DÜNYA

Bekir Hazar : Rezil oldular

Tarih
16 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar
 Burada defalarca yazdım. Hatta "Terörist transferleri başladı" diye başlıklar attım. Rakka'ya terörist PKK ile giren Amerika'nın, şehre otobüsler göndererek konvoylar halinde DEAŞ teröristlerini sağ salim güvenli yerlere taşıdığına 1 ay önce dikkat çektim. Haberler daha yeni düştü, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Halbuki bu yeni bir olay değildi.

Evet Rakka'ya turizm seferleri düzenlenmiş, CIA kontrolündeki DEAŞ üyeleri sağlıklı olarak alınıp, başka piknik alanlarına gönderilmişti. Bu sütunlarda Washington'un "DEAŞ transferi" oyununu yazdıktan sonra bir ay geçti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu dün, ABD'nin fiilen terör örgütü DEAŞ'ı koruduğunu açıkladı.
Hatta daha da ileri gitti "Ortadoğu'da terörle mücadele ediyormuş gibi davranıyor." dedi. Ardından Amerika'nın gönderdiği otobüslerle Rakka'dan tahliye edilen DEAŞ teröristlerinin kilometrelerce uzunluktaki görüntülerini yayınladı.
Rusya Savunma Bakanlığı "İki kez koalisyona başvurduk. Gelin DEAŞ otobüs konvoylarını vuralım diye.
Ancak ABD mutlak surette reddetti" açıklamasını yaptı. Rusya DEAŞ konvoyunu vurmak için tek başına harekete geçmek istediklerinde, Amerika yönetimindeki koalisyon tarafından engellendiklerini tüm dünyaya duyurdu. Hatta Amerikan savaş uçaklarının hava sahası dışına çıkarak Rus uçaklarının karşısına dikildiğini açıkladı.
Yani ABD savaş uçakları DEAŞ'ı resmen Rus uçaklarından korudu. Bu uğurda İT DALAŞINA bile girdi. Dünyaya bomba gibi düşen bu haber sonrası Pentagon'dan da itiraf geldi. "Evet, DEA Ş üyeleri otobüslerle Rakka'dan tahliye edildi" dediler. "Yerel güçler yaptı bu anlaşmayı" diyerek olayı PKK'nın PYD'si üzerine attılar. PYD Amerikalı komutanlarına sormadan orada tuvalete gidemez. Kullandıkları terörist PYD'yi, inek gibi sağdıkları DEAŞ ile anlaştırıyorlar.
Şimdi olayla ilgili şoförler de konuşmaya başladı. Suriyeli kamyon şoförü Ebu Fevzi de bunlardan biri... Diyor ki; "12 Ekim'de PYD bizden savaştan kaçan sivil aileleri kuzeydeki bir kampa götürmemizi istedi. Ancak konvoy bir araya geldiğinde kamyonlarda sivil aileler yerine DEAŞ militanları ve tonlarca silah ile mühimmat olduğunu gördük." Evet Amerika, DEAŞ üyelerini tonlarca silahlarıyla birlikte tahliye ediyor hem de.

PAROLA; "GİZLİ TUT "
Şoför Ebu Fevzi "Bizden gizli tutmamız istenen bu operasyon için de binlerce dolar ödeneceği sözü verildi" diyor. Oh oh Maşallah!..
Washington'un otobüs-kamyon operasyonunda parola demek ki "GİZLİ TUT , BİNLERCE DOLARI KAP" şeklindeymiş. Kamyon- otobüs şoförleri "Operasyonun gizli kalması için PKK'nın PYD'si yoğun çaba harcadı, önce medya mensuplarını Rakka'dan uzaklaştırdı" diyor. "Rakka'nın kirli sırları" diye haber yapan BBC, "Anlaşarak tahliye edilen DEA Ş militanlarının bazıları Türkiye'ye girdi" diyor. Teröristle anlaşma olur mu? Eğer adın Amerika ise bal gibi olur.
PKK ile anlaşan ve başına Pentagon'dan komutanlar atayan Amerika, tabii ki CIA kontrolündeki DEAŞ ile anlaşacak. Bunda garip olan ne? Rakka operasyonu tamamen düzmece bir ALGI operasyonuydu. CIA plan hazırlayarak sahaya sürdü. DEAŞ'ın başkenti büyük mücadeleyle alınmış gibi bir algı çalışması için düğmeye basıldı.
PKK'nın PYD'si şehre sürüldü. O günlerde PYD'li terörist yıkıntılar arasında BBC'ye konuşuyor "Biz 15 kişilik bir gurubuz.
Karşı binada DEAŞ'lı bir keskin nişancı var. Biz çatışmaya girmiyoruz.
Koordinat veriyoruz, Amerikan uçakları vuruyor" diyordu. "Bir kişi" için bir ton uçak saldırıyor. Olaya bakar mısınız? Aslın da o koordinat verilen yerde bir kişi olduğu da şüpheli. Önemli olan başkaydı, yerle bir edilen binalar, bombalarla yıkılmış bir şehir görüntüsü verilecekti.
"Büyük mücadeleye girdiler" denip tüm dünyada PKK kahramanlaştırılacaktı. Şimdi o PKK'nın Kobani'de kendilerini kesen DEAŞ'ı kurtarmak için otobüs-kamyon kiraladığı, parasını da Washington'dan aldığı ortaya çıktı. Tam bir Holywood filmi gibi operasyon. Amerikalı subay "Eee kem küm... DEAŞ üyeleri rehabilite edilmeleri için çıkarıldı. Onların buna ihtiyacı var" diyor. Rehabilite edilmesi gereken DEAŞ-FETÖ-PKK-PYD teröristleri ile iş tutan Amerika'daki o kafalar! Şimdi dünyaya rezil oldular. Ancak bunlarda manda derisi kaplı surat var, utanma yok ki!

Takvim
16 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;