SİYASET

Bülent Erandaç : Gülen’in Kemal Bey rüyası

Tarih
02 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Yeni şafak gazetesinde 'Fethullah Gülen'in Isparta notları' başlığı altında çıkan yazıları okuyorum. İç siyaseti çok ilgilendiren bu notları, arka planı merak eden, iç politika kılcal damarlarını takip eden bir gazeteci olarak dikkate değer buluyorum. Isparta'daki FETÖ iddianamesine giren Gülen notlarını, tarihsel gelişim içinde değerlendirince, öyle ilginç pozisyonlar aydınlanıyor ki...
İç ve dış olayların civcivli dönemine rastlayan Gülen'in Isparta notları, bugün fazla konuşulmasa da yarınlarda daha çok gündeme gelmeye adaydır.
Notlarda "Meral Akşener, AK parti'ye tam kurucu olacakken vazgeçti" denilen ilginç bir bölüm var. Tam FETÖ'nün Meral Akşener aşkını anlatan bir bölüm: "FETÖ lideri Fethullah Gülen, Bahçeli'ye "çok münafık birisi" derken, Meral Akşener'den ise "güzel insan" diye bahsediyor. MHP'yi ele geçirmeye çalışan FETÖ'nün hedefinde en başından beri MHP lideri Devlet Bahçeli vardı. Meral Akşener gibi güzel insanların sessizliğine hayret ediyorum.
Gülen, AK Parti'nin kuruluşunda son dakikada kurucular kurulunda yer almayan Akşener olayını anlatıyor: Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'yu kastederek, "Meral Akşener'i alabilirdi, cazibesi olan kimseler. Ama onun yerine ne olduğu belli olmayan Aksu'yu getirdi. Meral hanım da o olduğu için girmedi." Tarih 13 Haziran 1993: Asya Finans'ın açılışında Başbakan Tansu Çiller ve Fethullah Gülen vardı. Gülen'in Asya Finans'ın açılışıyla ilgili olarak "Ben patrondum, o da başbakan" ifadeleri dikkat çekiyor. O dönem Çiller'i konutunda da ziyaret ettim "Özer Bey, 'hocam biz seni sakallı ve yaşlı, nurani bir zat olarak biliyorduk' dedi. Sonra Tansu hanımı 'yine nurani de...' diye düzeltti" Tarih 25 Ekim 1996: Bank Asya'nın açılışına dönemin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tansu Çiller ve Fethullah Gülen yaptı. Meral Akşener, 3 Kasım 1996 tarihinde İçişleri Bakanı oldu.
Meral Akşener'i İçişleri Bakanı yapan Özer Çiller'in Fethullah Gülen'den çok etkilendiği anlaşılıyor.

DEMİREL YAHUDİ: Fethullah Gülen notlarında Süleyman Demirel ve Yaşar Büyükanıt'tan Yahudi, İsmet İnönü'den Süryani, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da "Çilingiroğlu" olarak bahsediyor.
Beğenmediği askerlerin tasfiye edilmesi için Başbakan Süleyman Demirel ile görüştüğünü anlatıyor (Demek ki,1991- 1993 arası): "Alevi şeceresi bozuk generalleri Süleyman Demirel'e listeler halinde verdik. Maalesef 'hocam orduya müdahale etme' diyor. "Demirel bize hep kötü davrandı" diyerek şöyle devam ediyor: "Biz de her zaman Demirel'e güvendikse hep aldandık. Esasen Demirel, Yaşar Büyükanıt ve benzerlerinin ecdadı, hepsi de yukarıda birleşiyor." Gülen'in TSK içerisine yerleştirdiği mensupların varlığını tasdik ediyor. Daha o yıllardan itibaren TSK'nın üst kademesini siyasetçiler eliyle şekillendirmeye çalıştığını vurguluyor.

ÇİLİNGİROĞLU (KILIÇDAROĞLU) SEVGİSİ: Fethullah Gülen, Kemal Klıçdaroğlu'ndan "Çilingiroğlu" diye söz ediyor. 2010 yılı mayıs ayında Deniz Baykal, FETÖ kasetiyle genel başkanlıktan düşürüldü. Kemal Kılıçdaroğlu getirildi.
Fetullah Gülen, Kılıçdaroğlu'na 'Çilingiroğlu' benzetmesi yaparak gönlünden geçeni seslendirmiş oluyor...
Kılıçdaroğlu'nun kapıları kendilerine açacağını umuyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim 2010'da Çankaya Köşkü'nde verdiği Cumhuriyet Resepsiyonu'na 'Çilingiroğlu' gitmek istedi ama altı kaynadığı için gidemedi' derken, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yakından takip ettiğini gösteriyor.
Bitmedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen'in rüyasına giriyor: "Gandi'yi (Çilingiroğlu) rüyada gördüm. Bana 'Sen Tarık Bin Ziyad kadar olamadın' dedi. Ben de ona 'şimdiki zamanımızda olan hizmetlerin üçte birini yapamamıştır' dedim. Ne diye benim rüyama girdi, ben de ona rüyamda neden böyle dedim onu bilmiyorum."

SONUÇ: Gülen'in Akşener ve Kılıçdaroğlu sevgisine bakınca, CHP ve MHP'yi dizayn etmek için yanıp tutuştuğu çok iyi anlaşılıyor

Takvim
2 Temmuz 2016



YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;