GÜNCEL

Emin Pazarcı : Utanma yok, Alman’ı da aynı Türk’ü de

Tarih
01 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Almanya’nın Solingen Şehri’nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile sohbet ediyorduk. Alman Şansölye Merkel ile görüşmesini anlatıyordu…

Çavuşoğlu’nun sözlerinin arasındaki, “Merkel, ‘Seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyoruz’ dedi”ifadesi dikkatimi çekti. Araya girdim. “Demek ki Almanlar, Türkiye’deki seçimi sonlandırmışlar”yorumunu yaptım:

-Erdoğan’ın seçileceğinden o kadar eminler ki, seçim sonrasına yönelik daveti bile şimdiden yapıyorlar.Çavuşoğlu güldü. “Tabii, onların da kendilerine göre bilgi kaynakları var. Onlar da anket yapıyorlar” dedi.

Ardından bir koşuşturma başladı. Televizyoncu arkadaşlar, Merkel’in Erdoğan’a yaptığı bu davetle ilgili haberi Türkiye’ye geçtiler. Bilgi kamuoyuna ulaştırıldı. Doğal olarak Almanmedyasının da bu gelişmeden haberi oldu.

Bu defa, Alman televizyoncular koşuşturmaya başladı. Çavuşoğlu’nun sözlerini Almanyetkililere sordular. Doğal olarak da “Henüz resmi bir davet yok” cevabını aldılar. Türkiye’ye şaşı bakanlar, mal bulmuşçasına üzerine atladı. Türk Dışişleri Bakanı’nı yalanlamak için “Erdoğan’a yapılmış resmi bir davet yok” ifadesini hemen yayına koydular.

Bizdeki medya şaşıları ise, Almanlardan geri kalmadı. Çavuşoğlu’nun, Merkel’le yaptığı görüşmeyi çarpıttığı havası oluşturulmaya çalışıldı.

Oysa, Almanların kullandığı ifade çok açık:

“Resmi bir davet yok” deniliyor. Bir davet varsa da resmiyete dökülmediği ve kendilerinin bundan haberlerinin olmadığı belirtiliyor. O da çok doğal, çünkü çok kısa süre önce yapılan bir görüşme söz konusu.

Ayrıca…

Daha önce Tayyip Erdoğan’ın hem Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, hem de Alman BaşbakanıMerkel ile yaptığı görüşmelerde bu ziyaret konuşuldu. Ama buna rağmen, konu alabildiğine çarpıtılmaya çalışıldı. Almanlarla bizimkiler el ele verdiler, konu üzerinden Çavuşoğlu ve Erdoğan’a saldırıya geçtiler. Bizi de “yalan haber üretmekle” suçlamaya çalıştılar!

Oysa, kendilerinin sürekli olarak yaptıkları bu! Meşrepleri çok müsait, gazeteciliği de bu şekilde yürütüyorlar. Gerçekleri çarpıtıp, tersinden algılar oluşturmaya çalışıyorlar. Biliyoruz ve alıştık biz bu tavırlara.

? ? ?

Biz Almanya’dayken, CHP Milletvekili Tuncay Özkan bir açıklama yaptı…

Marmaray’ı, Bülent Ecevit’in yaptığını söyledi. Hem de uzun uzun Ecevit güzellemeleri yaparak:

“Marmaray’ı, Boğaz’ın o kadim sularının altına kim indirdi? Bülent Ecevit indirdi. Kent, trafik yoğunluğundan kurtulsun, diye.”

Ecevit, 2006’da öldü, Marmaray ise 2013’te tamamlandı. Üstelik, Ecevit’in hayallerinde bile yoktu böyle bir proje. Ayrıca, Tuncay Özkan pek tanımaz da Ecevit’i. Çünkü, O “gazeteci” sıfatıyla ortada dolaştığı sırada Mesut Yılmaz’a servis yapmakla meşguldü. Kamuoyu bilmez, ama biz birbirimizi iyi tanırız. Mesut Yılmaz, kameraların önünde “ANAP’lı Bakan Eyüp Aşık ile kendisine ‘kaç’ diyen Alaattin Çakıcı arasındaki telefon görüşmesine ilişkin ses kaydını, Tuncay Özkan’ın gazeteci olarak yayınlayıp kamuoyu ile paylaşmak yerine kendisine getirdiğini” söylememiş miydi? Söylemişti ve Tuncay Özkan da o basın toplantında hiç sıkılmadan oturup, Yılmaz’ı dinlemişti.

Ayrıca, biz gazeteci olarak peşinde koşarken, Ecevit’in yanında da görmedik hiç Tuncay Özkangibi tipleri. Peki ne oldu da bir anda Özkan’ın Ecevit aşkı depreşti?..

Nasıl oldu da Tuncay Özkan, ölümünden 7 yıl sonra gerçekleştirilen Marmaray Projesi’ni Ecevit’e mal edebildi?

Biz buna “Erdoğan düşmanlığı’ diyoruz.

İnsanların dengelerini bozuyor, abuk sabuk laflar ettiriyor, gerçekleri de alabildiğine çarpıtmalarına yol açabiliyor. Hele bir de meşrep müsaitse, tutabilene aşk olsun. Tuncay Özkan, daha önce de hızını alamayıp, “Trump kazanıyor, Suudi Arabistan’da değişim başladı. İran ve Türkiye de bu değişimden nasibini alacak. Erdoğan ve siyasal kadrosu gidecek” dememiş miydi?

? ? ?

Baksanıza, Alman’ı da aynı, Türk’ü de…

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • keloğlan

    06 Temmuz 2018 10:26
    0 0
    Bir milyar dolar borç verin diye abd ye yalvaran ecevit mi marmarayı yapacakmış.... peh peh peh...
  • habib uyar

    02 Haziran 2018 00:12
    2 0
    bunlar Türkiye üzezinde emperyalist amaç taşıyanlara uşaklık etme yarışındalar...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;