SİYASET

Bekir Hazar : Sembiyotik ilişki

Tarih
27 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

Tarihler Mart 2015'i gösteriyor.
O gün ajanslardan dünya medyasına şöyle bir haber düşüyor. "Avrupa Birliği, Esad yönetiminin IŞİD petrolünü satın aldığını ve IŞİD işgali altında bulunan bölgelerden çıkarılan petrolü Şam rejimine satan Suriyeli bir işadamını kara listeye aldığını açıkladı. Şam rejimiyle yakın ilişkiledeki Suriyeli işadamı George Haswani'nin IŞİD'in çıkardığı petrolü Şam'a sattığı için kara listeye alınarak Avrupa'daki tüm mal varlığının dondurulduğu açıklandı." Georgo Hawsani, Suriye Rusya arasındaki gaz anlaşmalarının MİMARI... Onu Esad da Putin de çok seviyor.
Çünkü hem Esad'a hem de Ruslara çalışıyor.
HESCO mühendislik ve inşaat adı altında şirketi var. Ancak ne hikmetse petrol ve doğalgazı çok sevmiş. Gitmiş ülkesi adına PUTİN yönetimiyle köprüler kurmuş.
Ve çok ilginçtir IŞİD'in hakim olduğu bölgelerde Petrol ve Gaz tesisleri kuruyor. BM raporlarına göre günde 1.6 milyon dolarlık petrol satan IŞİD de onu çok seviyor. IŞİD'in petrolünü alıp ESAD adına Ruslara satana Georgo Hawsani Avrupa Birliği tarafından yakalandığında tarihler 9 Mart 2015'i gösteriyor. O gün dünya medyasında konuyla ilgili verilen haberlerden bir cümle dikkat çekici... Aynen şöyle deniyor: "Haswani, şirketinin hali hazırda IŞİD HAKİMİYETİNDEKİ bölgede doğalgaz tesisi inşa ettiğini belirterek 'belki bunlar bu fantazileri tetiklemiştir' diye konuştu." Yani adam kendisi gazetelere demeç verip "Ben IŞİD'in kontrolü altındaki bölgelerde doğalgaz tesisleri inşa ediyorum" diyor.
Ardından kafasına denk etmiş olmalı ki "Vallahi IŞİD petrolünü Türkler alıyor, siz onlara bakın" diyerek kıvırıyor ve bizi hedef gösteriyor. Ve aradan aylar geçiyor.
Rus uçağı sınırımızı taciz edip düşürülünce Moskova'dan o öfkeyle tıpkı Hawsani gibi "Türkmenler IŞİD petrolünü Türkiye üzerinden satıyor" karalaması geliyor.
28 Ağustos 2015'e dönelim. ABD Dışişleri Bakanı Kerry ekranlardan dünyaya şöyle sesleniyor: "Aslına bakarsanız, Esed rejimi ve IŞİD birbirine bağımlı. Bu nedenle Esed ılımlı muhalefetin elindeki bölgeleri durmak bilmeden bombalarken, IŞİD'in ilerleyişini engellemek için hemen hemen hiçbir şey yapmıyor. Esed ve IŞİD arasında SEMBİYOTİK bir ilişki var." Peki ne demek Sembiyotik İlişki? Biyolojide, iki canlı türünün, bağımlı bir ilişki içinde birlikte yaşaması demek. Psikiyatrideki tarifi ise; İki insan arasında aşırı bağımlılıkla ve karşılıklı birbirini kullanmayla veya taraflardan birisinin yaşamak için asalakça diğerine tutunmasıyla tanımlanan patolojik bir ilişki.
Evet IŞİD Şam rejiminin ASALAĞI olarak karşımıza çıkıyor. Peki Esad'ın anası kim?
Onu bebeği gibi koruyan ve Türkmenlere bomba yağdırarak sırtımızdan vuran Rusya.
Ve derken tarihler 25 Kasım'ı gösteriyor.
Bu defa ABD tüm dünyaya ilan ediyor. "Putin ve Esad'ın bir numaralı adamı Georgo Hawsani IŞİD petrollerini Esad üzerinden satıyor. Kara listeye alınıp tüm malları dondurulmuştur." Hawsani'nin ilk açıklaması yine Moskova ile örtüşen cümlelerden oluşuyor "Siz asıl Türkiye'nin sattığına bakın" diyerek YALANA başvuruyor. İş bununla da bitmiyor... Rusya'daki Financial Alliance Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Khuri de ABD tarafından kara listeye alınıyor. Rus Khuri'nin suçu da IŞİD petrolünü pazarlamak. Khuri ayrıca Esed'in Rusya'daki finansal ilişkilerini yürüten RUS BANKACI olarak karşımıza çıkıyor. ABD, Rusya federasyonu içinde yer alan Kalmuçya Cumhuriyeti Başkanı İlyumzhinov'un da IŞİD petrollerini Esad'la birlikte satma operasyonunda yer aldığını açıklayarak kara listeye alıyor, malları donduruluyor. Terör örgütünün petrol paralarını Offshore hesapları ile aklayan Rus İlyumzhinov'a bir gazeteci musallat oluyor ve anında öldürülüyor. Güney Kıbrıs merkezli Primax Danışma Şirketi'nin Direktörü Nicolaou da IŞİD petrollerini pazarlayanlar listesine giriyor. Rum asıllı işadamının, Rus Financial Alliance Bankası başkanı Khuri ile yakın ilişkiler içinde olduğu ortaya çıkıyor. Ver o Rusya "IŞİD'i vuruyoruz " diyerek Türkmenlere saldırıyor... IŞİD'in elinden bir hafta önce alınan AZEZ'e bomba yağdırıyor. Ve vurduğu hiçbir yerde IŞİD yok, Türkmenler var. Onun için "Rusya bizi sırtımızdan vuruyor"... Onun için Esad-IŞİD-Putin arasında ASALAK SEMBİYOTİK BİR İLİŞKİ ortaya çıkıyor.
Uzmanlar uyarıyor: "Sembiyotik ilişkide bu evrenin aşılamaması bazen ağır patolojilere yol açmaktadır."

Takvim
27 Kasım 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;