GÜNCEL

Bekir Hazar : Suriyeyiyorlar!

Tarih
08 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

Geliyorlar... İngilizler apar topar Suriye'ye müdahale için meclisten tezkere çıkardı ve vurmaya başladı. Ve derken Almanlar da önceki gün meclisten Suriye tezkeresini alel-acele geçirdi. Savaş biterken savaşa giren akbabalar güruhu çıktı sahneye. Ruslar hergün boğazdan savaş gemileri geçirerek Akdeniz'e yığınak yapıyor. ABD, İngiliz, Fransız savaş gemileri de Akdeniz'de...
Kanada, İtalya, Belçika, Hollanda savaş gemileri yolda. Biz zaten oradayız.
Müthiş bir trafik yaşanıyor. Herkes pastadan pay almak için kolları sıvadı. Masalar kuruluyor, herkes sandalye kapmanın peşinde.
Dünya 1 OCAK'a kilitlendi. BM'nin aracılık yapacağı görüşmeler bu tarihte başlıyor. Esad yönetimi ve Suriye'deki MUHALEFET masaya çağrıldı. Güvenilir ve kapsamlı bir hükümet kurma kararı PLAN haline getirildi. 18 ay içinde Suriye'de serbest ve adil seçim kararı alındı. Rusya Türkmenleri vurarak Esed'i masada güçlendirmek istiyor.
Buna karşılık koalisyon güçlerinin ilk kez uçaklarla dün Esed güçlerini vurduğu açıklandı. Pazarlık masası öncesi kartlar karılıyor, pazarlık için çıkarları noktasında herkes herkesi vurabiliyor. Masada kimin hangi sandalyede oturacağını, kimin ayakta kalacağını, kimin salona dahi sokulmayacağını belirlemek için müthiş bir YER KAPMA savaşı yaşanıyor.
ABD düne kadar "Esedsiz bir Suriye" diyordu. Rusya ve İran ortak hareket ederek aniden Şam rejiminin yanına yığınak yaptı. Savaş tamtamları yerini GANİMET tamtamlarına bırakmaya hazırlanıyor. Satranç tahtasında kullanılan terör örgütü piyonların yanında artık kaleler, atlar, filler de öne sürülüyor. ABD Dışişleri Bakanı John Keryy önceki gün "Esed'in askerleriyle, muhalefet yani Özgür Suriye Ordusu, IŞİD'e karşı birleşmeli" diyerek çağrı yaptı. ABD'nin bu hamlesi "Esed'in geleceği konusunda herkesin kabul edebileceği bir sonuca ulaşma" çağrısı olarak yorumlanıyor. Yani gelinen noktada ABD önce DAEŞ'e karşı Suriye'de kim varsa birleştirmek istiyor. Finalde ise DAE Ş ile masaya oturan bir ABD görürsek hiç şaşırmam.
Çünkü gidişat buna doğru gidiyor.
Suriye belli ki paylaştırılacak. Bakın DAEŞ'in merkez ilan ettiği Rakka'ya bombalar daha önceki gün düşmeye başladı. Neden bugüne kadar tek bomba atılmadı? Niçin Suriye'den Irak'a en güzel geçiş yolu olan Rakka, tatil köyüne çevrildi? Ve neden 1 Ocak'a günler kala ilk bombalar atılmaya başlandı. Niçin BATI'dan savaş gemileri şu günlerde yola çıktı ve neden Koalisyon güçleri ilk kez Esed'in askerlerini vurmaya başladı? Bu sorunun tek cevabı kurulan PAYLAŞIM MASASI'dır! Terör örgütlerini kullanarak önce bölgeyi birbirine kattılar. Kobani'yi vurarak Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya kalktılar. Hem Irak hem de Suriye'yi peşpeşe karıştırarak burnumuzun dibine TERÖR ihraç ettiler. Dünyada bu iki krizden en çok zarar gören ülke Türkiye oldu. 2.5 milyon mülteciyi kapımıza yığdılar. Ankara'dan Hatay'a kadar patlayan bombalarla en çok bizim canımız acıdı. Bu yüzden o masada en başköşede olması gereken ilk başkent ANKARA'dır. Bazıları hala yaşananları okuyamıyor, "Ne işimiz var Suriye'de, neden gittik Musul'a" diyor. Anlayamıyorlar! Yarın DAEŞ ile de toprak karşılığı anlaşan BATI'yı görünce de anlayamayacaklar. Belki DAEŞ ile PYD de masaya oturacak! Ve birbirine komşu iki Kanton veya Devlet haline getirilecekler. Birbirlerinden domates alıp domates satacaklar. Bizdeki bazıları hala "Eyvah Rusya domatesimizi almıyor" modunda! Bakın 1 Ocak'a saatle kala Almanya'da Suriye tezkeresi çıkarıyor. Alman muhalefeti ise "Aman Tornado keşif uçaklarımızın elde edeceği bilgileri Türklerle paylaşmayın" diye ültimatom veriyor.
Dışarıda muhalefet Tornado savaş uçaklarını konuşuyor. Bizdeki muhalefet ise Domates-Biber-Patlıcanla uğraşıyor.
Zavallı PKK da kimlerin maşası olduğunun farkında değil. Kürt gençlerini ölüme göndererek Diyarbakır'ın SUR ilçesinde Ankara'yı içeride meşgul etmeye, masadan birileri adına uzak tutmaya çalışıyor. Birileri bu arada domatesi değil SUR'İYEYİYORLAR!

Takvim
8 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;