SİYASET

Bekir Hazar : Penguenton

Tarih
30 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

ABD, çıkarları uğuruna ikili oynamayı en iyi sergileyen pişkin devletlerin başında geliyor. Türkiye'ye "YPG Suriye'de Fırat'ın batısında asla olmayacak" sözü verdiler.
Ancak PKK'nın YPG'si "Menbiç bizim olacak, ABD bu konuda söz verdi" diye açıklama yapıyor.
ŞEYTAN'ın oynayabileceği sahtekarca bir oyun var önümüzde. Reuters'a konuşan YPG Rojava Medya Bürosu Başkanı İbrahim, "Menbiç'e takviye yapıyoruz ama YPG tarafından değil. Çünkü YPG Fırat'ın doğusunda.
Biz oradan çekildik" açıklamasıyla tıpkı ABD gibi sahtekarlıkta sınır tanımıyor.
Bir taraftan da "Türkiye Menbiç'te YPG'yi vuruyor" diye dünyaya yaygara yapıyor. Hem Menbiç'ten çekildiler, orada yoklar... Hem de Menbiç'te vurulmuşlar.
Olmadığın yerde nasıl vurulursun gerizekalı!
Ve bu gerizekalıları kalkıyor Pentagon savunmaya kalkıyor. Çatışma olmamalıymış.
Pentagon sözcüsü Peter Cook "Bütün silahlı aktörlere çatışmadan çekilmeleri ve iletişim kanalları açmaları çağrısı yapıyoruz" diyor. Utanmazlığa bakar mısınız? Çatışma yerine iletişim kanallarını açmalıymışız. Yani PKK ile Suriye'de görüşerek sorunu çözmeliymişiz. Adam resmen emrindeki teröristlerle görüşmemizi istiyor. Akıl yetersizliği mi var nedir Pentagon'da? Hem "Türkiye ile stratejik ortaklıktan da öte model ortağız" diyeceksin, hem de Ankara'yı teröristlerle iletişim kanalları açmaya çağıracaksın... Bu nasıl akılsız bir kafa? PKKlı teröristlerin bağlı olduğu karargah Pentagon gaz vermedi mi PYD'ye... "Menbiç'e girin" diye. Teröristler, komutanları Amerikalı generallerden izin almadan girebilirler mi oraya? İletişim kanalları açmaya çağıracağınıza sözünüzü tutun, teröristlerinizi çekin oradan. Terbiyesizlik yapmayın. İkiyüzlülük ve sahtekarlığı bırakın, yeter artık. Sizin zaten iletişim kanalından da öte PKK arması takan komutanlarınız var orada. Teröristleri onlar yönetiyor.
"Uygun adım marş, GERİYE, doğuya" diyeceksiniz. Sizin aslında sıkıntınız var...
Hadi gelin o karın ağrınızı bir ANALİZ ile açalım biraz; ABD'nin iki numarası Joe Biden, Türkiye'de umduğunu bulamadı... Biden, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimine karşı olduğunu defalarca tekrarladı. Ancak Türkiye'deki algının 15 Temmuz'un arkasında ABD'nin olduğunu hiç aklından çıkarmadı.
Hatta bir ara, "Keşke Gülen ABD'de yaşıyor olmasaydı" dedi. Biden'ın en önemli cümlesi kuşkusuz, "Geçmişi (FETÖ darbesinde ABD'ye kızgınlığınızı) geride bırakalım. Yeni dönem hem ABD hem de Türkiye için değerli" şeklindeydi. Biden, şunu söylemek istedi: İkimiz de birbirimizi tanıyoruz. Ama her şeyi yüz yüze söyleyip, geleceğimizi zorlaştırmayalım.
(ABD Ankara eski büyükelçisi James Jefryy'nin dediği gibi yaltaklanmayıp, tüm saçmalıklarını Erdoğan yüzlerine karşı söylüyor ya, olay bu!) Nietzsche'nin ünlü sözü, "Beni öldürmeyen acı güçlendirir" Türkiye için çok geçerli. Tayyip Erdoğan, son yıllarda karşılaştığı birçok girişime karşı zafer kazanmayı başardı. Diğerlerinde olduğu gibi 15 Temmuz'dan sonra çok daha güçlü bir Erdoğan var. Türkiye'deki anketlerde, Erdoğan'a güvenin yüzde 80'leri aştığı ortaya çıktı. Bu demokrasiyle yönetilen ülkelerde nadir görülür. İşte ABD bu derece güçlü bir liderle ortak bir noktada buluşmaya kararlı.
Önümüzdeki ay da Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye ile yeni ortaklıkları konuşmak için Ankara'da olacak. Türkiye ile ABD, Suriye konusunda ortak noktada buluşamıyor. ABD, Türkiye'nin çok güçlenmemesi için PYD kartını Suriye'nin kuzeyinde canlı tutmak istiyor. Ancak Türkiye'nin kararlı duruşu, ABD'yi rahatsız ediyor. Bir de İncirlik konusu ABD için çok önemli. Türk Başbakannı, 'İncirlik'i Rusya'ya açabiliriz' sözü ABD'yi tek kelimeyle sarstı. Türkiye, İncirlik kozunu iyi kullanırsa, bölgedeki sözünü daha etkin söyler. Yukarıdaki ANALİZİN tamamı Amerika'da yayın yapan Globalresearch adlı yayın kuruluşuna ait. Şimdi anladınız mı Penguenton Sözcüsü Peter Cook'un neden o açıklamayı yaptığını? Menbiç, Penguenton'un aklınca PKK'ya hediye etmeye çalıştığı bir çakıl taşıdır. Vikipedia, "Erkek penguen dişisini tavlamak için çakıl taşı hediye eder" yazıyor. Ancak Menbiç, Ankara için asla çakıl taşı değildir. Kırmızı çizgidir. Bu çizgiyi geçenin başına taş yağar. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar PKK-PYD kartını oynamaktan artık vazgeçmelidir.
Darbe girişimindeki ikiyüzlülüğünüzden dolayı maskeniz düşmüştür. Suratınız kabak gibi ortada... Ve sahtekar sahtekar baktığınızı TÜRK HALKI çok iyi görüyor!
..

Takvim
30 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;