SİYASET

Erem Şentürk : El âlemin çatısıyla seçime girmeyin!

Tarih
01 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk
 CHP ve SP’nin “ilkeler” diye şimdilik yumuşak geçişle ilan ettikleri ittifakı bekleyen sıkıntılar zannedilenden daha büyük. Hiç okuyamadılar değişimi, aheste bir tekâmül yaşanıyor; ona da uyum sağlayamadılar. Geri dönülemez bir çürüme haliyle kendi kendilerini yok ediyorlar. Dünya değişti, Türkiye değişti...

Mesela şu “ilke” diye tutturdukları türkünün niyeti, Erdoğan’a “ilkesiz” demek. Erdoğan’a “ilkesiz” diyecekler, sonra kendilerinin pek bir ilkeli çatılarını alıp bana satmaya çalışacaklar.

Kimmiş bu ilkeli? Abdullah Gül mü, Kemal Kılıçdaroğlu mu, Doğu Perinçek mi, İlhan Kesici mi? Söylerler mi hiç… Ee siz “ilke” dediniz daha başında ilkesizsiniz. Hani ilke?

Mesela, Suriye meselesine nasıl bakacak bu çatı? CHP gibi mi, SP gibi mi, Akşener gibi mi; yoksa HDP gibi mi? “Esed ile görüşelim, Esed ile barışalım” lakırdısından başka ortak noktaları yok. Ne olacak bundan sonra? SP, “Gitsin bu pis Suriyeliler, bebek maması yiyip çocuk doğuyorlar” mı diyecek; yoksa CHP, “Muhacir kardeşlerimize sahip çıkalım, hakkıyla ensarlık yapalım” mı diyecek? Hani ilke?

Bu çatı aday, İsrail meselesine nasıl bakacak, NATO hakkında ne diyecek, Rusya hakkında ne diyecek? Avrasyacı mı olacak, NATO’cu mu, İran’cı mı? Dışişleri Bakanı kim olacak? Yerli silah sanayii hakkında ne diyecek? Hani ilke? İran’cı olma ihtimali çok yüksek; zira SP, CHP ve HDP ancak Hamaney üzerinde ittifak edebilir. Hani ilke?

Görünen şey şu; ortada bir ilke yok, pazarlama hilesi var. Bunların ilkesi, reklamcıların her yere “yeni” yazması gibi altı boş bir kelime sadece. İlke yok, bakış açısı yok, vizyon yok, hedef yok, niyet yok; hatta daha iddialı söyleyeyim; ne ilkesi, istismar edip üzerinden siyaset yürütecekleri bir mağduriyetleri bile yok. Ellerinde tek bir şey var; o da katıksız Erdoğan düşmanlığı. Katıksız Erdoğan düşmanlığının alacağı oy %37’yi geçmez...

Ayrıca; SP, CHP, HDP, İP hepsi toplanıp Erdoğan’a, aynı evin içinden yüklenme hatasını yaparlarsa, millet de düşmanın okları nereye isabet ediyorsa orayı mübarek cephe yapar; o %37 de düşer. Sürekli ölü doğuyorlar: çünkü temelleri sağlıksız. Geçmiş olsun...

Diriliş Postası
1 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    02 Mart 2018 18:43
    0 0
    ne ayıp nasıl başlık bu, el parasıyla gerdeğe girmek gibi. ama okuyan da doğru tabi demiştir bak.adam,bütün laikçi,kemalist,aydınlanmacı,batıcı,merkel ve murdockcu,enternasyonalci,fetöcü,NATOcu,şii irancı HAŞDİ ŞABİCİ,NUSAYRİ,ZERDÜŞT,MECUSİ KİM VARSA PEŞİNDEN KOŞTURUYOR. YAKINDA TRUMPTAN TELEFON DA GELECEKMİŞ.KRALİÇE ZATEN VESAYET SİSTEMİNİN KURUCUSU.BUNLARIN DEVLET-İ FEHİMANESİ..demek ortak yönler çoook.
  • hursit dilaver

    02 Mart 2018 16:31
    0 0
    hiç düşündünüz mü,ya da aklınıza gelmedi mi. BU UYUŞTURUCULU ZOMBİLER NİYE ARTTI. ACEP 28 ŞUBATTA KAPATILAN İMAMHATİPLER , LAİKLİKLER, İÇKİLİ MEZUNİYET BALO TEŞVİKLERİ,İÇKİNİN OLMA ZSA OLMAZLIĞI, LAİKLİĞİN TEST ARACI İÇKİ.AKPNİN İÇKİ SATIŞ SAATİNE VE YA YAŞINA SINIR GETİRMESİNE İNAT MİLLETİ İÇKİYE,NARGİLEYE TEŞVİK ,DİNDEN SOĞUTMA,ORTAK YAŞAMLAR, SEVİYELİ BİRLİKTELİKLER,KOMÜN HAYATLAR,mı sebep oldu yahu..
  • Mustafa

    01 Mart 2018 13:24
    1 0
    İyi olur Erem Bey, Çok güzel tespitleriniz var. ayrıca parça parça olunca çabuk olur çözülmesi..Hem böyle de iyi saflarını belli etmiş olmaları. Ayrıca eçmen de yorulmaz tercih yaparken.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;