GÜNCEL

Bekir Hazar : Nokta

Tarih
14 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

Obama son konuşmasında "Dünyanın patronu biziz" dedi. Hatta dalga geçti; "ABD dünyanın en güçlü ülkesidir.
NOKTA"
Evet "NOKTA" diyor Obama!
Ekonomik olarak nasıl güçlendiklerini ve "TEK MERKEZ" haline geldiklerini uzun uzun anlatıyor.
Satır aralarında lafı döndürüp isim vermeden Rusya'ya çakıyor; "Bizim tek bir olguya bağımlı ekonomimiz yok" dedi. Yani "Biz artık üreten bir ekonomiyiz, Rusya gibi sadece petrol ve doğalgaza bağımlı değiliz" anlamını taşıyor bu açıklama. Ve dünya piyasalarına dün bir şok haber daha damga vurdu. Petrol ilk kez varil başına 30 doların altını gördü.
Yakında 20 dolara ineceğini bankalardan, finans çevrelerine ve petrol şirketlerine kadar önüne gelen açıkladı. Ve Rusya'dan dün "Yandık" feryatları yükselmeye başladı. "Risk fiyatların 20 dolara düşmesi değil, bunun uzun süre kalıcı olması" diye ağladı Rus ekonomi Bakanı Ulyukayev. Hükümeti tedbir almaya çağırdı. Rusya'nın en büyük batık Devlet Bankası'nı kurtarmak için 15 milyar dolarlık sübvanse operasyonu başlatıldı.
Ekonomi Bakanı'ndan sonra Maliye Bakanı Sulianov da ağlayanlar kervanına katıldı dün. "Dünya ekonomisi yavaşladı, her yerde büyük çapta petrol stokları var, bu fiyatlar yükselmez" diyerek. "Devlet bütçe harcamalarını en az yüzde 10 kısıtlamalı" diye çağrı yaptı. Son açıklama Başbakan Medvedev'den akşam saatlerinde geldi: "Ekonomide son 10 yılın en berbat günlerini yaşıyoruz. Hiç bu kadar zorlanmamıştık." Dünyada çok sayıda petrol şirketi peşpeşe iflas ediyor. Ancak en büyük batığı kepenk kapatan 120 PETROL ŞİRKETİYLE Rusya yedi. Moskova'nın bütçe açığı vermemesi, iflas etmemesi için petrolün varil başına tam 82 DOLAR olması gerekiyor.
Ve o petrol hızla 20 dolar seviyesine inmek için 100 metrede dünya rekortmeni Hüseyin Bolth ile yarışıyor. Sadece Rusya mı batacak? Hayır... Suudi Arabistan'dan yıllarca Ortadoğu'da petrolle Karun hayatı yaşayan diğer Arap ülkelerine kadar herkesin beli kırılacak. Petrol üreten Güney Amerika ülkeleri peş peşe iflas edecek. Ve "BATTIM" diyen ne yapacak? Washington'a koşacak... Obama son konuşmasında onun için "Dünyadaki önemli meselelerde lider olarak Çin ve Rusya aranmıyor. Bizi arıyorlar" diyor.
Evet, geçmişte askerle ülkelere girip dizayn eden ABD artık PARA ile devletleri istila ediyor. Petrol fiyatlarını indirerek vuruyor, DOLARLA tepelerine biniyor. Ve önümüzdeki dönemde dünyayı büyük bir kriz bekliyor.
Petrolden yıllardır kazanan ülkeler batırılacak ve hepsi IMF kapısına koşturulacak.
Yalvararak isteyecekleri "BORÇ PARA" ile satın alınacaklar. Ve "PARA GÜCÜYLE" dünyada yeni haritalar çizilecek. Terör ve KAOS da, 25 yıl öncesinde hazırlanıp nakış gibi dokunan bu plana hizmet edecek. Bizim bazı akademisyenler tüm bunlardan habersiz, yaşanan terörde Devleti suçlayacak kadar karanlıkta yaşıyorlar. Sultanahmet saldırısına sıradan analizlerle yaklaşacak kadar boşlar.
Rus şirketi Gazprom'un dünyada en büyük iş yaptığı iki ülke Türkiye ve Almanya...
Bombalara, ünvanımız PROF bile olsa "PARA SAVAŞLARI" açısından bakmazsak hiçbir şeyi anlayamayız. Rus turist ambargosundan, milyarlarca dolar kaybımızı Alman turist ile kapatma noktasına geldiğimizi göremezsek Sultanahmet'de çeşmeden su içen, Dikilitaş'a bakan PROF'dan öteye gidemeyiz. DAEŞ özellikle Almanlar'ı seçiyor. Adana'da 3 RUS DAEŞ üyesi yakalanıyor. İstihbarat birimleri sızdıkları terör örgütleri vasıtasıyla DEVLETLERE mesajlar yağdırıyor, çıkarlar için savaşıyor. Zavallı insanlar da "Cennete gideceğim" diye RAKKA, "Devlet kuracağım" diye KANDİL uğuruna mezara gönderiliyor. Washington, dünyaya "NOKTA" çektiği planı ancak ANKARA ile yürüterek başarıya ulaşacağına inanıyor. Beyaz Saray bize "Kazan-Kazan" dedikçe, bazıları kazan kaldırıyor. Ortadoğu'dan kovulan İngilizlerin gazeteleri onun için dün hala "Türkiye IŞİD'e destek veriyor" diye PUTİN ağzıyla konuşmaya devam ediyor. ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Frank Garenc önceki gün "DAEŞ'le mücadelede Türkiye'ye minnettarız" diyor ama nafile. Dışarıda İngilizler, içeride sol ve malum medya hala bizi DAEŞ'çi ilan ediyor. DAEŞ Türkiye'de bombalar patlatıyor, kaos oluşturmak için yırtınıyor. Papağanlar ve onları kafesleyenler "İlle de böyle, Ankara-Rakka birlikte" diye ötüyor. Vikipedi diyor ki: "Papağanlar gruplar halinde çığlık çığlığa uçarlar, DİLLERİ KALINDIR ve sözcüklerin anlamını bilmeden tekrar ederler.
NOKTA
"

Takvim
14 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;