SİYASET

Engin Ardıç : Çık oradan Kemal Bey

Tarih
29 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Engin Ardıç
 Umut Oran, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmiş.

İyi etmiş.
Gerekçe olarak, bu örgütün Afrin operasyonumuza önyargılı ve kötü niyetli yaklaşımını gösteriyor... Haklıdır. SE bu konuda hem ters bir bildiri yayınlamış, hem de başkan yardımcısına danışmaya, en azından bir haber bile vermeye tenezzül etmemiş.
Bu, bizim İttihatçılar'ın Batılı solculardan yediği ilk kazık değildir!
1910 yılında, İtalyan emperyalistleri Libya'ya saldırdıkları zaman, İtalyan sosyalistleri de masonları da domuz topu gibi birleşmişler, Türkiye'ye karşı bir tavır takınmışlardı... İttihatçılar apışıp kalmışlardı... Güvendikleri dağlara kar yağıyordu!
Nitekim, 1911 yılında "Avrupai liberalizme" sırtlarını dönüp Türkçü ve Turancı bir politikaya yönelmelerinde, Batı'dan yedikleri bu kazık çok etkili olmuştur.
Açın okuyun Ömer Seyfettin'i, özellikle "Primo Türk Çocuğu" adlı öyküsünü, saftırık bir İttihatçı masonun aymazlığını ve yaşadığı hayal kırıklığını görün.

***

Farkında mısınız bilmem, uzun zamandır "sosyaldemokrat" lafını tedavülden kaldırdılar.
Atatürk'ün "askeri" mi yoksa "yoldaşı" mı olduklarını tartışıyorlar, bunun solun s'siyle ilgisi yoktur.
CHP sosyalist olmadığı gibi sosyaldemokrat bile değil.
Atatürk de değildi!
Üye olduğu Sosyalist Enternasyonal de sosyalist falan değildir, lafta öyledir ancak.
Ama bu örgüte üye olmak CHP'ye haketmediği bir "uluslararası hava" sağlıyor, birçok ahmak Türk sosyalistinin de CHP'yi desteklemesine yol açıyor.
Batı'da sosyalistler fena halde bunalımdalar. Ne yapacaklarını şaşırdılar. (Komünistler de artık ancak "hoş olmayan bir seda" sayılıyorlar.) 
Fransa'da Sarkozy'nin politikalarından bunalan seçmen, Sosyalist Parti'yi ve François Hollande'ı iktidara getirmişti, Hollande çok kısa sürede çuvalladı, parti de dibe vurdu. Macron böyle kazandı. (Şimdi o da başaşağı gidiyor.) 
Sosyalist Enternasyonal, sosyalizmden çoktan vazgeçmiş ama öyle olduğunusöylemekten utanmayan bir fosildir. (Hem de ne zamandan beri?
Taa 1959'da Alman Sosyaldemokrat Partisi'nin ünlü "Bad GodesbergProgramı'yla" bunu itiraf etmesinden beri.)
CHP'nin orada yeri de işi de yoktur.
Ama bu üyelik, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Deniz Baykal, şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu gibi adamlara "oralara gidip toplantılara katılma ve bununhavasını Türkiye'de basma" olanağı sağlamıştır.
Toplantıda uyumamak şartıyla tabii! İnönü ve Baykal bir tarihte konuşmalar sırasında horul horul uyurken "objektiflere yakalanmışlardı"... (Eh, hep sosyete dilberleri yakalanacak değil ya.)
CHP hemen oradan çıksın. Şu son bildiri skandalı iyi bir bahane ve de fırsattır.
Ya da bir duyuru yayınlasın, desin ki:
"Biz sosyalist ya da sosyaldemokrat falan değiliz, Biz, Alevi Kemalistler ile Alevi olmayan Kemalistler'in birbirini yediği bir gayya kuyusuyuz, o kadar."

Sabah
29 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Bahr-i Bikerân

    30 Ocak 2018 10:30
    11 0
    Sizler bu ülkenin yolunu aydınlatan güneşi siniz İsmin gibi Engin adamsın Engin abi ALLAH yolunuzu açık etsin cephede Savaşan askerlerimize Cenabı Allah kaza bela vermesin en güzel günler sizler le olsun .
  • Asena

    29 Ocak 2018 20:44
    2 0
    Ne sosyalisti? CHP`liler kendilerini ülkenin burjuvası gibi görüyor.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;