yoktur” diyen Şiiler’in adamları dolar camilere. Suud Krallığı’nı İslam’a dair bir makam zanneden adamlar evinize girer evinize... Diyanet benim elimdeki tek kapı; ben o kapıdan çıkıp dünyaya İslam’ı teklif edeceğim. Diyanet İşleri bu millete lazım, Diyanet İşleri bu ümmete lazım. Kusursuz değil ama bizim...

Cumhurbaşkanlığı makamından İhsan Şenocak meselesi üzerine rahatsızlık olmuş, üst soruşturma açılacakmış. Yok böyle bir şey, ne sakil bir yalan bu böyle. Diyanet’le derdi olan ne kadar FETÖ’cü, PKK’lı, ateist, deist, nitelikli dolandırıcı İslamcı varsa hepsi düştüler bu işin peşine; sürekli yalan söyleyip ortalığı karıştırıyorlar. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kimdir peki? Bilmiyorum... Hiç tanışmadık, hiç görmedim, hiçbir eserini okumadım. Adını ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanınca duydum. Diyanet İşleri Başkanı’nı tanımıyorum ama; Diyanet İşleri’nin ne olduğunu biliyorum. İhsan Şenocak’ı yedirmediğimiz gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da yedirmeyeceğiz... Gâvurun kafasına vura vura şunu sokacağız: “Artık aramıza girip kavga çıkaramazsınız. Biz kendi dertlerimizi, ifrata ve tefrite kaçamadan vasat prensiplerle kendimiz çözeceğiz Allah’ın izniyle…”

Diriliş Postası
1 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • fuat kadıoğlu

    03 Kasım 2017 21:11
    0 1
    Kur'an'da bizlere beşer olarak tanıtılan peygambere karşı,peygamberden çok daha büyük meziyetlere sahip ve kendisine kayıtsız şartsız teslim olunması gerekliliğine inanılan mürşid anlayışının hakim olduğu tasavvufi yapılanmaların islama nasıl bir katkısı olabilir ? Bir kişinin bir işaretiyle istenilen yöne kanalize edilebilecek kadar beyinleri örselenmiş bir kitle Allah'ın istediği ümmet olabilir mi ?
  • fuat kadıoğlu

    03 Kasım 2017 21:00
    0 1
    çocuklara, bak cıs olursunuz der gibi , tarih içinde haklarında algı ve kanaat oluşturularak mahkum edilmeye çalışılmış Mutezile , ibn Teymiye ,Afganı ,Abduh üzerinden sopa gösteriyor.çok alışılagelmiş bir pespayelik.İbn-i teymiye ile Mutezile nasıl aynı karenin içine sokulabilyor ? İbn-i teymiye'nin hadise bakış açısı hemen hemen günümüz anlayışı ile aynı.Hangi anlayışını tehlike olarak görüyor ? açıklasa iyi olurdu.Mutezilenin, bütün akıl düşmanlarının 'öcüsü' olduğu bilinen birşey zaten.
  • fuat kadıoğlu

    03 Kasım 2017 20:04
    0 1
    genelde hedef haline getirilmiş kişilerden olduklarından dolayı Abduh yerine Reşit rıza yazmışım. Abduh'un anlatılarak tarla sürüleceği iddiası da tam bir ajitasyon
  • fuat kadıoğlu

    03 Kasım 2017 19:51
    0 1
    "tasavvufla , sünnetle ve hadisle sorunu olan" diyor Şentürk. İbn-i Arabi Fususul Hikem'inde , kitabın kendisine peygamberimiz tarafından yazdırıldığını iddia ediyor desek " siz anlamazsınız " der , yüzde kendiliğinden büyüyen kıl sayesinde sevap kazanılır mı ? desek " sünnet düşmanı der. mütevatir hadisin tanımında ki,şahitlik edecek kalabalığın kaç kişi olacağına kim karar verdi iye sorsak " sen hadisten ne anlarsın der" işte bu anlayışla sorunumuz var Allah'a hamdolsun.
  • fuat kadıoğlu

    03 Kasım 2017 19:34
    0 1
    D.İ.Başkanını tanımıyor ve kitabını okumamış.Ne büyük eksiklik .Peygamberin ölmediği,mezarında hanımlarıyla zevklendiği , bakara suresinin 260.ayetinin iktidarsızlığa iyi geldiğini iddia eden cübbeli veya yanına sürünerek gelen müridlerine sırıtarak bakan Mahmut 'efendi' veya meleklere saman taşıttığı iddia edilen menzil şeyhi nasıl olur acaba ? herhade bunları tanıyordur,' ilimle' dolu kitaplarını da okumuştur.(!)
  • fuat kadıoğlu

    03 Kasım 2017 19:18
    0 2
    Reşit rıza ve cemalettin efgani ne yapmışda, gerçek isminin ne olduğu konusunda 30 cıvarında rivayet bulunan Ebu hureyre'nin anlattıklarına ilim diyen bir anlayışın müntesibi olan i.Şenocak'ın can simidi yapılmaya çalışılıyor.Tarih içinde oluşmuş anlayışlara nas muamelesi yapan E.Şentürk gibileri'nin müslümanlara hatip olması ne büyük bir felaket.
  • fuat kadıoğlu

    03 Kasım 2017 19:11
    0 3
    fetöye lanet yağdırıp, olan olduktan sonra gevezelik edenler,F.Gülen'in bağlılarını zombiye çevirirken kullandığı ezoterik söylemlerin tamamının tasavvuf kaynaklı olduğunu bilmiyorlarsa vay halimize. Füsusul hikem, Mektubat risalei nur ,Tezkiretül evliya,minah ,gerçek tasavvuf, hakakat yolcusuna klavuz , el ibriz , mesnevi , ariflerin menkıbeleri vs. isimli kitaplar ağızına kadar bunlarla dolu.Ama Kur'an bile okumayan bunları olur mu ?
  • fuat kadıoğlu

    03 Kasım 2017 19:00
    0 2
    İ.şenocak sos.medya hsb. " Allah'ın ayetlerini okumaktan daha onurlu bir vazife ve bu yolda bedel ödemekten daha büyük bir şeref tanımıyorum " derken;siyası bağlantılarını kullanarak , islamı Kur'an eksenli anlatmaya çalışanların konferanslarını iptal ettirten, kitap fuarlarında stant açmalarına engel olan , savundukları atalar dinine eleştiri yönelten öğretim görevlilerinin derslerini boykot ettirten ve onları Kur'an sapığı diye yaftalayan çevrelerle sıkı fıkı olması ne büyük çelişki.
  • fuat kadıoğlu

    03 Kasım 2017 18:32
    0 2
    Darbe girişimi ile, islam alemi ülkemizden başlayarak , içinde çırpındığı bataklıktan kurtulmak için büyük bir fırsat yakalamasına rağmen , erem şentürk gibi düşünenlerden dolayı bu fırsat kaçırılacak gibi.Yeni şafak gazetesinden yusuf kaplan'ın tarikatlara destek mahiyetinde yazmış olduğu içi boş yazılar gibi bir yazı.Hani şöyle demişti yusuf kaplan "ehl-i sünnet omurgaya saldırılıyor " oysa bakıldığında görülen şey: şeyh denen şeytanlara eğilmekten yamulmuş omurgalardan başkası değil.
  • VatanSever38

    02 Kasım 2017 16:11
    0 0
    Neymis Diyanet isler baskani yetirdmiyecekmis...haidi ordan git kumda oyna. Diyanet nasil ve neden kuruldugunu önce bir arastir bre gafil! Ehl-i-Sünnet Daiyanete kaldiysa vay halimiz!
  • Faruk TOK

    02 Kasım 2017 08:45
    1 0
    Diyanete reis deği sanki papaz seçtiler
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;