SİYASET

Engin Ardıç : Akıllı ol Selahattin

Tarih
04 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Engin Ardıç

4 Kasım 2015

İktidar partisi beş aydır "başkanlık sistemi" isteğini rafa kaldırmıştı ya da buzdolabına koymuştu ama bundan vazgeçmiş değildir.
Onlar vazgeçseler, biz vazgeçmiş değiliz.
Başkanlık sistemi olsaydı, çok şükür beş ayla sınırlı kalan ve şimdi tarihe karışan "fetret devri" hiç mi hiç yaşanmayacaktı. Memleket yaz boyunca yerinde saymayacaktı. Bu parantez hiç açılmayacaktı.
AKP'nin şimdiki koltuk sayısı 317... (Bendeniz İstanbul sermayesinin yardakçıları gibi sıkıyı görünce lafı "Ak Parti'ye" çevirecek adam değilim. Fabrika ayarlarıma dönmedim çünkü Koç fabrikasının ürünü değilim, ayarım yok. Vidalarımı kimse sıkmadı.)
Bu sayı icraat için mükemmel, anayasa için yetmez.
Anayasa için 13 kişi daha lazım. (360 gerekmiyor, çünkü anayasa 360 kişiyle de yapılsa 330 kişiyle de yapılsa, nasıl olsa referanduma sunulacaktır.)
Bu 13 kişi nereden gelebilir?
MHP ya da CHP'den değil herhalde... Bahçeli ve Kılıçdaroğlu gibi iki "siyasi zavallıdan" değil.
HDP bari bu sefer olsun akıllı davranabilse...
Haziran ayında eline nasıl tarihi bir fırsat geçmişti, nasıl...
"Anayasa şartıyla koalisyona varım, görüşmeleri hemen başlatalım, başkanlık sistemine peki diyorum, özerkliği tartışalım" diyecek, AKP'yi köşeye sıkıştıracaktı. AKP bundan kolay kolay kaçamazdı.
Böyle yapmadı, anayasa görüşmelerini başlatacağına savaşı yeniden başlattı.
Ve de cumhurbaşkanına küfür etmeyi tercih etti, 80 kişiyle gelmişti, 59'a düşüverdi.
Gerçi içlerinde "iktidara geleceğiz" ya da "diktatör kaçacak" diye dangalak dangalak konuşanlar vardı ama meclise 80 kişi sokabilmek bile onlar için çok büyük bir başarıydı, değerlendiremediler.
Zarar yok, 59 kişiyle de bu iş biter.
Keke Selo, bu sefer akıllı olacak mısın?
"Barış marış değil düpedüz bağımsızlık istiyor" diyenleri mahcup edecek misin?
Savaşa devam etmek isteyen ve hiç ummadığı ağır bir tokat yiyen PKK'nın akıl hocalarına bu sefer hayır diyebilecek misin?
Yoksa hırçın ve terbiyesiz tutumunu sürdürecek ve "bu adamdan lider mider değil, olsa olsa ancak belediye reisi olur" diyenleri mi haklı çıkaracaksın?
Kadronun da pek akıllı olduğu söylenemez.... Bir yandan memlekette 1 Kasım'da hiçbir şey olmamış gibi bu sefer de Siirt özerklik ilan ediyor (kodese girecekler), öbür yandan memlekette Kürtçe konuşmak yasakmış gibi Gültan Hanım "inadına Kürtçe konuştum" diyebiliyor...
Ya MHP'den ve/veya CHP'den hepi topu 13 kişi kopar da AKP bu sefer yeni anayasayı onlarla yaparsa? O zaman anlarsın Hanya'yı Konya'yı.

Sabah

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;