GÜNCEL

Elvan Alkaya : Size sınırlarımızı peşkeş çektirtmeyeceğiz!

Tarih
22 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Elvan Alkaya

Uyan ey halkım!

Sınırlarımızı peşkeş çekmeye hazırlananlar yakında namlularını bize uzatacaklar. Bu bir siyasi tehdit değil, sınırlarımıza tecavüz etmek isteyenlerin Misak-ı Milli tehdidir.

Bu yüzyıldaki devletler alenen savaş deklarasyonu yayınlamıyor. Hangi devletin haritasından et koparacaklarsa içindeki düşmanları diplomatik, siyasi ve silah mühimmatları ile besleyip, edepsizlik politikasıyla ilerliyorlar.

“Kaygılıyız”, “Önümüzdeki dönem gündem konularımızın arasına alacağız”, “Türkiye'nin toprak bütünlüğünü önemsiyoruz” v.s. açıklamalar “Zaman kazanıp, soruna müdahale etmeyip, orta yolluluk yapıyoruz” türküsünden başka bir şey değil.

Ne Birleşmiş Milletler, ne NATO, ne de sözde Türkiye'nin müttefiki ülkeler; güney sınırımızın silgi ile silinme tehdidine karşı , “Ben yapmadım, miki yaptı” rolünü ustaca oynuyorlar. 11 Türkmen Köyü haritadan silinirken , kimse “Putin'in burada ne işi var?”, “İran komutanları Esed ordusunu nasıl komuta ediyor?”, “DAEŞ'in olmadığı yerde Rus-Esed-İran birlikleri ne arıyor?” demedi.

Güneyimizde PKK'nın at oynatacağı kantonlar için YPG, İran, Esed ve Putin ittifakı daha tehlikeli bir boyut almaya başladı. Türkiye'nin güvenli bölge planı ve Halep bağlantısının kesilmesi için planlar devrede.

Eğer Türkiye'nin güneyindeki Türkmen nüfusu devam eden katliamlarla yok edilirse, sıra sınırlarımıza uzanacak. Güney sınırlarımıza saldırı olursa şundan emin olun: Suriye'de ölen sivilleri saymayı bırakanlar, bizim şehitlerimizi de saymayacaklar!

Uyan ey halkım!

Geçtiğimiz hafta yaşanan olaylara bak;

İtalya Palermo'da, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'a fahri vatandaşlık verildi.

YPG komutanı Koçer , “Rusya, ulusal çıkar ve dostlarını korumak için Suriye'de operasyona başladı. Savaşımızın çoğu Türkiye sınırında yaşanıyor .”

Rusya Afrin ve Cerablus çevresindeki YPG noktalarına silah sevkiyatı yaptı . YPG'nin Cerablus'taki kara saldırısında Rusya hava kalkanı olacak. İran'ın getirdiği binlerce Şii paralı askeri helikopterlerle bölgeye taşındı.

Esed, PYD'ye silah ve mühimmat konvoyu yolladı .


BM Suriye Tasarısı 'nı kabul etti ama BMGK'nın daimi üyeleri arasında Esed'in geleceğine ilişkin görüş ayrılıklarının giderilemediği ortaya çıkardı.

Haseke ve Kobani'ye 80 Amerikan komandosu yerleştirildi.

ABD Savunma Bakanı , ABD'nin Suriye'de YPG'nin de dahil olduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne yeni bir askeri yardım ulaştırdığı bildirildi.

Türkmen Dağı'nda başlayan ve 11 köyü haritadan silen kirli ve kanlı ittifak, Halep'ten yeniden başlayacak. Hedef: Türkiye sınırları.

Bu dönemde İran'a FETÖ desteği ile arka çıkan , Amerika ve Rusya ziyaretleri ile Türkiye sınırlarının silinmesi için çalışan, Erdoğan düşmanlığının ardında vatan hainliği kimliğini saklayanlar şunu unutmasınlar. Türkiye askeri gücü ile artık eski Türkiye değil.

Bu sınır toprakları büyür, küçülmez.

Size sınırlarımızı peşkeş çektirtmeyeceğiz!

Yenişafak
22 Aralık 2015 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;