GÜNCEL

Ali Turhan : GİZLİ KULÜP VE KIZILDERİLİ

Tarih
25 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan

Kaybedenler kulübün kapısın da iki kişi karşılıklı konuşuyordu, dip boyası gelmiş olan sarışın, Dolar yükseliyor ne haber’’ dedi.  Ramazan olmasına rağmen dün gece çok içen hiç beklemeden ‘’Erdoğan gitsin’   her şey eskisi gibi olacak diye cevap verdi. Kulübün içinden çıkan bir diğeri sigaradan sararmış saçı ve sakalına aldırmadan ‘’ Ben senin yükselen dolar kuruyla gidebilme ihtimalini sevdim’’ diye mukabele ettik. Hep beraber ağladık. Bu kasvetli havayı dağıtmak isteyen kulüp başkanı her zaman ‘Grekçe’ konuşurken birden Türkçe konuşmaya başladı. 15 Mayıs 1919 da İzmir işgal edildiğin de hep beraber kordona koştuk, kızlarımızın ellerin de şarap, ekmek ve tuz vardı. Gelen askerlere ikram ediyordu, sanki dini bir ritüeli yerine getiriyor gibiydiler dedi, biz yine ağladık. Tüm cahilliğiyle gençlerden biri siz Yunan mısınız diye sordu. Kaybedenler kulübü buz kesti, sırrı faş etmişti sanki. Çok yaşlı başkan hayır, biz Romalıyız, yurdumuzdan uzakta yaşarız, bu nedenle bize RUM derler dedi. Ve devam etti Hasan Tahsin diye bir adam çıktı silah sıktı, o gün Mandaya ikna edemedik, oysa başarmalıydık dedi. Biz yine ağladık.

O sıra da dünyanın bir başka yerinde gece yarısı uyuyan insanları davul çalarak uyandırıyorlardı. Gaflet uykusun da uyuyan için kaç pare top atmak gerekirdi, ya da davul yeterlimi idi bilinmez. Ellerinde şarj olan mızıkaları hep bir ağızdan söyledikleri İSTEMEZÜK şarkısı onları çok yormuş tu.

Her kez uyuyordu ama gizli AKP’li Michael Rubin sosyal mızıkasını çalıyordu. Müzik okyanus ötesinde bile duyuluyordu. Sözleri mırıldandı ‘’derdi TÜRKİYE olanlarla, derdi ERDOĞAN gitsin olanların savaşı bu’’ insanlar bu sihir karşısın da büyülenmiş gibi idi. Sözlerine ‘’Müslüman değil o İslamiyet’i en iyi garplılar bilir, ama çok kıskanıyorum bizimkine baktık ça onu, utanmasam hayranım diyeceğim’’ diye devam etti. Şarkı bitmişti ama biz yine ağladık.

Mızıka sesine uyanan bir Kızıl Dereli Reisi ateşin başına geçti ve tüm dünya ya konuşur gibi konuşmaya başladı.

 Beyaz adam gezi parkı eylemlerini yaptı dolar arttı, 17-25 Aralığı yaptı faiz arttı, MİT tırlarını durdurdu kargaşa arttı, 15 Temmuzu yaptı fitne arttı, anarşi yükseldi, ateş suyu içenler taksimden, Beyoğlu’ndan geldiler ve hep bir ağızdan anasından ER – DOĞAN kişi gitsin diyorlardı. BAŞARAMICAKSINIZ dedim dinlemediler.

Şimdi yeniden dolar artıyor, peki bu anasından ER-DOĞAN ekonomiden iyi anladığı için mi REİS olmuştu. Dolar on lira olunca siyasi sonuç mu olacak sanıyorlardı. Buna  sebep fasfoot beslenmelerimi idi ? Haber getiren kuryeleri mi ?

  Kıt akıllılar,  ihanetinizin sembolü olan cebinizdeki o bir dolarlarınız beş lira olmuş, daha ne istersiniz. Yerli halk dolar mı kullanıyor sanki?

Beyaz adam; vatanın satılmaz bir şey olduğunu, son vatandaş sandığa gittiğinde, son seçim bittiğin de,  son oylar sayıldığında anlayacak.

İşte o eşikten geçildikten sonra Vakit Artık TÜRKİYE Vaktidir…

Ağlamayı bırak, erdemli ol ve kaybetmeyi ahlaksız bir teklife tercih et. İlkinin acısını bir an, diğerinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer dedi ve sustu. Ateşin başın da toplanan her kez sustu. Şimdi susma ve görevi yapma zamanıydı. 

SAYGILARIMLA

Seslimakale
25 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • nurettın

    25 Mayıs 2018 14:16
    3 0
    ali turhan kardeşim bu seneryolar 10 yılda bır hep yapıldı bu ülkemın guzel ınsanları gözlerı görmedı adamlarfın zıhnıyetıde aynı hiç değişmedi keferler gelsın bız onlara her şeyımızı teslım edelım gerısı boş dıyen vatan hayını kanı bozuk yorgo torunları var bu ülkede rabbim bunları helak etsın ne dıyım kardeşım
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;