SİYASET

Bülent Erandaç : İzmir’de CHP kavgası

Tarih
21 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç
CHP'yi nasıl bilirsiniz? CHP'den, partinin genel başkanlığını yapan merhum Bülent Ecevit bile çok dertliydi. Ecevit, 1987 yılında Demokratik Sol Parti'yi neden kurduğunu şöyle açıklıyordu:
"CHP'de çok çektim. Hizipçilikten bıktım. Kendine çalışanlardan çok rahatsız oldum, oraya gideceğime yeni parti kuruyorum." Herkes biliyor ki, CHP'nin bagajı çok ağır. Siyasetsizlik girdabı içinde.
"Her Şeye Hayır Partisi" algısıyla yürüyor. Geleceğe bakamıyor.
Bagajlarından kurtulma ve geçmişiyle yüzleşme yerine, birbirini yemekle vakit geçiriyorlar. CHP İzmir'de sallanıyor.
İzmir'deki CHP'den ilginç notlarım var. Memleketim Manisa'da katıldığım bir düğün sonrası siyasetin nabzını yokladım. İzmir'den gelen dostlarımın CHP ile ilgili anlattıklarını duyunca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de omurgasının çatırdamakta olduğunu düşünüyorum. Merkezde çekişme-hizip, taşrada hizip... İzmir'deki çekişmehizipçilik diğer şehirlerden daha etkili olacağa benziyor. Çünkü CHP İzmir'i kale olarak görüyor. Bu kale yıkılırsa, CHP'nin kafasını bir daha kaldırma şansı olmayacak.
Ege notları:
1) Aziz Kocaoğlu yıkılıyor mu? İzmir İl Teşkilatı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında kara kediler geziyor. Tam bir meydan savaşı yaşanıyor. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel geçen hafta il ve ilçe belediye başkanlarını Kocaoğlu ile bir araya getirmiş. Toplantıya CHP milletvekilleri de katılmış. CHP Eski İl Başkanı Tacettin Bayır'la Kocaoğlu birbirine girmiş. İkilinin arası eskiden beri soğukmuş. Tacettin Bayır milletvekili olduğu için şimdi kuvvetli imiş. Bayır sert eleştiriler yapınca, Aziz Kocaoğlu çok sinirlenmiş. Öyle laflar etmiş ki sormayın. Kocaoğlu "Bana CHP'lilerin yüzde 22'si oy vermiyor.
Ben, MHP'den yüzde 18, AK Parti'den yüzde 11 oy alıyorum. Ben CHP'lilerden değil, sahadan oy topluyorum..." demiş.
Demek ki Kocaoğlu teşkilatından habersiz anket yaptırmış. Böyle konuşuyor. CHP'li başkan, CHP seçmeninden oy alamıyor.
2) Zeynep Altıok vakası.... CHP'li milletvekilleri PKK'yı ziyaret etti mi?
Kılıçdaroğlu'nun, "Biz hapiste hasta yatan PKK'lıları da DHKP-C'lileri de ziyaret ettik" sözleri büyük tepkiyle karşılanmıştı. Tartışma devam ederken AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem çarpıcı bir açıklama yaptı. Erdem, CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke'nin 1, Altınok'un 6 PKK'lıyı cezaevinde ziyaret ettiğini ileri sürdü. Bomba, CHP İzmir'i sallıyor. CHP'de Atatürk portresini indiren milletvekilinin kim olduğuna ilişkin tartışma sonuçlanmadı. Milletvekili Aylin Nazlıaka "Atatürk'ün fotoğrafını gözlerimin önünde bir CHP'li milletvekili indirdi" demişti. Olayın failinin adını vermeyen CHP'li Nazlıaka'nın ardından Muharrem İnce de olayı doğrulamıştı.
Olayla ilgili adı geçen milletvekili Zeynep Altıok söz konusu milletvekilinin kendisi olmadığını söylemişti.
3) AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde "İzmir çok güzel yönetiliyor.
Biz o sebeple bütün Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz diyoruz" sözlerini değerlendirirken, CHP'nin içinin karışık olduğunu söylerken, bazı sorular yöneltti: "CHP İzmir İl Örgütü'nün istişare toplantısında ortalık ayağa kalkmadı mı? Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir Milletvekilleri birbirine girmedi mi? CHP İzmir Milletvekili Sayın Tacettin Bayır Sayın Kocaoğlu'na hitaben, 'Sizi savunmaktan yorulduk' şeklinde beyanda bulunmadı mı?"

SONUÇ: İzmir büyük yatırımlara hasret. İzmir Başbakan çıkardı. İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasıyla, CHP İzmir'de sallanmaya başlamış. 2019 İzmir Belediye Başkanlığı'na Binali Yıldırım ekibi şimdiden soyunmuş.... Yıldırım projeler İzmir'de bir bir devreye giriyor. CHP'liler birini yerken, geri sayım başlamış durumda. İZMİR 2019'DA BİR BAŞKA OLACAK

Takvim
21 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;