SİYASET

Ahmet KEKEÇ : Fazla sürmez, su koyuverirler!

Tarih
29 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Kekeç
Bugün “Afrin operasyonunu” destekliyorlar... Başka seçenekleri yok... 

Üzerinde yükseldikleri sosyoloji ve “sokağın sesi” başka tür davranmalarına imkân tanımıyor. 

Bütün dünyanın desteklediği, en azından “Türkiye haksızdır” diyemediği operasyona CHPmi karşı çıkacakmış? 

Mümkün mü? 

Hem karşı çıkamıyorlar, hem de rahatsızlıklarını dillendirecekleri meşru bir zemin bulamıyorlar. Diyorum ya, biraz da üzerinde yükseldikleri sosyoloji buna icbar ediyor. Ama gerçekte rahatsızlar. Çok rahatsızlar hem de... “Bu operasyon gereklidir, Türkiye’nin yanındayız” deseler de, rahatsızlar. 

Tek tek CHP’lileri sorun (hatta partiye yakınlığıyla bilinen sivil toplum örgütlerinin tavırlarına bakın), bu rahatsızlığı hissedeceksiniz 

Kılıçdaroğlu’nun “konuşma yasağı” getirdiği Canan Kaftancıoğlu ne düşünüyor mesela? 

Mutlaka rahatsızdır. 

Çünkü partisinden çok, HDP’ye ve uzantısındaki PKK’ya yakın duruyor. Bunu da gizlemiyor. Bir aralar terörle mücadeleyi istihfafla karşılayan ve kriminalize eden paylaşımlarda bulunuyordu; “devletin katliamı”, “faşizm”, “soykırım”  gibi... Şimdi terörden yargılanan siyasetçilere selam gönderiyor, PKK’lı Heval’lerle görüntü veriyor. Canan Hanım hem de “ölümüne” rahatsızdır. 

Peki, muhtemel bir “İran-Türkiye” savaşında İran’ın yanında olacağını söyleyen ve mezhepçi yordamlardan kurtulamamış Eren Erdem

Mutlaka rahatsızdır ve patlamak için fırsat kolluyordur... 

Barış Yarkadaş arkadaşımız da rahatsızdır. 

Konsolosluktan dönme Öztürk Yılmaz’ın ne düşündüğünü zaten biliyoruz: 

Kronik rahatsız... 

Birkaç gün öncesine kadar, PYD’yle müzakere yapmamızı öneriyordu ve Esed rejimiyle niza halindeki bütün bir Suriye sosyolojisini “El Kaideci” olmakla suçluyordu. (İşbu Öztürk Efendi, Halk TV’de bu satırların yazarını tehdit eden bir açıklama yapmış, onun icabına daha sonra bakacağım.)

CHP’yi destekleyen yayın organları da farklı değil. 

Rahatsızlar... 

Sürekli, operasyonu itibarsızlaştıran yayınlar yapıyorlar. (Bkz. Halk TV ve “sol” etiketi altında yayın yapan gazeteler...) 

Fazla sürmeyecek. 

Dönecekler. 

Nasıl ki “15 Temmuz direnişine” (bir darbeyi çok istedikleri ve özledikleri halde) destek verip sonradan tornistan ettiler; Afrin operasyonuna da belli bir “vade” içinde “destek veriyormuş gibi yapıp” fabrika ayarlarına dönecekler. 

O “vade” ne zaman sone erer? 

Elbette “sufle” gelince... 

Bir sufleyle (Amerikan Büyükelçisi John Bass’ten aldıkları sufleyle) 15 Temmuz direnişine verdikleri desteği çektiler ve FETÖ’nün ürettiği “kontrollü darbe” tezini seslendirmeye başladılar... Aynı merkezden gelecek yeni (ve ikna gücü yüksek) bir sufleyle pekâlâ tornistan edebilirler. 

Bekliyoruz ve bu sonucu hiç de şaşırtıcı bulmuyoruz. 

Çünkü Kılıçdaroğlu dönemi CHP’si “sufle”yle çalışan ve “ödünç argümanlarla” siyaset yapan bir partiye dönüştü. 

Bu “dönüşüm”ün mimarı FETÖ’dür. 

Kasetten önceki CHP’yle, kasetten sonraki CHP’yi teşrih masasına yatırın, özellikle “milli meselelerdeki” reflekslerine bakın, farkı göreceksiniz. 

 

HAMİŞ

CHP’li Özgür Özel’in, “15 Temmuz bal gibi darbe girişimidir” sözünü Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu sıralarda “millî” görünmeye çalışan vicdanına havale ediyoruz. 

Star
29 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • MURTAZA

    31 Ocak 2018 00:20
    2 0
    Eski başkonsolos olan adam ne Öztürk'tür ne de Yılmaz!İsmiyle bu kadar tezat bir kişilik elbette olsa olsa kriptodur.Bu adamın çizdiği ve yükseldiği portre çok farklı idi.Eren Erdem nereden sufle aldıysa bu özel yetiştirilme hibrit de aynı yerden sufle alıp kökünü izhâr ediyor.Merakla Öztürk Yılmaz yazınızı bekliyoruz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;