GÜNCEL

Emin Pazarcı : Saray düğmeye bassaydı…

Tarih
10 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisindeki çalkantıların sebebini de kaynağını da bulmuş! Üstelik, bunu partisinin kapalı toplantısında dile getirmiş. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı gösteriyor:

-Saray düğmeye bastı. Bazı milletvekili arkadaşlarımız da buna alet oldu.

Tam bir güler misin, ağlar mısın durumu.

Kılıçdaroğlu’nun söylediklerine göre…

Muharrem İnce, Fikri Sağlar, Selin Sayek Böke ve diğerleri Saray’ın adamları. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’den düğmeye basıyor. Hep birlikte harekete geçiyorlar, ortalığa dökülüyorlar!

Üstelik, bu isimler CHP’nin “deve dişi” tabir edilen parçaları. Muharrem İnce, Kurultay’da Genel Başkan Adayı olmuş, 415 oy almış. Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinde bulunmuş. Fikri Sağlar da CHP’nin en yüksek yönetim organı olan Parti Meclisi üyesi.

Doğruysa eğer…

Kemal Bey, CHP’nin kapısına kilidi vursun. Kapatsın partiyi. Evine gitsin, otursun; torun baksın. Bitmiş bu iş, gitmiş parti!

***

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini ciddiye alacak var mıdır, bilemem. Ancak, şaka gibi!

Elbette Cumhurbaşkanı adına bir değerlendirme yapacak durumda değilim. Ancak, Erdoğan’ın elinin altında bir düğme olsaydı, herhalde farklı bir butona basardı. Tercihini Kılıçdaroğlu’nun gitmesinden değil, kalmasından yana kullanırdı.

O’ndan daha iyisini mi bulacak?

2010 Yılı’nda Genel Başkanlık Koltuğu’na oturduğu günden bu yana, girdiği her seçimi kaybetmiş. Bir söylediği diğerini tutmuyor. Bir gün “ak” dediğine, ertesi gün “kara” diyor. Gaf üstüne gaf yapıyor.

Bundan daha iyi rakip mi olur?..

Erdoğan, basardı düğmeye, tercihini Kılıçdaroğlu’nun ömür boyu CHP Genel Başkanlığı Koltuğu’nda kalmasından yana kullanırdı.

Bitmedi, dahası var…

Hem Selin Sayek Böke’nin, hem de Fikri Sağlar’ın yaptıkları açıklamalara bakın. Her ikisinin de ortak noktası aynı. Halkın iradesine karşı çıkıyorlar, halk oylaması sonuçlarını yok sayıyorlar, geniş kitlelere sokağı gösteriyorlar. Hem de Erdoğan’a karşı.

Kılıçdaroğlu ise, adeta milletin aklıyla alay ediyor. Hepimizin gözünün içine baka baka, bu açıklamaların, Saray tarafından yönlendirildiğini söyleyebiliyor. Üstelik, vatandaştan da buna inanmasını bekliyor.

Tam bir Kılıçdaroğlu mantığı! Olacak iş değil, ama Kılıçdaroğlu’na göre oluyor!

***

Bu kadarla da kalmıyor. Bize de çamur geliyor. Kemal Bey, bizleri de Saray tarafından yönlendirilmekle suçluyor.

Kendi payıma söyleyeyim. Meslek hayatım boyunca kimseden talimat almadım. Kimsenin yönlendirmesiyle hareket etmedim. Ayrıca, kimse de “şöyle yap, böyle yaz” demedi. Bu, dün de böyle oldu, bugün de öyle, yarın da farklı olmayacak.

Kılıçdaroğlu tersini ispat etsin…

1) Anında mesleği bırakırım.

2) Gider üstüne bir de kendisinden özür dilerim.

Ayıp ve çirkindir bu ifadeler. Aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun sürekli tekrarladığı o “kul hakkı”kategorisine girer, iftira mahiyetindedir.

Zaten gerekli cevabı dün kendisine Muharrem İnce verdi. Paylaştığı tweetlerle, önce “Basiretsiz CHP yönetimine muhalefet edersen, Saray’ın adamısın” dedi.

Ardından ekledi:

“Basiretsizliğinizi iftiralarla kapatamazsınız.”

***

Ayrıca, CHP’deki bu tartışmalar yeni değil ki. Zaman zaman Bremen Mızıkacıları’na döner orası. Her kafadan ayrı bir ses çıkar. Hatta gün olur, bu durum CHP yöneticileri tarafından “demokrasinin gereği bir çok seslilik” ve “sağlık alameti” olarak değerlendirilir.

Kılıçdarloğu’nun Genel Başkan Koltuğu’na oturduğu 2010 Yılı’ndan bu yana hep aynı tablo yaşanıyor. CHP’de Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine yönelik “basiretsizlik” suçlamaları devam edip gidiyor. Kurultay çağrıları birbirini izliyor.

Sözün kısası…

Kılıçdaroğlu gerçekten yanlış yapıyor ve ayıp ediyor. Kendi elini yakan ateşi, başka yerlere fırlatıp, tutuşturmaya çalışıyor. Sırf şahsını kurtarmak ve rahatlatmak uğruna, kendi yol arkadaşlarını bile yakmaktan çekinmiyor. O sebepten de olmuyor işte. Bu tavırlar yüzünden CHP bir türlü belini doğrultamıyor. Bu anlayış değişmediği müddetçe tünelin ucunda ışık da görünmüyor!

Akşam
10 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ayaz

    11 Mayıs 2017 08:02
    0 0
    Saray ama hangi saray duymeye basti ?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;