GÜNCEL

Bekir Hazar : Türk tipi

Tarih
17 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
Gelin hep birlikte nefes kesen filmlerdeymiş gibi, gerçek hayatta müthiş bir yolculuğa çıkalım. Amerikan Deniz Yarbayı Oliver North ile başlayalım. Washington'un düşman ilan ettiği İran'a gizlice yasadışı yollardan silah sattı. Elde edilen paralar Panama diktatörü Noriega'ya yağdırıldı. Operasyona Panama'yı kara para aklama merkezi haline getirmek isteyen baronlar da katıldı. Onlar da Oliver North'un cebine milyonlarca dolar koydu.
Yarbay North, Komünist Sandinistalar'a karşı savaşan kontrgerillalara çuvallarla yasadışı para taşıdı. Olay ortaya çıkınca Oliver North yargılandı, hapse mahkum edildi.
Sonrasında cezası kaldırılıp ulusal kahraman ilan edildi. Gelelim Dana Rohrabacher'e... O bir CIA ajanıydı.
Afganistan'daki CIA operayonlarında bir numaralı isimlerden biriydi. Dana Garner kod adını kullanarak müthiş operasyonlar düzenliyordu. Ve derken ülkesine dönüp Cumhuriyetçilerden milletvekili adayı oldu. CIA ajanı Rohrabacher'e Kaliforniya'da yönettiği seçim kampanyasında en büyük desteği, CIA'nın Panama'daki kirli işlerini yürüten Yarbay Oliver North verdi.
Rohrabacher, seçimi kazandı, Temsilciler Meclisi'ne girdi. Türk düşmanı olarak, Ermeni lobisine çalışan bir numaralı isim oldu. Halen, Temsilciler Meclisi'nde Avrupa-Avrasya ve yakın tehditler dış ilişkiler alt komitesi başkanı. Ve bir başka isim Seddique Mateen... CIA'nın Afganistan'da kurduğu Payamafghan kanalında programlara çıkıyor. En büyük desteği ve parayı da Washington'un resmi yayın organı Voice of America (VOA) adlı yayın kuruluşundan alıyor Seddique Mateen. Amerikalı gazeteci Daniel Hopsicker, Seddique Mateen'in CIA'ya çalışan bir eleman olduğunu yazdı. Zaten CIA'nın kanalına önüne gelen çıkamazdı. İşte o Seddique Mateen, şu anda Temsilciler Meclisi üyesi olan Rohrabacher'in, CIA adına Afganistan'da operasyonlar yaptığı dönemde beraber çalıştığı isimdi. Amerikalı gazeteci Daniel, internet sitesinde Seddique Mateen ile Rohrabacher'in yan yana fotoğraflarını da yayınlayarak "Afganistan'da birlikte CIA'ya çalıştılar" diyordu. Peki, CIA elemanı Seddique Mateen kim? Orlando'da girdiği barda 50 kişiyi öldüren ve DAEŞ militanı ilan edilen Omar Mateen'in BABASI... Evet yanlış duymadınız... Öz be öz babası... Amerika'nın yeryüzündeki kirli işlerini halleden ve CIA'nın perde arkasında yönettiği bir kuruma bağlı olarak faaliyet gösteren G4S adlı özel güvenlik şirketinin de katil Mateen'e iş teklifinde bulunduğu ortaya çıkıyor.
İlişkiler yumağına bakın... Yarbay Oliver North'tan başlayıp, ABD'nin resmi yayın organı VOA'ya, milletvekili Rohrabacher ve onun operasyon arkadaşı Seddique Mateen'le katil oğluna kadar uzanan bir yelpaze sırıtıyor ortada. Nasıl?.. Film gibi değil mi? Omar Mateen 3 yıldır gittiği barda katliam yapıyor, babasının birlikte çalıştığı CIA ajanı milletvekili Rohrabacher ertesi gün çıkıyor "İslamcı terör" diye bas bas bağırıyor. Ve birden ABD'de, Müslüman düşmanı başkan adayı Trump'ın oyları yüzde 8 artıyor. Ve dahası, katliam yapan katilin babası ile omuz omuza çalışan CIA ajanı milletvekili Rohrabacher, ölümüne başkan adayı Trump'ı destekliyor... İşte başkanlık operasyonlar böyle yapılıyor, hep Müslümanlar hedefe konarak hem de...
Gelin biraz gerilere gidip hatırlayalım...
Çok ilginçtir Boston bombacıları Çeçen kardeşler de CIA ajanı Graham Fuller ile akraba çıkmıştı. ABD'deki katliamlarda ya CIA ile akraba ya da CIA ile omuz omuza çalışmışların çıkması bir tesadüf olabilir mi? Bizim CHP'li milletvekilleri gidip ülkemizi Almanya'ya şikayet ederken, adamlar dünyanın bir ucundan hizmetçiler bularak Amerika'nın kullanımına sunuyor.
Amerika böyle bir şey... Yani daima kendi ulusunun çıkarlarını düşünüyor. ABD tipi Başkanlık'tan bahseden CHP lideri Kemal Bey'e oradaki başkanlık sistemini aktarmak için bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim. Amerikan tipi başkanlıkta milletvekilleri gidip ülkelerini Almanya'ya şikayet etmiyor. Ülkesi için dışarıda kim varsa kullanıyor. Ya da şöyle sorayım...
Siz hiç bir Alman milletvekili gördünüz mü? Devletini başka ülkeye şikayet eden?
Bizden başka böyle memleket var mı?
CHP ne zaman "TÜRK tipi" olacak?

Takvim
16 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;