SİYASET

Bülent Erandaç : Yıkım koalisyonunda çatlaklar

Tarih
03 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Çok anlamlı bir atasözümüz var: "Taşıma suyla değirmen dönmez." Bu atasözümüzün siyasette tam yerine oturan bir karşılığı yaşanıyor CHP (Kılıçdaroğlu)-İP (Akşener)- Saadet (Karamollaoğlu) arasında kurulan ittifak, Batı-derin odakların yardımı ile kurulmuştu. Candan ve özden değil, geçiciydi. Ferdi çıkarlar eğilimiyle ortaya çıkmıştı. En kısa zamanda yıkılmaya mahkûmdu. Öyle de oldu. KEMAL-MERALTEMEL İTTİFAKI'NDA çatlaklar başladı, büyüme eğilimi gösteriyor. "Gecekondu ittifakı" idi, sıvaları dökülüyor. Sadece ve sadece, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı devirmek, TBMM'de çoğunluğu ele geçirerek Erdoğan'ı kuşatmakta birleşmiş, CHP-İP-SP'nin dışı beyaz içi kırmızı olduğu ortaya çıktı. İlk çatlak Muharrem İnce, yardımcı olarak, "HDP'den isim alacağım" demesinden çıkmıştı. "PKK'nın siyasi kolu HDP'den Başkan Yardımcısı" sözü tam fırtınalar estirecekti, CHP algı operatörleri rezilliği gözden kaçırmayı başardılar.
İkinci çatlak, Muharrem İnce'nin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Sivas olayının arka planı tartışmasıyla yaşandı. Uzun yıllar Sivas olaylarından dolayı, "Temel Karamollaoğlu'nu katliamcı" diyerek suçlayan CHP bir baktık tuhaf bir şekilde bir araya geldi. Önceki gün Habertürk TV'de, "Sivas katliam değildir, otelde perdeler yanmış, içerideki insanlar pencereleri açmadıklarından dolayı ölmüşlerdir" diyen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ittifak yapılması hakkında ne düşündüğünü sorulan soruya, Muharrem İnce cevap vermekten kaçtı. Şu sahte beraberliğe bakar mısınız? Türkiye'yi beraberce idare edeceklerini düşünen İnce, Karamollaoğlu'na sahip çıkacağına örtü altına saklanıyor. Özde beraber değiller. Çıkarcı bir beraberlik içindeler. Muharrem İnce aslında Temel Karamollaoğlu'nu sevmiyor. En kısa zamanda da birbirinin gözünü oyacak havadalar.

KARAMOLLAOĞLU İNCE'YE OY VERMEZ
Kemal -Meral -Temel İttifakı'nın sahte, geçici olduğunu seçim gezileri sırasında dolaştığımız şehirlerimizde vatandaşlarımızdan sık sık duyuyoruz. Saadet Partisi seçmeni, CHP'ye, PKK'nın siyasi kolu HDP'ye kol kanat geren CHP'ye çok tepkili.
PKK'nın siyasi kolu HDP'ye sevdalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ÖZERKLİK teklifi, Saadet Partili ve İP'li olduklarını söyleyen vatandaşlarımızın sabrını taşırmış. Muharrem Bey'in, Karamollaoğlu'nu savunmak yerine masanın altına saklanmasına, CHP'nin Karamollaoğlu'nu savunmamasına kızanlar 'TEMEL BEY, İNCE'YE OY VERMEZ' diyorlar.


Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgisi üst aklın tüm planlarını alt üst ediyor. İstanbul'da olduğu kadar Türkiye'nin her yerinden Erdoğan'ın seçim kampanyasına bağış yağıyor.

İP KOPUYOR
Meral Akşener'in morali bozuk. Umduğunu bulamıyor. Bir kenara itilmesinden dolayı afakanlar basmış durumda. Muharrem İnce'nin de "Parlamenter Sisteme Dönüş" konusundaki zikzaklarından çok rahatsız.
Aniden, Muharrem İnce'yi kenara attı, Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'na "Parlamenter sisteme geçişle ilgili yol haritası hazırlamak üzere toplantı yapalım" çağrısında bulundu. İP'LER GERİLİYOR....

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ay

    04 Haziran 2018 00:19
    1 0
    İnşallah seçimden önce şu beş Benzemezin kirli işlerle birleşip millet ittifakinda ki gizli kirli işleri ayyuka çıksın ki gerçekleri tüm milletimiz görsün Rabbim Erdoğan'ın yar ve yardımcısı olsun sefer bizim ,zafer Allah'ın dır .Allah'ın dediği olur nokta
  • hursit dilaver

    03 Haziran 2018 19:19
    1 0
    aşağı ıkı y0rumun can alıcı kısmı da bu işte.. ALLAH GÖSTERMESİN,bunlar 24 akşamı eğer kaybettiklerini anlarlarsa 0rtalığı hırsızlık var diye karıştıracaklar. es kaza gene ALLAH GÖSTERMESİN. kazanırlarsa daha 0 akşamdan itibaren ulkenın ne hale geleceğini bilemezsiniz.kucuk bır m0deli 77 seçimleridir. 70 YILLIK KIN VAR,NEFRET VAR. MENDERESİN,ÖZALIN ZAFERLERİNE KİN VAR..VESAYETIN YIKILMASINA KIN VAR. unutmayın.0 akşam beni hatırlayın. (ben seçim akşamı antalyadan istanbula geliy0rum.)
  • hursit dilaver

    03 Haziran 2018 19:13
    1 0
    aşağıdakı ap0let y0rumuna ektir.hala kimse s0rmadı bu muharreme.. AFRİNDEN ÇIKACAKMISIN.SURİYEDEN ÇIKACAKMISIN.3. HAVA LİMANINI ALMANLARA DEVREDECEKMISIN.NUKLEER SANTRAL VE S 400 İPTAL EDECEKMİSİN.IMFYi HEMEN ÇAGRICAN MI..bunları s0rabilecek CESARETTE bir AKPli y0k di mi..adama meydanı bırakmışlar işte. HAA. NASIL 0LSA KAZANAMIYACAK HAYALİNDELER.. hiiiç belli 0lmaz. bu kadar rahat 0lmayın
  • hursit dilaver

    03 Haziran 2018 19:07
    1 0
    bir ap0let hikayesi var. bizim AKP inanın apıştı kaldı. 2-3 bakan kem kum laflar etti. bunların seçim stratejistleri y0k tabı. 0nlar da köylu zaar.ADAM BAŞTA NE DEDİ. DANISKASINI YAPARIM DANISKASINI dedi mi.. bizimkiler pıstı kaldı. bre evlatlarım. bu adamın başkanını balıkesirde bir manga asker resmi törenle karşıladı.bizimkilerden tık y0k. hem de 15 temmuz s0nrası di mi.AMA ELİN 0ĞLU FIRSATINI BULDU MU NASIL YAPIŞTIRDI..utanın..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;