GÜNCEL

Erem Şentürk : Hürriyet özür dilemiş! Lokum da dağıtalım mı?

Tarih
05 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk

5 Kasım 2015

Doğan medyanın amiral gemisi Hürriyet gazetesinin editör tavrındaki değişiklik, Aydın adına yazılmış çağrı mektubu, Özkök ve Ahmet Hakan gibi geminin ağır toplarının yazılarındaki yumuşama derken yaşanan bu yön değişikliği herkesin dikkatini çekmeye başladı. Benim ilgilendiğim bunu niye yaptıkları değil. Rol yapıyorlarmış aslında, dört seneyi garantileyen AK Parti’yle didişmekten zarar edeceklerini anlamışlar, onlarda FETÖ’nün kaybettiğini görmüşler ve sair… İşte ben bunların hiçbiriyle ilgilenmiyorum hatta önemli de bulmuyorum. Ben hâlâ Hürriyet’in önemsemiyor olmasının bir aşağılık kompleksinden kaynaklandığını düşünüyorum. Özkök demiş ki; “bundan sonra yapılan iyi şeyleri kabul edeceğim”. Hiç kimse de kalkıp bu adama dememiş ki sen kimsin? Ne ara onay makamı oldun? Senin onaylanman ne ifade eder? Karşı çıksan ne yazar, kabul etsen ne yazar? Ne kadar can sıkıcı bir durum Hâlâ Hürriyet’in övgüsüne seviniyor, eleştirsene takılıyor olmamız. Allah bize şifa versin.
Üstelik; Özkök bir şeyi şevkle onaylarsa ben o yapılan işten şüphe bile ederim. Hürriyet’in övgüsü ancak yeniden gözden geçirmek için “şerh” anlamına gelir.
Anadolu’da hızlı karar vermek için kullanılan geleneksel bir terazi vardır. “Aman ha bunların övdüğünden hayır gelmez” denir. Hürriyet değişebilir de benim elimde hâlâ duruyor o terazi.
 

Diriliş Postası

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;