SİYASET

Bekir Hazar : Sesleri kısılacak

Tarih
05 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
Türkiye mümkün olmayı başarıyor, Astana'da Rusya ve İran'ı masaya oturtarak Suriye'de barış için ilk kıvılcımı çakıyor. Suriye'de dün kimyasal silah ile sarsılan İdlib'te bebekler, çocuklar öldürülüyor. "Ben yaptım" diyen çıkmıyor, herkes topu başkasına atıyor, ABD bu yazıyı kaleme alırken sessizliğini koruyor, katliamdan en büyük darbeyi Astana zirvesi alıyor. O zirvede kimler masada yoktu, bu insanlık dışı saldırıdan kimler karlı çıkıyor hepimizce biliniyor.

Musul'da bombalar patlıyor, siviller ölüyor.
Kerkük'te "Bayrak krizi" birileri tarafından Türkişye2deki referandum öncesi özellikle tavan yaptırılıyor. Metro bombacıları ile sarsılan Rusya'da bir saldırı daha gerçekleşiyor. Putin Ukrayna'da el altından savaştığı Almanya ve Fransa liderleri ile telefonda görüşüp bazı konularda anlaştığı saatlerde Astrakhana'da iki polis taranarak öldürülüyor. Rusya'daki metro bombacısı da da tıpkı Reina saldırısında olduğu gibi Kırgızistan uyruklu çıkıyor. Putin ile dirsek temasına giren Almanya başbakanı Merkel geçtiğimiz hafta Brexist'le AB'den ayrılan İngiltere'ye sallıyor. "İskoçya'da dostlarımız var" diyerek, bu ülkeyi Birleşik Krallık'tan ayırabileceği sinyalini veriyor. Berlin Londra'yı AB'yi fitnelerle parçalamaya çalışmakla suçluyor. Gizli savaş büyüyor, Almanlar İspanyolları kışkırtarak "Cebelitarık sizin kontrolünüzde AB'de kalsın" çağrısı yapıyor. İspanyollar bu teklife balıklama atlıyor, "Cebelitarık'ta Londra'nın aksine referandumdan yüzde 65 AB'de kalalım kararı çıktı.
Bizim kontrolümüze alınarak birlikte kalması sağlanmalı" diyor. İngiliz bayrağı sallanan İspanya'nın dibindeki koparılmış Cebelitarık için Londra'da savaş tamtamları çalıyor, "Falkland adalarına yaptığımız müdahale gibi Cebelitarık için de hazır olalım" naraları atılıyor.
AB'den ayrılarak ticari kayıplar yaşamaya hazırlanan İngiltere, Ankara'nın kapısına dayanıp "Stratejik ortak olalım" diyerek el uzatıyor. Amerika'da kongre "Dünyanın değişik bölgelerine gönderdiğimiz her bir asker için yıllık maliyet kişi başı 1 milyon dolar. Pentagon'un bütçesinden 3 milyar dolar keselim" çağrısını tartışıyor.
Pentagon "Kesinti olursa kilitleniriz" diyor, Kongre "Tek düşmanımız Çin sadece oraya odaklanalım. Diğer yerler için masrafa gerek yok. 1 milyon dolarlık askerlerimizi çekelim" diye çıkışıyor. Çin boş durmuyor, gardını alıyor.
Amerikan bankalarına ve şirket hisselerine her yıl trilyon dolarlar yatırarak adeta bu ülkeyi uzun vadeli planlarla satın alıp cebine koymaya çalışıyor. Düşmanlar ve hedefler belirleniyor, saflar sıklaşıyor ve sürekli yer değişimleri yaşanıyor. Trump bile 7 bin kişiyi öldürerek darbeyle diktatörlüğünü ilan eden Mısır lideri SİSİ'ye ABD ziyareti öncesi "Harika işler yaptı" diye övgüler yağdırıyor.
Çıkarlar, binlerce kişinin kanlı katillerini bile "Harika iş" diyerek alkışlatacak noktaya taşıyor. Çıkar savaşlarının inanılmaz boyutlara ulaştığı bir dönemde, ekonomik krizler kapıda bekliyor, dünyayı yönetenler PARA stoklamak için örtülü savaşın düğmesine basıyor. Böyle bir ortamda Twitter'da önceki gün biri beni bir gruba ekliyor. Bakıyorum FETÖ'nün polis imamlarından ve yurtdışına kaçan önemli isimlerinden Önder Aytaç çıkıyor bu eklemeci. Dünya neyle uğraşıyor, bunlar nelerle? Kimbilir hangi kumpası kuracaklar, bize ne oyunlar oynayacaklar?
Hadi bunu geçiyorum... Gelin Amerika'daki elçiliklerimize gidelim... Elçiliklere tahsis edilen diplomatik plakalara ait yönetmelik değişiyor.
Ve ülkede tüm yabancı konsolosluklara yeni plakalar veriliyor. Türkiye'nin Washington elçiliğine gönderilen yeni diplomatik plakaların tamamı "FG" yazılı çıkıyor. Türk elçiliği Amerika'ya "FG" notası veriyor. Bizi bir plaka için nota verecek hale getiren ve her yerde korunarak karşımıza çıkarılan bu terörist hainlerle dünyaya uzak kalmamız için birileri kendini yırtıyor. Hainlerle, teröristlerle ve çıkarları için Türkiye'ye saldıranlarla mücadele GÜÇLÜ LİDERLERLE olur. Bu ülke CIA'nın Avrupa direktöründen emir alan Başbakanlar gördü. Bu ülke yıllarca birbirine düşman, kavgalı, yüzüne bakmayan iki başlılık sistemi ve koalisyonlarla yönetildi, tıkandı ve bağımlı hale getirildi. Türkiye'yi sömürmek ve geçmişte olduğu gibi içerdeki işbirlikçi ve dışarıdaki memur direktörlerle yönetmek isteyenler, onun için ellerindeki medya gücüyle ve kullandıkları tüm maşalarla saldırıyor. Onun içindir BATI'nın siyasilerinden topluca "HAYIR" çığlıkları yükseliyor. 16 Nisan seslerinin kısılacağı gün olacaktır!
.

Takvim
5 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ramses

    06 Nisan 2017 23:16
    0 0
    İngiliz derin devleti tüm kötülüklerin arkasında .Onlardan bahsedilmeyen bir köşe yazısı eksiktir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;